heisenberg
Üye
- Konular
- 2
Selamlar Android TV Box cihazlarda RAM’i boşaltmak ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için kullanılabilecek bir yöntem veya uygulama var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Dreamstar Nova hocamCihazınız nedir.?
Teşekkürler hocamAyarlar → Uygulamalar kısmında “Otomatik başlatma” veya “Aşağıda çalışmasına izin ver” gibi seçenekleri kapatarak, kullanılmayan uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz.
Cihazınızda geliştirici modunu açıp (genellikle Ayarlar → Sistem → Cihaz hakkında → Yapı numarası’na 7 kez basarak) “Arka plan işlem limitini belirle” gibi seçeneklerle aynı anda çalışabilecek uygulama sayısını sınırlayabilirsiniz
Home düğmesine çift basarak “Recent apps” (son uygulamalar) ekranı açılır, kapatmak istediğiniz uygulamayı seçip “X” veya “Kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz. button mapper yardımı ıle tus atarsın oyle daha kolay olur
RAM temizliği ya da “boşaltma” uygulamaları özellikle Android TV / Box ortamında telefon kadar etkili olmayabilir çünkü sistem zaten kendi bellek yönetimini yapıyor. bunuda bılmenı ısterım
Fast Task Killer - Background Apps & Process List -- TDUK App Killer uygulaması var ama saydıklarımı zaten uygularsan aslında gerek yok hocam bunlara.
-------Genellikle, Geliştirici Seçeneklerinden Arka Plan İşlem Sınırını ayarlamak, günlük kullanımda en kalıcı ve etkili çözümdür------.
Faydasi dokundu ise ne mutlu hocam saygılarEtkinlikleri Saklamayı aktif ettim ve arkaplan işlem sınırını 2 yaptım. Home tuşuna iki kere basınca uygulamalar gözükmüyor benim cihazda herhangi bir kasma ve donma yoktu sadece merak etmiştim o kadar uygulama arası geçiş yapıyoruz 2 gb ram şişmiyor mu diye şimdi daha iyi oldu. @MatyosKorinos teşekkürler hocam.
Ok tuşu hep bir şeyin üzerinde olduğundan bir türlü yapamadımDreamstar nova kumandasına Ok tuşuna 2 defa hızlıca basın arka planda çalışan uygulamalar kısmı açılacak oradan istediğinizi kapatabilirsiniz.
Olmadı belkide provitty launcher kullandığım için olmuyor home tuşu sadece launchere döndürüyor.Bir de home tuşuna basılı tutmayı dene reis.
Teşekkürler hocam deneyeceğim.Olmazsa bu yöntemi deneyebilirsin.
Öneri - Next Start Pro 4k Sistem Güncellemesi Geldi !
Uygulama.
Tv Quick Actions Kullanımı. (Tvboxlarda olması gereken bir uygulama.)