Alışveriş yaparken telefon numarası vermek

Alışverişte telefon numarası istenince verir misiniz?

• Evet, veririm

Oy: 3 30.0%
  • Hayır, vermem

Oy: 4 40.0%
  • Fikrim yok

Oy: 3 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    10

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
193
Biliyorsunuz ki, bazı marketler veya mağazalar alışveriş yapıp kasaya geldiğiniz zaman telefon numarası istiyor.

Peki bu yasal mı?

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Faruk Bilir, alışveriş yaparken kasada telefon numarası istenen vatandaşa, öncesinde bilgilendirme yapılması gerektiğini belirtti.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

https://www.sinetech.tr/alisveriste-telefon-numarasi-vermek-zorunda-miyiz/

Zamanında vermezdim mecbur bırakırlarsa da kafadan bir numara sallardım. Ama artık Teknosa vb. gibi marketlerde indirimden yaralanmak için mecbur bırakıyorlar ve elimiz mahkum maalesef mecburen veriyoruz. Temp mail gibi sanal numara sağlayıcılar var lakin free olanların kotaları dolu ya da ücretli kullanmak gerek.

Zaten malum online satış yapan n11 vb gibi hepsinde telefon mecburi bildiğim, iletişim ve kargo sorun olursa lazım oluyor hatta bazıları TC kimlikte alıyor. Zaten bu sanal ortamda ben güvenli hissetmiyorum veriler illaki birilerine bir şekilde geçebilir. Yapacak fazla birşey yok gibi.Zaten dolandırıcılar telefon vb şeyden ya komiser ya polis olup patetes hesaplardan para sızdırmaya uğraşıyor dikkat edin kanmayın özellikle evdeki büyüklerimiz inanıp kart numarası vb şeyleri kaptırmasın.

Veri tabanında Primary key denen bir olay var, biliyorsunuzdur. Sizi başkalarından ayırt etmek için, parmak izi, tc no, tel no, nüfus cüzdan no vs gerekiyor, en masumu da bu. Lakin Decathlon da alışveriş ödemesinde email gerekiyor

Telefonum yok demek bu kadar zor mu :) ben oyle yapiyorum yoksa bir suru reklam smsleri gonderiyorlar

E devletten REKLAM sms leri engelleyebilirsin. Bu arada numaralarinız sanki cok gizlide.. Bin tane panel var. Abartmiyorum daha fazlada olabilir. Api ler çekili internette her sitede 105 milyon veri şu an indirebilirsin...

Geri