Alışveriş için en mantıklı kredi kartı hangisi?

Ne deseniz doğru, herhalde alayını kullanmışımdır ve yüzde yüz memnun kaldığım tek kart olmadı.
Valla ben banka olarak ing ile çalışıyorum şuan bende çok banka ile çalıştım

Yapı Kredi ve ing şuan iyi yapı kredi iptal ettirdim özel sebeblerden dolayı
Ama mutluydum😀
İng ortak ATM var Akbank ve iş Bankası harika
Albarakadayi eft ücretsiz

Ama garanti falan hayatta hele Akbank asla dolandırıcı yuvası milletin parasına çöküyorla

Yıllarca kredi kartı kullandım. Şuan 1 tane kredi kartım var. 15 bin limiti ufak tefek taksitli eşyalar alıyorum. Hesap kartı kullanıyorum param kadar harcıyorum. Puan taksit falan hepsi hikaye. Borçlanmak kadar kötü bir şey yok. Ay sonu geldiğinde cepte para yok karta mahkumsun. nakit lazım olur nakit avans alırsın gene borçlanırsın. Nakit oldu mu alışverişte indirim bile yaparlar. Kartta komisyon keserler

@remixtik Sistem öyle işliyor. Velhasıl haklı. Bankaların hepsi bir şirketler grubunun bankası. Grubun diğer şirketleri ile KK pazarlama anlaşmaları ve kampanyaları tepeden talimatla geliyor zaten. Bazen diğer şirketlerin haberi bile olmaz. Banka düzenler bilgi grubun diğer şirketine sonradan gider. Ee öyle miymiş derler. Zaten çok iyi ekonomik sistemi olan ülkelerde yaygın kk kullanımı ya da taksit uygulaması görmesin. Varsa ya para bolluğu vardır. Likitide yoğundur ya da balondur. Patlar illa.

En mantıklısı 1 yıl kullanıp sonra kapatıp başka bankanın kartlarını kullanmak
365 günü tamamladan kapatıp başkasına geçmek en iyisidir. 1 yıl sonunda problem yaşarsınız. 9.ay ekstre kesim tarihi sonrasında tam ödeme ile kapatıp diğerine.

Sanal kart bence en mantıklı olandır her zaman limiti yok bir şeyi yok

Merhabalar arkadaşlar sizlerden isteğim, aylık harcamamı kredi kartıyla yaptığım için puan kazanma vs gibi getirilerde en mantıklı kredi kartı hangisidir?
Alışveriş için "en mantıklı" kredi kartı, sizin alışveriş alışkanlıklarınıza, hangi sektörlerde (market, akaryakıt, giyim vb.) en çok harcama yaptığınıza ve beklentinize göre değişir.

Türkiye'deki büyük bankaların ana kartları genel olarak kabul görse de, en mantıklı kartı seçmek için öncelikle şu kararı vermeniz gerekir:

1. Beklentinizi Belirleyin: Puan mı, Mil mi, İndirim mi?​

Beklenti TipiÖne Çıkan Kart GruplarıKimler İçin İdeal?
Alışveriş Puanı (Bedava Alışveriş)Bonus (Garanti), Axess (Akbank), World (Yapı Kredi), Maximum (İş Bankası)Günlük ve düzenli harcamaları çok olan, biriken puanlarla (chip-para, WorldPuan, MaxiPuan vb.) market/akaryakıt gibi yerlerde bedava alışveriş yapmak isteyenler.
Seyahat Mili (Uçak Bileti)Miles&Smiles (Garanti/QNB), Shop&Fly (Garanti), Wings (Akbank)Yıllık harcama limiti yüksek olan ve biriktirdiği millerle sık sık uçak bileti almak isteyenler.
Aidatsız/MasrafsızlıkEnpara Kredi Kartı, Bazı bankaların aidatsız/müşteri segmentine özel kartları.Kredi kartı ücreti ödemek istemeyen ve kampanyaları/puanları ikinci planda tutanlar.

2. En Popüler Alışveriş Kartları ve Özellikleri​

Türkiye'de en çok tercih edilen ve en geniş kampanyalara sahip olan 4 ana kart ailesi şunlardır:

Kart AilesiBankaAna AvantajıÖne Çıkan Özellikler
BonusGaranti BBVAÇok Geniş Üye İş Yeri AğıGeniş kampanya seçenekleri, taksit ve bonus kazanma imkanı.
WorldYapı KrediTaksit ve Puan ÇeşitliliğiYaygın olarak kullanılan puan sistemi (WorldPuan) ve taksit imkanları.
Maximumİş BankasıGüçlü KampanyalarÖzellikle gıda, akaryakıt ve giyimde güçlü MaxiPuan kampanyaları.
AxessAkbankChip-Para KampanyalarıChip-Para sistemi ve sık sık düzenlenen market/akaryakıt kampanyaları.

3. Mantıklı Seçim İçin Kontrol Listesi​

En mantıklı kartı seçmek için şu adımları izleyin:

1. Harcama Yaptığınız Sektörleri Belirleyin:
    • Market/Akaryakıt: Bu alanda sürekli ek puan ve indirim kampanyası düzenleyen Axess, Maximum veya Bonus daha avantajlı olabilir.
    • E-ticaret: Genellikle tüm ana kartlar bu alanda kampanya sunar.
    • Giyim/Teknoloji: Bu alanlarda spesifik markalarla anlaşması olan kartlar (Örn: Bir teknoloji markasında özel taksit/indirim sunan kart) öne çıkabilir.
  2. Yıllık Kart Aidatını Kontrol Edin: Puan ve mil kazancı ne kadar yüksek olursa, yıllık kart ücreti (aidatı) de o kadar yüksek olabilir. Kazancınızın aidatı karşılayıp karşılamadığına bakın. Aidatsız kartlar (Enpara gibi) bu maliyeti sıfırlar ancak kampanya kısıtlı olabilir.
  3. Mevcut Bankanızı Değerlendirin: Maaş aldığınız veya diğer bankacılık işlemlerinizi yaptığınız bankanın kredi kartı, genellikle size daha yüksek limit, daha düşük faizli nakit avans veya kart ücreti muafiyeti gibi ek avantajlar sunabilir.
Özetle: Türkiye'de genel alışveriş için Bonus, World, Maximum ve Axess gibi ana kartlardan birini tercih etmek, en çok kampanya ve taksit imkanına ulaşmanızı sağlar. En iyi kampanyayı sunanı bulmak içinse, her ay bu kartların banka sitelerindeki kampanyalar bölümünü takip etmeniz gerekir.

Ben genelde alışveriş durumları için alışveriş kredisinden çok hangisi diye araştırıp başvuru yapıyorum çünkü faiz oranları cidden fark ediyor alışveriş adı altında bazen daha çok maliyet oluşuyor

Geri