- Konular
- 191
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Monitörün markası Thull. Ben 49" IPS bir modelini kullanıyorum ve çok memnunum.Fiyat-Performans olarak karşılaştırılıp bir değerlendirme yapılabilir.
1 ms tepki süresi
Ultra 3440x1440 çözünürlük
2 adet v2 HDMI
2 adet DsplayPort
180hz yenileme hızı
10.000 TL + taksit imkanı
12 Haziran 2025 tarihinde A101 marketlerinde
Ekli dosyayı görüntüle 8927
bu fiyatada 250-300hz monitörler var. Hatta James Donkeyin 360hz monitörü bile var bu fiyata.Fiyat-Performans olarak karşılaştırılıp bir değerlendirme yapılabilir.
1 ms tepki süresi
Ultra 3440x1440 çözünürlük
2 adet v2 HDMI
2 adet DsplayPort
180hz yenileme hızı
10.000 TL + taksit imkanı
12 Haziran 2025 tarihinde A101 marketlerinde
Ekli dosyayı görüntüle 8927
Geçen ay oldukça pahalı bir OLED ekranı inceleme için geldi (marka model belirtemiyorumHerkesin beklentisi farklı oluyor ta ki kullanıp kusurlarını bulana kadar.
Renkler ve bir şeyleri izleyip takip ederken gerçekten zevk almak için oled ekranlar cezbediyor insanı. Fakat akıllı telefonlardaki durum gibi başka bir sınıfın bütçesine hitap ediyorlar.
Benim gibi miyop astigmat sorunu olan veya başka görme sorunu olanlar için büyük ekran olması elzem oluyor. Ben masaüstü bilgisayar kullanmayı sevmediğim için laptop kullanırım sadece ve 17.3" olması gerekir en az. Daha büyüğünü de elbette isterim ama bütçe konusunu dahil edince iyi özelliklerle beraber olmuyor bir yerde maalesef.
Bu monitör ise bence özellikleri ve fiyatı olarak normal. Kendisini profesyonel oyuncu hissetmeyenlere rahatlıkla hitap eder. Oyun, film ve dizi gibi aktivitelerde memnun eder. Alternatif kullanım senaryolarına da uyuyor gibi o da güzel.
İhtiyaç ise ve bütçeye uyuyorsa tercih edilebilir.
Paylaşılan ürün veya hizmetleri yorumlarken %90 oranında negatif yanlarından girip farklı önerilerle bitirdiğimiz geleneğimizi bir yerde bozmamız gerekiyor sanırım. Almayı veya kullanmayı düşünenleri iyi yönleri veya neden kullanabilecekleri konularında da yönlendirmeliyiz eğer gerçekten de tamamen işe yaramaz bir obje değilse konumuz.
İşte gerçekte tecrübe etmek ile teknolojiyi takip ederek fikir sunmak arasındaki gerçek fark.Geçen ay oldukça pahalı bir OLED ekranı inceleme için geldi (marka model belirtemiyorumama 49" ve fiyatı 50 bin üstünde). Gerçekten görüntü inanılmaz ve denemem için 1 ay, video için de 15 gün yani yaklaşık 1.5 ay sürem vardı.
Oled monitörlerde piksel tazeleme uyarısı çok can sıkıyor ve işlem de uzun sürüyor (başka bir AOC monitörde -kanalda videosu olan- çok daha nadirdi). Konforu ciddi bir şekilde -bence- baltalıyor.
Diğer teknik özellikleri etkileyici olduğu halde 15. gün sonunda dikey bir çizgi belirdi, forumlarda ve teknik ekibin tüm önerilerini denememe rağmen düzelmedi. O kadar para verip böyle bir şeyle karşılaşsam çok canım sıkılırdı
Kısacası her panelin bazı dezavantajlı ve avantajlı yönleri var, direk reddetmeye ben de karşıyım.
Bir süredir Acer'ın OLED ekranlı bir laptopunu kullanıyorum (yine kanalda videosu olan Swift serisinden olan), teknik olarak alıştığım kadar güçlü bir makine olmadığı için kullanmayı bırakabilirim ama böyle bir ekrandan sonra IPS'e dönmek kötü olur doğrusu.