90'lı yıllarda korsan cdciler hatırlayanlar varmı

remixtik

Paylaşımcı
Konular
214
Ah, o eski günler… 😌 Eskiden sokak köşelerinde, pazarların arka sokaklarında ya da koca AVM’lerin girişlerinde korsan CD satıcıları olurdu. İnsanlar yeni çıkan albümleri, filmleri ya da oyunları neredeyse anında almak için onlara koşardı.
Sinema çekimi vardı az mı izledik filmini bir kısmı bulanık çıkardı

Kutuların içi bazen düzensizdi; CD’lerin üzerindeki etiketler elle yazılmış, kapak resimleri fotokopiyle çoğaltılmış olurdu. Ama o anın heyecanı, o “henüz herkesin elinde yok” hissi, bir şekilde her eksikliği unuttururdu.
CD’yi eline alıp kaset gibi açıp o albümü dinlemek, ya da bir oyunu bilgisayara kurmak… Her şey daha değerli, daha özel hissettirirdi. 📀✨ Günümüzde dijital akış hizmetleriyle her şey anında ulaşabilir oldu ama o eski sokak satıcılarının ruhu ayrıydı; bir nevi “müziğin, filmin ve oyunun gizli hazine avcılığı” gibiydi

Hatırlayanlar kim

Ekli dosyalar

• RlIjCrK7h8fd7XBk-636268347191458727.jpg
    RlIjCrK7h8fd7XBk-636268347191458727.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 9
Benim CD'cim vardı mahallede. Özel koleksiyonunu hep arka tarafta tutardı ve ben dahil bir kaç arkadaşa izin verirdi. :D Umarım anlaşılmıştır ahahahahahha

Çarşamba Pazarındaki Cd ciden aldığım ilk Korsan Film The Patriot Vatansever Orta Okula gidiyodum yeni çıkmıştı,
Ama Vcd yi bozar korkusuyla takıp izlememiştim hiç :LOL:
İlk Taktığım Korsan Cd Vcd ye Vizontele idi yanlış hatırlamıyorsam

Geri