- Konular
- 199
Dışarıda binlerce uygulama ve araç var, ancak birçok görev için aslında hiçbir şey indirmenize veya pahalı bir hizmet için ödeme yapmanıza gerek yok, bu yüzden basit bir sorunu çözün. İşte yıl boyunca kullanmaya başladığım 7 gülünç derecede kullanışlı ücretsiz çevrimiçi aracın bir listesi.
1. Excalidraw

Kaynak:
2. ChartDB

Kaynak:
Bu araç biraz daha spesifik ama yine de son derece kullanışlı.
3. I
PDF

Kaynak:
PDF'yi seviyor musunuz? Aslında pahalı yazılımlar olmadan birçok şey karmaşık olduğu için yapmıyorum. Adobe Acrobat gibi bir şey olmadan bir PDF'ye sayfa numaraları eklemeyi deneyin.
kullanıyorum. Web sürümünün kişisel kullanım için kullanımı tamamen ücretsizdir. Eğer bir arıyorsanız. Açık kaynak alternatifi, Stirling PDF'yi önerebilirim. Temelde aynı şey ama açık kaynak.
4. Photopea

Kaynak:
Hepimiz Photoshop'u biliyoruz ve muhtemelen fiyatlandırmayı sevmiyoruz, değil mi?
5. Canva

Kaynak:
Photopea harika olsa da, birçok durumda, özellikle okul için, tasarımları hızlı bir şekilde oluşturmak için daha basit bir çözüme ihtiyacım var.
6. Figma

Kaynak:
1. Excalidraw

Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
, tamamen tarayıcıda çalışan, hesap gerektirmeyen harika bir çevrimiçi beyaz tahtadır. Dosyalar cihazınızda saklanır. Bir şeyi açıklıyor olun, sınıfta not alıyor veya bir makale için diyagramlar oluşturuyor olun, son derece esnektir. Çekirdek proje açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz olsa da, beyaz tahtanızı cihazlar arasında senkronize edebilen ve işbirliğine izin veren Excalidraw Plus adlı ücretli bir bulut hizmeti de vardır. Ama dürüst olmak gerekirse, ücretsiz sürüm kesinlikle inanılmaz olduğu için herhangi bir bireyin buna gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, açık kaynak kodlu olduğu için, kendi sunucunuzda çalıştırabilir ve tamamen bağımsız olabilirsiniz.2. ChartDB

Kaynak:
Giriş yap veya üye ol.
Bu araç biraz daha spesifik ama yine de son derece kullanışlı.
Giriş yap veya üye ol.
, SQL veritabanları için güzel şema diyagramları oluşturmanıza olanak tanır. Şu anda okulda SQL yaptığım için, bu araç bir veritabanını hızlı bir şekilde çizmek için inanılmaz derecede yardımcı oluyor. Aynı zamanda tamamen açık kaynak kodludur ve kendiniz de barındırabilirsiniz. Aslında birkaç hafta önce kuruculardan biriyle konuşma şansım oldu ve bana bir noktada bunun etrafında bir bulut hizmeti oluşturmayı planladıklarını söyledi, ancak temel işlevsellik ücretlidir ve her zaman öyle olacaktır.3. I

Kaynak:
Giriş yap veya üye ol.
PDF'yi seviyor musunuz? Aslında pahalı yazılımlar olmadan birçok şey karmaşık olduğu için yapmıyorum. Adobe Acrobat gibi bir şey olmadan bir PDF'ye sayfa numaraları eklemeyi deneyin.
Giriş yap veya üye ol.
, bir PDF'ye neredeyse her şeyi yapmak için araçlar sağlayarak bu tür sorunları çözer. Sayfaları birleştirmek, ayırmak, sıkıştırmak veya yeniden boyutlandırmak olsun, bunun için bir seçenek olarak PDF'yi
4. Photopea

Kaynak:
Giriş yap veya üye ol.
Hepimiz Photoshop'u biliyoruz ve muhtemelen fiyatlandırmayı sevmiyoruz, değil mi?
Giriş yap veya üye ol.
devreye giriyor. Temelde Photoshop'tur, ancak tarayıcıda. Büyük bir projede bile çok iyi çalışıyor. Her klavye kısayolu veya seçeneği tam olarak Photoshop gibi çalışır. Ücretsiz planda, birkaç AI özelliğiyle ilgili bazı sınırlamalar vardır, ancak bunun dışında tamamen ücretsiz ve önce yereldir.5. Canva

Kaynak:
Giriş yap veya üye ol.
Photopea harika olsa da, birçok durumda, özellikle okul için, tasarımları hızlı bir şekilde oluşturmak için daha basit bir çözüme ihtiyacım var.
Giriş yap veya üye ol.
burada harika bir seçenek. Bir hesaba ihtiyacınız olsa da ve bazı özellikler ücretsiz planda mevcut olmasa da, düzenler, sunumlar, logolar veya dinleyici notları oluşturmak için hala sağlam bir araçtır.6. Figma

Kaynak:
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
, öncelikle kullanıcı arayüzleri tasarlamaya yönelik çevrimiçi bir tasarım aracıdır. Ancak, onunla çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Öncelikle logolar ve simgeler oluşturmak için kullanıyorum. Örnek olarak, Figma kullanarak tarzıma uyması için Elgato Stream destesi için kendi simge kitaplığımı oluşturdum. Fiyatlandırmaları kesinlikle ekiplere yönelik olsa da, diğer insanlarla fazla işbirliği yapmazsanız, bireyler için tamamen ücretsizdir.