Öneri 4k Wellbox Çözünürlük Sorunu

nurxc

Üye
Konular
2
İyi akşamlar.trendyoldan aldığım 4k Wellbox Orion cihazım 4k yazdığına bakmayın developer ve aida yazılımlarında 720p çözünürlük verdigini gördüm .bunu nasıl anladım? 3 ay tivibu üyelik verdi yayın kalitesi çok kotu bu arada forumları arastirken bu cozunurlugun manuel degisebilecegi yazıyordu.adb TV diye bi yazılım var arkadaşlar.burda cozunurluk degistirme ayarı var burdan degistirdim.ilgilenenler olabilir diye yazdım.su an 1280x720 olan cozunurlugu 1600x900 yaptım cihaz 4k ya kadar destekliyor .sorun vermesin diye burda bıraktım yazılım linki bunun dışında rootsuz otomatik ayar yapma şekli varsa cevaplarinizi bekliyorum.

Tivibu zaten kaliteli yayın vermiyor. Bir ara bende de vardı müşteri hizmetleriyle görüştüm kalite maalesef bu demişlerdi. Kullandığınız cihaza gelince zaten L1 değil haliyle yüksek çözünürlük vermez.

2140x1152 yaptım 4k ya kadar destekliyor.tabii bu benim yaptığım bir nevi upscale benziyor.yayinin kendi çözünürlüğü yüksek olmalı tabiki.

İyi akşamlar.trendyoldan aldığım 4k Wellbox Orion cihazım 4k yazdığına bakmayın developer ve aida yazılımlarında 720p çözünürlük verdigini gördüm .bunu nasıl anladım? 3 ay tivibu üyelik verdi yayın kalitesi çok kotu bu arada forumları arastirken bu cozunurlugun manuel degisebilecegi yazıyordu.adb TV diye bi yazılım var arkadaşlar.burda cozunurluk degistirme ayarı var burdan degistirdim.ilgilenenler olabilir diye yazdım.su an 1280x720 olan cozunurlugu 1600x900 yaptım cihaz 4k ya kadar destekliyor .sorun vermesin diye burda bıraktım yazılım linki bunun dışında rootsuz otomatik ayar yapma şekli varsa cevaplarinizi bekliyorum.
Öncelikle Bu Sekilde Faydali Bir Bilgiyi Bizlerle Paylastiginiz İcin Cok Tesekkur Ederim Bendede Next My Box Var Orijinalinden 1280 x720 p Resolasyonlu 213 dpi li Cihaz Soylediginiz Apkyi İndirip Kurdum Free Surumunu 1920 x 1080 p Dpi İse Deneme Yanilma İle En İyi Ayar 319 Dpide Biraktim Cihazi Ac Kapa Yaptim Aida64 De Kurdum Ekran Ayarlarindan Ekran Cozunurlugu 1920 x1080 p Gorunuyor Dpi 213 Gorunuyor Lakin 319 Yutubede Test Edince Daha İyi Belli Oldu Cihaz Cok Farketti En Ufak Donma Kopma Renk Karistirma Goruntude Yirtilma Olmadi SuAn Cihazin Cozunurlugunu 1280x720pden 1920x1080 Pye 319 Dpiye Cekmis Oldum Ac Kapat YaptimTekrar Denedim Ayarlarida Bozulmadi Eskisinden Cok Kaliteli Goruntu Oldu Sayenizde Sizde Cozunurlugu 1920x 1080 P Dpi 319 Yapip Deneyebilirsiniz Tavsiye Ederim Cok Saolun.Saygilarimla

Son düzenleme:
Ben 2k yaptım hocam.teknolojiden aşırı anlayan biri değilim fakat teknolojiye yazılımların yeterince ayak uyduramadigini görüyorum.yazilimla yaptığımız bu işlemi aslında Android ayarlar kısmında olması lazım.yani bı cihaz 4k çözünürlüğü destekliyorsa Android,APK sistemi,codec sistemi buna uyması lazım.

Ben 2k yaptım hocam.teknolojiden aşırı anlayan biri değilim fakat teknolojiye yazılımların yeterince ayak uyduramadigini görüyorum.yazilimla yaptığımız bu işlemi aslında Android ayarlar kısmında olması lazım.yani bı cihaz 4k çözünürlüğü destekliyorsa Android,APK sistemi,codec sistemi buna uyması lazım.
Elinize Saglik Bende Pek Anlamiyorum Deneyeyim Dedim İyide Oldu Goruntu Kalitesi Cok Asir Farketti Dpi Ayarlari Cok Ugrastirdi Onuda Deneme Yanilma İle Cozdum Soylediklerinize Katiliyorum Bu Ayar Orjinalden Yok 4 K Bile Yapsaniz Cihazin Resolasyon 1280 720 Diyordu Aida 64 De Suan aktim 1920 1080 P Yaziyor Goruntu de Cok Farketti Cok Tesekkur Ederim Saolun.

Bende 2048x1152 yaptım.dpi 213 tü onuda 243 yaptım.suan a2 yi upscale şeklinde izliyorum.gayet iyi.

Öncelikle Bu Sekilde Faydali Bir Bilgiyi Bizlerle Paylastiginiz İcin Cok Tesekkur Ederim Bendede Next My Box Var Orijinalinden 1280 x720 p Resolasyonlu 213 dpi li Cihaz Soylediginiz Apkyi İndirip Kurdum Free Surumunu 1920 x 1080 p Dpi İse Deneme Yanilma İle En İyi Ayar 319 Dpide Biraktim Cihazi Ac Kapa Yaptim Aida64 De Kurdum Ekran Ayarlarindan Ekran Cozunurlugu 1920 x1080 p Gorunuyor Dpi 213 Gorunuyor Lakin 319 Yutubede Test Edince Daha İyi Belli Oldu Cihaz Cok Farketti En Ufak Donma Kopma Renk Karistirma Goruntude Yirtilma Olmadi SuAn Cihazin Cozunurlugunu 1280x720pden 1920x1080 Pye 319 Dpiye Cekmis Oldum Ac Kapat YaptimTekrar Denedim Ayarlarida Bozulmadi Eskisinden Cok Kaliteli Goruntu Oldu Sayenizde Sizde Cozunurlugu 1920x 1080 P Dpi 319 Yapip Deneyebilirsiniz Tavsiye Ederim Cok Saolun.Saygilarimla
Benim monitör 1080p YouTube 1080p olarak çalışıyor zaten. Bu dpi ayarını yapmak gerekiyor mu? Aida64 programında xdpi/ydpi 70/70 dpi şeklinde gözüküyor. Bu tv ya da monitörle alakalı bir olay değil mi?

Cihazım next start pro 4k

Son düzenleme:
Benim monitör 1080p YouTube 1080p olarak çalışıyor zaten. Bu dpi ayarını yapmak gerekiyor mu? Aida64 programında xdpi/ydpi 70/70 dpi şeklinde gözüküyor. Bu monitörle alakalı bir olay değil mi?

Cihazım next start pro 4k
Aida64 Uygulamasi İndirip Kurun Ekran Secenegini Secin Ordaki Degerler Cihazinizin Cozunurluk Degerleri Örnek Benim Cihazda 1280 x 720 P Dpiyse 213 Dpi Yaziyordu Bunu 1920 x 1080 P 319 Dpi Olarak Adb Tv App Managerden Manuel Olarak Girdim Sizin Cihazinizda 1920 x 1080 P Yaziyorsa Kurcalamayin Derim Dpi Degerlerini Dogru Sekilde Girmek Gerekiyor + Cozurluk Degerlerini 3840 x 2160 P Yapsanizda Dogru Orantida Calismaz Aynalama Yapabilir.Renkler Karistirma Yapabilir.Renkler Ve Cozunurluk Duzgunse
Cok Kurcalamayin Derim.
Not=Dpi Ayarlari Monitor Ve Tvnizin Ekran Boyutu Cihazlara Gore Degisebilir Deneme Yanilma İle Duzgun Ayari Bulmaniz Lazim Cihaz Duzgun Calisiyorsa Kurcalamayin,Derim.Saygilarimla.

Son düzenleme:
Benim TV Philips 2048x1152 ye kadar ise yaradı.QHD yapayım dedim renkler soldu .2k üzeri olmuyor benim Tv'de .full HD televizyonum.

merhaba 4 k çözünürlük yaptım ama dpi ı bulamadım 4 k tv si olan biri bakması mümkünmüdür? şimdiden teşekkür ederim cihazım next mybox modelidir

Nasıl yaptın ?cihaz üzerinde mi?yazılım ilemi?

Ben 1920x1080 de karar kıldım.tv nin ve yayıncının desteklemediği çözunurluk netlik ve derinlik algısını bozuyor.

merhaba 4 k çözünürlük yaptım ama dpi ı bulamadım 4 k tv si olan biri bakması mümkünmüdür? şimdiden teşekkür ederim cihazım next mybox modelidir
43 Uj 630V Lg 4k Hdr Hlg Dts Webos 4 K Cozunurluk Yaparsaniz Adb İle Dogru Dpi Bulsanizda Android Boxinizin Bunu Desteklemesi Gerekir Aynalama Renk Karistirma Yapar Ben 1920 X 1080 P 319 Dpi Yaptim Bu Sekilde Duzgun Calisti Next My Box Sizinde Tv Modelinize Gore Ekran Yazi Boyutlarina Gore Kendiniz Deneme Yanilma İle Dpi Ayarlarini Yapmaniz Lazim.Saygilarimla.
Not=Fabrika Ayari 1280 x 720 P 213 Dpi Gorunuyordu Aida64" De Adb İle Bu Ayarlari 1920 x 180 P 319 Dpi Yaptim Aida64" De Cozunurluk Suan 1920 x 1080 P 213 Dpi Gorunuyor Goruntu Kaliteside Super Otesi Oldu Ac Kapa Yapsanda Sonuc 1920 x 1080 P Bozulmuyor.

Son düzenleme:
1345 Olan İslemci Hizini 1650 Civari Adb Tv App Meneger Komut Satiri İle Yapabilirmiyiz Acaba Cozunurlugu Yaptik Tamamda Bilen Varsa Cevaplarsa Ogrenmis Oluruz.
Cihazi Dahada Hizlandirabiliriz Olursa

Geri