3D yazıcı ile iş kurmak hakkında

Forzaa07

Üye
Konular
13
Herkese Merhaba, bir arkadaşım ile 3d baskı işine girmek istiyoruz arkadaşım yazılımcı ikimizde evden çalışıyoruz yani başlangıçta çok getirisinin olmaması bizi etkilemez sizlere danışmak istediğüm bu iş hakkında ne düşünüyorsunuz ekmeği hala yenirmi figür,hobi eşyaları vb ürünler ve ayrıca bulunduğumuz bölgede sanayide tedariği zor ufak parçalarla ilgili pazarlamayada çıkacağız bu bu konuda görüşleriniz nedir ve bu iş için 3d yazıcı öneriniz olurmu sorunsuz seri baskı alabileceğim herhangi bir bütçe kısıtlamam yok ve kazandırmaya başlayınca adetini artırabilirim

Pek kazançlı olmadığını duymuştum, detayını bilemiyorum maalesef.

Kalite ve çevresi olan her işte tutunur hocam. Piyasa kalitesiz. Kaliteli iş yapıp tanınırsanız, kolayca öne çıkarsınız. Ben de zamanında 3D yazıcıyla anime figürleri üretip sattım. Kocaman baskı makinesi aldık, tişörtlere ve yastıklara baskı yapıp sattım. Öğrenciyken 999 derecede yana yana kupalara baskı yapıp sattım. Hepsinde başarısız oldum çünkü reklam ve çevre işini beceremedim. Bu süreçleri zarar etmeden atlattığım için şanslıyım.

3D yazıcı sistemi artık gelişti. Şimdi geri dönüşümle üretim yapıyorlar. Gider minimum düzeyde kalıyor. Geri dönüşüm sistemi kurabilirseniz iyi olur. Sanayi gibi yerlerde pek iş yapamazsınız. Biz araçların sağına soluna parça üretip sattık, mahkemelik olduk. Malzeme eriyor, dayanmıyor. Umarım başarılı olursunuz.

Modelleme öğrenin hocam, rağbet görecek modeller üretin, özel tasarımlar yapın. Hiçbir yerde bulunamayacak ama çok önemli küçük parçalar tarayın, tasarlayın, üretin. Bir saatçiye iş yapmıştım, yurtdışından bile getiremediği bir parçayı basmamı istemişti. Kumpasla birebir ölçüp tasarlamıştım, 3 tabla dolusu basmıştım, hatırı sayılır derecede para kazanmıştım. İnternette hazır model bulup basarak para kazanmak, hatta yapay zekaya model ürettirip basarak para kazanmak zor. Herkes yapıyor çünkü.

Makine önerisi olarak bambulab p1s öneririm. Mümkünse combo versiyonunu alın yani AMS de olsun, çoklu renk baskı almasanız bile AMS sisteminin mekanizması güzel. Filamentleri de bir nebze nemden koruyor ayrıca.

Merhaba! 3D yazıcı ile iş kurma fikri harika bir girişimcilik örneği. Bu alanda başarılı olmak için dikkate almanız gereken birkaç önemli nokta var. İşte size bu konuda rehberlik edebilecek bilgiler:

1. Niche Pazar Bulun
3D yazıcıyla her şeyi basmaya çalışmak yerine, belirli bir alana odaklanmak işinizi daha kârlı hale getirebilir. Müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu spesifik ürünleri üretmeye çalışın. Bazı popüler niş pazarlar şunlar olabilir:

Prototipleme ve Endüstriyel Tasarım: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için parça üretimi veya ürün prototipleri hazırlama.

Özelleştirilmiş Ürünler: Kişiye özel hediyelik eşyalar (anahtarlıklar, telefon kılıfları), takılar veya hobi figürleri.

Otomotiv ve Yedek Parçalar: Klasik arabaların veya nadir bulunan eşyaların plastik yedek parçalarını üretme.

Mimari Modeller: Mimarlık ofisleri için binaların maketlerini hazırlama.

Dişçilik veya Medikal Uygulamalar: Protez veya ortodontik modeller basma. (Bu alanlar ek sertifikasyonlar gerektirebilir).

2. İş Modelinizi Belirleyin
İşinizi nasıl yürüteceğinize karar vermek önemlidir. İki temel yaklaşım vardır:

Hizmet Odaklı: Müşterilerin getirdiği tasarımları veya sizin tasarladığınız ürünleri basarak hizmet sunma.

Ürün Odaklı: Kendi tasarımlarınızı üretip doğrudan satma. Örneğin, bir e-ticaret sitesi üzerinden kişiye özel ürünler satabilirsiniz.

3. Ekipman ve Yazılım Seçimi
İşinizin kalitesi, kullandığınız ekipmanlara bağlıdır.

3D Yazıcı: Başlangıç için makul fiyatlı ve güvenilir bir FDM (Fused Deposition Modeling) yazıcı iyi bir tercih olabilir. İleride SLA (Stereolithography) veya SLS (Selective Laser Sintering) gibi daha gelişmiş teknolojilere yatırım yapabilirsiniz.

Tasarım Yazılımı: CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımları kullanmayı öğrenmelisiniz. Fusion 360 (öğrenci ve küçük işletmeler için ücretsiz sürümü var) veya Tinkercad (başlangıç için çok basit ve kullanışlı) gibi programlarla başlayabilirsiniz.

4. Pazarlama ve Müşteri Bulma
İşinizi duyurmak için sosyal medya ve online platformları etkili bir şekilde kullanmalısınız.

Instagram ve TikTok: Yaptığınız ürünlerin kısa videolarını ve fotoğraflarını paylaşın.

Etsy veya Shopify: Kendi ürünlerinizi satmak için bu platformlarda mağaza açın.

Yerel Tanıtım: Çevrenizdeki atölye, mimarlık ofisi veya okullarla iletişime geçerek prototipleme hizmeti sunabilirsiniz.

Başarı İçin İpuçları
Kendinizi Geliştirin: 3D modelleme becerilerinizi sürekli olarak geliştirin. Ne kadar iyi tasarım yaparsanız, o kadar değerli hizmet sunabilirsiniz.

Kaliteye Odaklanın: Baskı kaliteniz müşteri memnuniyeti için hayati önem taşır. Baskı ayarlarınızı optimize etmeyi ve doğru malzemeleri kullanmayı öğrenin.

Geri Bildirim Alın: İlk müşterilerinizden geri bildirim alarak ürün veya hizmetlerinizi sürekli iyileştirin.

3D yazıcı ile iş kurmak, yaratıcılığınızı ve teknik becerilerinizi birleştirerek kârlı bir girişimciliğe dönüştürebileceğiniz heyecan verici bir alandır.

Geri