🕹️ 30 Yıl Sonra Geri Döndü: Yeni Commodore 64 Satışta!

Sinetech 

Admin
Konular
102
Youtube'da retro cihazlar üzerine yayın yapan Retro Recipes kanalının girişimleri sonucu, Commodore firmasının hakları ve patentleri, kullanıcılar tarafından satın alındı ve Commodore markası yeniden faaliyete geçti.

Benzerlerinden farklı olarak, güncel teknolojili ama eski kartuşları dahi oynatabilecek bir kartuş portuna sahip olan yeni Commodore 64 için ön siparişlere büyük ilgi var.

30 yıl sonra geri dönen efsane bilgisayar Commodore 64, “Commodore 64 Ultimate” adıyla yeniden satışta! Yeni model, modern özelliklerle donatıldı ve commodore.net adresinde ön siparişe açıldı.

1760781547577

YAZININ DEVAMI...

Elektronikte retro tutar mı bilmiyorum. Casio, Adidas, retro ürünlerle baya yüksek satış rakamları yakaladı, hatta ben de gaza gelip aldım, stand smith vs ama ilk aldığımdaki keyfi alamadım. Çünkü rahatlık, estetik vs açıdan çok daha iyileri hem daha uygun fiyata var hem de bu tür ürünler iki farklı kalite olarak üretilip satıldığı için, bilmeyen aldanabiliyor. Mesela Stan Smith in hem gerçek deri, hem de sentetk ve geri dönüşüm malzemesinden yapılan modelleri var. İkisi de orijinal, kodları farklı. Marketlerde ucuza satılanlar tabiki çöp versiyon. Commodore'a gelirsek, arada 8 bit oyun oynamak, o yılları yadetmek hoş, ama alır mıyım, hayır. Bu, gidip elektrikli Murat 124 almak gibi geliyor bana.

Geri