30 euroluk gümrüksüz online alışveriş limitini kaldırma hazırlığı

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
22
Alıntı:
"Temu ve Shein gibi Çin merkezli platformların artan satışları sonrası Türkiye’de 30 Euro’luk gümrüksüz online alışveriş limitinin sıfırlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Uygulama hayata geçerse ürünler normal ithalat rejimine tabi olacak; gümrük vergisi, %20 KDV, gerekirse ÖTV ve ek masraflar eklenecek."

Alıntı:
"Temu ve Shein gibi Çin merkezli platformların artan satışları sonrası Türkiye’de 30 Euro’luk gümrüksüz online alışveriş limitinin sıfırlanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Uygulama hayata geçerse ürünler normal ithalat rejimine tabi olacak; gümrük vergisi, %20 KDV, gerekirse ÖTV ve ek masraflar eklenecek."
Eğer doğru bir haber ise bizim için mükemmel 👏
Ama sanmıyorum bizde tuvalet ücretinden bile vergi alınıyor :ROFLMAO::LOL:

Edit:
Ticaret Bakanlığı tarafından yalanlama geldi;

Alıntı:
Ticaret Bakanlığı kaynaklarının CNBC-e'ye yaptığı açıklamaya göre, "Sektörün bu yönde uzun süredir bir çalışması var. Ancak Ticaret Bakanlığı'nın limitlerin düşürülmesine ya da sıfırlanmasına ilişkin bir çalışması yok. Bu yönde atılmış bir adım da yok."

Eğer doğru bir haber ise bizim için mükemmel 👏
Ama sanmıyorum bizde tuvalet ücretinden bile vergi alınıyor :ROFLMAO::LOL:
Aksine, her şey gümrüğe tabi olacak demektir. Yani şuan 30 euro ya kadar gümrüksüz çünkü alırken %60 verigisini zaten sipariş verirken alibaba/temu vs. ekliyor da o şekilde gümrükten limit dahilinde sözde "gümrüksüz" geçiyor.

Bu düzenleme olursa, herşey gümrüğe takılacak ve ürüne göre ekstra vergiler + %20 KDV + %X ÖTV + damga vergisi + vb... eklenecek.

Türkiye için temsilci atamadıkları sürece hiç bişey olmaz Temu söz verdi tr temsilcisi için ama sözünü tutmadı yakında komple yasaklanırsa şaşırmam

Aynı ürün aynı üretici, birisini çarşıdaki esnaf satıyor, diğerini Temu satıyor.
Biri 3 birim kargo dahil evine geliyor, diğeri adamına göre 10 ile 30 birim.

Sizce temsilci atamak mı tüm mesele ?

İnşallah gelir gelmeli de zaten hatta yurtdışına falan da kapatalım çıkışları hatta maaş vermeleri de saçma bir ekmek bir su kafi 😒😒😒😒😒😒

Hangi bakanlığın karar mercii olduğunun önemi yok. Maliye Bakanlığı yapılacak dedikten sonra yapılır. Mevcut halde bile imkansız iken böyle olursa yandık. Eskiden burada bulunmayan ama doktor tarafından kullanılması gerektiği belgelenen tıbbi cihazlar komple muaftı. Onunla ilgili son değişiklikte bir ibare bile yok ama gümrüktekiler kafaya göre topuna uygulayalım demişler herhalde. Getirmem gereken cihazları da, sarf malzemelerini de getiremiyorum. Bezdim.

Alıntı:
Temudan ayakkabı alanlar dikkat etsin. Yüzde 50 sinde kanserojen madde bulunmuş.

Geri