10 Kasım – Saygı, Özlem ve Minnetle

Atatürk'ün onlarca yüzlerce sözü var unutamadığım ve beni etkileyen. Ama gençliğimi bıraktım Sofya'da cümlesi beni derinden etkilemiştir. Onun büyüklüğünü görüp hayran olan, onun yolunda yürüyen de, beğenmeyip elestirenler de etten kemikten olduğunu, onun da duygulari oldugunu unutuyor, unutuyoruz. Bir ülkenin kaderini değiştiren bu büyük kişiliğin ülkesi için nelerden vazgectigini, kendi içinde neler yaşadığını bilmek, onu daha iyi anlamamizi sağlar.Screenshot 20251110 144145

🇹🇷Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını,Sevgi,Saygı Özlem ve Minnetle,Anıyoruz.

Ruhu şad mekanı Cennet olsun. 🌹

Ekli dosyalar

• czkWHpWm31XYPCWD.mp4
    1.2 MB
İzmir'de doğup büyüdüm ve 50 yıl İzmir'de yaşadım. Son 1 yıldır Ankara'dayım. izmir'in o meşhur ruhunu en iç hücrelerine kadar işlemiş biri olarak ben şahsen nereye baksam yada nerede olsam bir parça Atatürk görmeden duramam. Ya telefonumda ya da pc de ekranda vardır. Dışarda olduğumda ya taktığım yüzükdedir yada saatimde en olmadı bir bileklik ile illaki yanımda bir parça olarak taşırım. Şimdi Ankara'da olmanın verdiği avantajıda değerlendirip sabahtan gittiğim anıtkabirden yeni döndüm. Böyle bir sevgi böyle bir kalabalık olması çok gurur verici.

Benim için Atatürk kırmızı çizgidir ve ona kötü konuşan herkes düşmanımdır. Kimseye Atatürk'ü sevsin demiyorum ama sayıgı duymak zorunlu bir durumdur. İmkansız görünen durumdan yeni bir devlet kurmayı saygı duyulacak birşey gibi görmeyenlerde var maalesef.

Bu elbette korkunç kötü bir durum, tarhiten habersiz bir varlık olarak, ruhsuzluk ve kansızlık ama sonuç olarak Ataürk'ün temeli atıp kurduğu ve bize bıraktığı bir ülke var ve bu ülkede bu insanlarda var.

Bugün Anıtkabir'den görntüler.

377b2c01 ff31 4d1f 8dab 103e540a48cc73201a50 975a 441d 9eb6 bef62172903b10a32950 8f49 4390 8f8d 0bf25bcb9f2d94300c4e 8974 42ed aa28 78b0fe83ad5c

Geri