1 yıl boyunca hiç sinyal almayan telefonların IMEI kayıtları 31 Aralık 2025 tarihinde havuzdan çıkarılacak.

remixtik

Paylaşımcı
Konular
199
📵 1 yıl boyunca hiç sinyal almayan telefonların IMEI kayıtları 31 Aralık 2025 tarihinde havuzdan çıkarılacak.

🔒 Bu işlem sonrası cihazın IMEI’si tekrar kullanılabilir durumdan çıkacak.

🗂️ “Kullanılmayan IMEI havuzu” düzenlemesi kapsamında yapılacak temizlik işlemiyle pasif durumda görünen cihazlar sistemden düşecek.

📲 Telefonunuz uzun süredir kullanılmıyorsa en az 1 kez sinyal almasını sağlayın (hat takıp açmak yeterli).

Yine cok buyuk bir sacmalik. Sasirdik mi hayir

Düzenleme 2025 yılı Ocak ayında yürürlüğe gireli çok oldu. Telefon marka model fark etmez. En son kullanan kullanan kişinin (kimlik bilgisi olarak) sim kartı ile 5 ayda bir takıp bir dakikalık bir görüşme yapın. Ben tuşlulara bile yapıyorum. Düzenleme 2025 Ocak'tan beri var. Yapmayan çabuk yapsın. Çöp olur cihazlarınız. Yıl sonunda komple düşünce infial olup tamam tamam bir seferlik af ediyoruz derlerse bilemem ama sanmıyorum. Eski modelleri temizlemek için çok sağlam hamle. Bize mantıksız geliyor ama devlet aklıyla çok mantıklı. Herkes kendi gibi düşünüyor. Devlet gibi düşünün. Size gelen özel sektör taleplerini düşünün. Öyle değerlerin. Hiçbir kanun boşuna çıkmaz.

Geri