Yardım 1. DERS APK YAPMAK İSTEYENLER İCİN

parstv

Paylaşımcı
Konular
31

burasi apk yapmayi isteyenler icin 1. basamak buraya uyelik acip sira ile adimlari takip edin o zaten size paket yapiyo siz sadece icini doldurun hadi hayirli olsun bi apk patlamasi yaşayalim

m3u içine atıp apk player gibi yapar mı :D

onun icin html kod yapman lazim birde js player bolumunde var ama ben biturlu cozemedim nqsil oynatiliyor

bunda mesela ne yapabiliriz biraz açıklayabilirmisin tv ler filan mı ekliyebilriz siteden ?

Öncelikle teşekkürler @parstv merakı olanlar vardır bu konuda. Fena bir başlangıç önerisi değil.

@dacunha10 ;

Yaparsınız yaparsınız da tek seferde tam uyumlu hale getiremeyebilirsiniz.

Video oynatma için uygulamaya bir video oynatıcının kütüphanesini eklemeniz gerekir. Her oynatıcı da her içeriği açmayabilir bu yüzden ExoPlayer kütüphanesi eklemeli ya da üst android sürümler için bunu media3 kütüphanesi yapmalı yanına da mümkünse VLC kütüphanesi de eklemelisiniz.

Sadece onun üzerinden istediğiniz belli linkleri çalıştırmak için kullanabilirsiniz ama m3u listesi ekleyip oynatma için URL fetch özelliğini tam olarak yapamayacağı için orada uygulamayı oluşturduktan sonra bundle indirip android studio ile geliştirmeniz gerekebilir.

Sıfırdan bir uygulama yapmak istiyorsanız kod bilginiz sıfıra yakınsa sadece bunun gibi sitelerden yapabilirsiniz ama biraz da olsa biliyorsanız yapay zeka desteği alabilirsiniz projenizi direkt yaptırırak.

Cursor gibi bir uygulama oluşturduğunuz dosya veya projeleri içinde açarak uygulamanın direkt olarak dosyalarda değişiklik yapmasını sağlar ve size sadece uygula ve test et kısmı kalabilir.

Yani yapılmayacak şey yok ama ne yapay zeka tek başına sorunsuz bir şekilde yapabilir ne de siz yeterli bilginiz yoksa.

App creator gibi sitelerden aklınızdaki projeleri hayata geçirmek için adım atabilirsiniz. Zamanla merak ve ilgi varsa geliştirirsiniz kendinizi.

Bakmayın yazımın uzunluğuna sadece ha deyip yapmaya başlayınca bu nasıl şu neden olmuyor yaşarsınız diye baştan yazayım dedim ;)

Şifrelerimi kategorilendirip kaydedebilecegim uygulama yapmak istiyorum. Piyasada olan ücretli programlar var ama modlanmışları genelde sıkıntı çıkardığı için kullanamıyorum. Kendim yapmayı isterim açıkçası

Şifrelerimi kategorilendirip kaydedebilecegim uygulama yapmak istiyorum. Piyasada olan ücretli programlar var ama modlanmışları genelde sıkıntı çıkardığı için kullanamıyorum. Kendim yapmayı isterim açıkçası
Biraz da olsa kodlama biliyorsanız ve amacınız android uygulaması ise Android Studio kurup kısıtlı kullanım süresinin yeteceğini düşünerek Cursor adlı uygulamayı kullanmanızı öneririm.

Mantık şu şekilde çalışır:

Hiçbir şekilde değişiklik yapmadan bile Android Studio ile telefon/tablet template kısmından empty activity olarak bir proje oluşturursunuz.

Cursor uygulamasını açar ve open project diyerek oluşturduğunuz proje dosyasını seçersiniz.
Uygulama içinde aynı Android Studio'daki gibi dosya ağacı görünür.

Geriye chat kısmına girip @CodeBase komutu ile istediğinizi yazmak kalır. Yani siz nasıl bir uygulama yapacağınızı anlatırsanız o da size kodları oluşturur yüklü android projesi dosyalarına göre. Size kalan orada size verdiği kodları apply diyerek onaylamak ve mevcut dosyaların değiştirilmesini sağlamak. Değişiklikler anında android studio üzerinde de görünür.

Yani yapmak istediğiniz uygulama için böyle bir yol izlemeniz gerekiyor.

Bir diğer seçenek ise GitHub üzerindeki istediğinize uygun bir açık projeyi klonlayıp düzenlemek olabilir.

Bol şans ve başarılar 💪

Diğer bir konuda buna benzer birşey sormuştum. Uygulama değil de medya player yapmak için başlangıç programı-konu vs. nedi?
exo-vlc vs. gibi ama sıfır acemiden başlayarak, zaman sorunum yok yavaş yavaş düşünüyorum.
Teşekkürler

Diğer bir konuda buna benzer birşey sormuştum. Uygulama değil de medya player yapmak için başlangıç programı-konu vs. nedi?
exo-vlc vs. gibi ama sıfır acemiden başlayarak, zaman sorunum yok yavaş yavaş düşünüyorum.
Teşekkürler
Beğendiğiniz bir açık Media Player kütüphanesini kullanabilirsiniz aslında. Yani neyi nasıl yapabileceğinizi görmek için.

Ya da en basitinden yapay zekaya bunu yapmak istiyorum ne yapabilirim ve neyle yapabilirim diye sorabilirsiniz.

Buradaki konu hangi platform için yapmak istediğiniz. Windows içinse C#, Python gibi programla dillerini kullanmanız gerekir. Android platformu içinse Java/kotlin dillerinde ve geliştirme için android stüdyo.

Her iki seçenek için de aistudio Google Dev ile ChatGPT 2.0'dan yardım alabilirsiniz.

Beğendiğiniz bir açık Media Player kütüphanesini kullanabilirsiniz aslında. Yani neyi nasıl yapabileceğinizi görmek için.

Ya da en basitinden yapay zekaya bunu yapmak istiyorum ne yapabilirim ve neyle yapabilirim diye sorabilirsiniz.

Buradaki konu hangi platform için yapmak istediğiniz. Windows içinse C#, Python gibi programla dillerini kullanmanız gerekir. Android platformu içinse Java/kotlin dillerinde ve geliştirme için android stüdyo.

Her iki seçenek için de aistudio Google Dev ile ChatGPT 2.0'dan yardım alabilirsiniz.
Teşekkürler, aslında elimde ki ekipmanlar iyi sayılır zido z9xpro var kendi medya playeri var, içine android birçok şey kurulabiliyor, torrent ve p2p paylaşımlardan 4K HDR10+ DOLBY VİSİON görsel ve DOLBY ATMOS-DTX DDPLUS gibi ses formatlı film-dizi vs. izlemek için iyi donanım ve yazılım var. extra vlc kurulu vs. ama en önemli sorun birçok medya playerde özellikle TR altyazı indirme ve izleme sorunu olabiliyor. Bu durum için acemilikten başlayarak yavaş yavaş geliştirebileceğim bir medya player apk sı yapma niyerim var ama doğal ki yaşlı ve emekli olunca zaman bol da hadi sabır da bol olsun ama öğrenme ve ezberleme ne kadar olur o soru işareti
bir ip ucu yakaladık gibi bakalım devamına
Teşekkürler

Teşekkürler, aslında elimde ki ekipmanlar iyi sayılır zido z9xpro var kendi medya playeri var, içine android birçok şey kurulabiliyor, torrent ve p2p paylaşımlardan 4K HDR10+ DOLBY VİSİON görsel ve DOLBY ATMOS-DTX DDPLUS gibi ses formatlı film-dizi vs. izlemek için iyi donanım ve yazılım var. extra vlc kurulu vs. ama en önemli sorun birçok medya playerde özellikle TR altyazı indirme ve izleme sorunu olabiliyor. Bu durum için acemilikten başlayarak yavaş yavaş geliştirebileceğim bir medya player apk sı yapma niyerim var ama doğal ki yaşlı ve emekli olunca zaman bol da hadi sabır da bol olsun ama öğrenme ve ezberleme ne kadar olur o soru işareti
bir ip ucu yakaladık gibi bakalım devamına
Teşekkürler
Rica ederim.

O halde size biraz daha detaylı tarif edeyim.

Aşağıdaki adrese girin ve gmail hesabınızla oturum açın.

Açılacak olan yapay zeka kullanım ekranında soldaki create prompt menüsüne tıklayın ve ne yapmak istediğinizde ilgili bir arkadaşınızla konuşur gibi konuşun ya da yazın.

Sağ taraftaki model sekmesinden kullanmak istediğiniz Gemini versiyonunu seçebilirsiniz ayrıca. Yeni modellerden ama 2.0 olanı deneyin derim.

Bu şekilde size nasıl yapacağınızı ve yapabilmek için hangi programlara ihtiyacınız olduğunu öğreterek yardımcı olacak bir yapay zekanız olacaktır.

Farklı konularda da (birbirine karışmaması için) sohbet etmek veya proje oluşturmak için create prompt ile yeni bir sohbet ekranı daha açabilirsiniz. Her bir oluşturduğunuz yeni promptu soldaki menüden Library altında başlıklarıyla görebilirsiniz. Konudan konuya geçmek için orayı kullanabilirsiniz.
Ayrıca oluşturduğunuz promptları silmek için Library yazana direkt tıklarsanız oradan silebilirsiniz. Böylece Gemini'ye o konuyla ilgili geçmişinizi unutturabilirsiniz.

Bol şans ve zamanınızı kendiniz için faydalı bir şeyler yapmaya harcamaya çalışmanız için de tebrikler.

Geri