E-posta Kutunuzda Gizlenen Siber Tehditler

SNT 

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Paylaşımcı
Konular
195
E-postalar, günlük iş hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır ve aynı zamanda siber dolandırıcıların en çok hedeflediği alanlar arasındadır. Gelen kutunuza ulaşan istenmeyen veya sahte e-postalar, ciddi bir tehdit oluşturabilir. Bu makalede, spam ve phishing gibi yaygın tuzakların ne olduğunu ve bu tehditlerden nasıl korunabileceğinizi ayrıntılı bir şekilde ele alıyoruz.

Spam ve Phishing Mail Nedir?​

Spam mailler, genellikle toplu olarak gönderilen ve reklam içerikli istenmeyen iletilerdir. Bu mailler, alıcıların posta kutularını doldurarak rahatsızlık yaratır. Phishing mailler ise daha ciddi bir tehlike barındırır; dolandırıcılar, kendilerini güvenilir bir kurum veya kişi gibi tanıtarak hassas bilgilerinizi ele geçirmeye çalışır. Örneğin, banka bilgilerinizi veya şifrelerinizi talep etmek için...

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sadece epostada da değil. Sabah sms geldi, gönderen Aras kargo görünüyor. Paketiniz kargoya verildi, takip için linke tıklayın vs. Çokça online alışveriş yaptığım için, gönderi nosunun sakat olduğunu ilk bakışta anladım, beklediğim bir kargo da yok. Sağlı sollu saldırıyorlar.
Bir de, kuytu yerlerdeki ATM lerden para çekerken dikkatli olun, özellikle tas tıraşlı prototiplere
Sağlıklı günler olsun🍒

Sadece epostada da değil. Sabah sms geldi, gönderen Aras kargo görünüyor. Paketiniz kargoya verildi, takip için linke tıklayın vs. Çokça online alışveriş yaptığım için, gönderi nosunun sakat olduğunu ilk bakışta anladım, beklediğim bir kargo da yok. Sağlı sollu saldırıyorlar.
Bir de, kuytu yerlerdeki ATM lerden para çekerken dikkatli olun, özellikle tas tıraşlı prototiplere
Sağlıklı günler olsun🍒
Evet banada geldi öyle mesaj dikkat etmek gerekir ...

Valla bu aralar yok dosyanız var yok kargonuz teslim edilmedi vs vs dolandırıcıları çıktı bunlara karşı dikkatli olmalıyız bir de aynı birerbir uygulama yapanlar var mesela e devlet uygulmassını yapmışlar APK falan duydum ah hocam ah ne insanlar var

Geri