Android Nostalji #2 • CyanogenMod • Kimler Hatırlıyor?

isimbulamajim

Paylaşımcı
Konular
98
Android Nostalji serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

CyanogenMod ilk custom ROM'lardan birisiydi. 21 Temmuz 2009 tarihinde ilk sürümü çıktı. Bu custom ROM oldukça sevildi. Çünkü sürekli güncelleme alıyor, her güncellemede birbirinden güzel yenilikler geliyordu. Özelleştirme seçenekleri çok fazlaydı. Resmen Android'i Android yapan bir custom ROM'du. Cihaz desteği de zamanla oldukça genişledi. Ayrıca zamanla unoffical bir şekilde geliştiricilerin cihazlara yaptığı CynogenMod custom ROM'lar çıktı. 25 Aralık 2016'da CynogenMod kapatıldı ve şu anda LineageOS olarak devam ediyor. LineageOS ise günümüzün en popüler custom ROM'udur.

CyanogenMod logosu:
CyanogenMod logo
2012, Android 2.3.7, CyanogenMod 7.2 açılış ekranı:
IMG 20250720 091506
2012, Android 2.3.7, CyanogenMod 7.2 arayüzü:
IMG 20250720 091526

CyanogenMod'u kimler hatırlıyor?

Uzun zaman samsung j7 telefonumda cyanogen üstüne yeniden derleme yapılan romlar kullandım hatta şu an lisede devletin verdiği gm etab 5 tablette cm tabanlı bir custom rom yüklü sorunsuz çalışıyor. Androidi bu yüzden seviyorum.

S4 mini telefonumda kullandım o zamanlar twrp falan da yeni yeni çıkıyordu cwm vardı sonra poco x3 nfc telenumda lineageos verisiyonu ile devam ettim şimdi s24 ultra ile maalesef kullanmaya son verdiğim custom rom :(

S4 mini telefonumda kullandım o zamanlar twrp falan da yeni yeni çıkıyordu cwm vardı sonra poco x3 nfc telenumda lineageos verisiyonu ile devam ettim şimdi s24 ultra ile maalesef kullanmaya son verdiğim custom rom :(
twrp elimiz ayağımız olmuştu o işlerde

Recoveryde dokunmatik çalıştırdığında baya etkilenmiştim kaydırmalı flash falan 😂 nereden nereye sonra orangefox falan çıktı
Gerçekten efsane bir şeydi ilk gördüğümde çok şaşırmıştım stock recovery nerede team win nerede vay be demiştim 😅

Geri