Senin de geçmişte bir Amiga'n oldu mu?

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Retro severler için açtığımız bu kategorinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Forumu ilk kurduğumuzda da @Sinetech abim ilk olarak Sıcak Fırsatlar ve Retro kategorilerini açalım demişti. Bu kategoriye o kadar önem veriyor ki, Amiga 500 mini incelemesini de yakın zamanda video olarak paylaştı.

Bizde incelemeyi makale olarak sitemize ekledik. Yazıda video da mevcut. Link

Peki, sizin de geçmişte bir Amiga’nız oldu mu? Bu tarz retro cihazlara ilgi duyuyor musunuz? Yorumlarda paylaş...

1751229940822

1991 yılında alınmıştı. Amiga 500 2mb chip ram

1991 yılında alınmıştı. Amiga 500 2mb chip ram
Standart olarak böyle bir Amiga 500 hiç üretilmedi, ram kartı ile beraber aldınız sanırım.

Ben de 1 MB chip ramli bir Amiga 500+ almış, kısa süre sonra Joy Bilgisayar'da (hala açık ve aktiftir, Kadıköy'de, eski Reks sinemasının bir üst sokağında) gördüğüm harddiskli bir Amiga 1200'e aşık olmuş, para biriktirerek onu almıştım.

Power PC kartlar çıktığında, Amiga'nın tekrar eski günlerine döneceğine çok emindik ancak bir türlü o günlere dönemedi.

Retro Recipes kanalı, tüm dünyadaki Commodore ve Amiga sevenlerin de desteğiyle, Commodore firmasını satın almaya çalışıyor (sanırım onay gelmiş). Olay çok farklı yerlere evirilebilir.

Evet 2mb kadiköy de taktırmıştım... Koskoca 2mb o_O

Evet 2mb kadiköy de taktırmıştım... Koskoca 2mb o_O
Aslında öyle, düşünün ki ev bilgisayarlarında sistem belleği 64 kb'den bir anda 512 kb'a çıkıyor ve ram kartı alarak 2048 kb (2 mb) yapabiliyorsunuz :)

Ahh ahh ninja komando cok ugrastirmisti :) (renkli veya kalin yazmak yasakmis duzeldi)

Son düzenleme:
Ben
Atari almısdım, 80 li yıllarda. Ne muthiş cıhaz idi..

Ben de psp slim kullandım yıllarca, o dönemki teknoloji için baya üst düzey cihazdı ve hâlâ çalışır durumda. Skype için kamera almıştım, web browser çok hızlıydı, az dizi izlemedik gurbet ellerde

Geri