turksat kablo internet modem dns

atakan1983

Üye
Konular
7
arkadaşlar merhaba turksat kablo internet kullanıyorum modem ayarlarından adblock dns ayarlarını nasıl yapabilirim reklamlardan sıkıldım özellikle küçük çocuğu olanlar bilir telefonda zırt pırt reklam çıkıyor yanlışlıka birine basıp virüs kaptırmalar yardımınız olursa sevinirim

arkadaşlar merhaba turksat kablo internet kullanıyorum modem ayarlarından adblock dns ayarlarını nasıl yapabilirim reklamlardan sıkıldım özellikle küçük çocuğu olanlar bilir telefonda zırt pırt reklam çıkıyor yanlışlıka birine basıp virüs kaptırmalar yardımınız olursa sevinirim
Bildiğim kadarıyla Türksat dpi engellemesi kullanıyor. Yani dns değiştiremezseniz sebebi Deep packet inspection kaynaklı. Telefon ayarlarınıza girip, özel dns veya güvenli dns ayarını aratıp, o ayara herhangi bir dns sağlayıcısını girebilirsiniz. Tavsiyem önce cloudflare dns deneyip, yasaklı sitelere giriş yapılabilip yapılamayadığını test etmeniz. Eğer giriş yapılamıyorsa dpi bulunuyordur.

Cloudflare dns için kod = 1.1.1.1
Adguard dns için kod = dns.adguard-dns.com

Bu arada reklam engellemek için AdAway uygulamasınıda kullanabilirsiniz, arkada sahte vpn bağlantısı oluşturarak reklam engelleyebiliyor.

teşekkürler yardımın için benim iphone sıkıntı yok zaten adguard ip kullanıyorum ama çocuğun telefon android onda sıkıntı
AdAway android cihazlarda kullanılabiliyor, orada deneyebilirsiniz. İsterseniz doğrudan dns değiştirmeyi deneyin, hatta direkt tarayıcınızın ayarlarından değiştirebilirsiniz. Chrome - Opera - Brave gibi tarayıcılar'da "Güvenli DNS" Ayarını aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

modem ayarlarından dnsi bununla değiştirin
94.140.14.14
ikincil dns içinde
94.140.15.15 yapabilirsiniz bunlar adguard reklam engelleme dns ip adresleri

AdAway android cihazlarda kullanılabiliyor, orada deneyebilirsiniz. İsterseniz doğrudan dns değiştirmeyi deneyin, hatta direkt tarayıcınızın ayarlarından değiştirebilirsiniz. Chrome - Opera - Brave gibi tarayıcılar'da "Güvenli DNS" Ayarını aratırsanız karşınıza çıkacaktır.
adaway root olmadığı takdirde vpn ile reklam engelleme yapıyor vpn bağlantısını kestiği anda normal hale dönecek modem ayarı evde kullanıma daha uygun

adaway root olmadığı takdirde vpn ile reklam engelleme yapıyor vpn bağlantısını kestiği anda normal hale dönecek modem ayarı evde kullanıma daha uygun
Evet, Adaway rootsuz kullanıcılar için birazcık sorun olabilir ancak türksat bildiğim kadarıyla dpi kullanıyor. Modem üzerinden dpi'yın aşılabildiğinden emin değilim. Bu sebep'den ötürü AdAway'ı önerdim yoksa dns kullanmak çok daha mantıklı.

Evet, Adaway rootsuz kullanıcılar için birazcık sorun olabilir ancak türksat bildiğim kadarıyla dpi kullanıyor. Modem üzerinden dpi'yın aşılabildiğinden emin değilim. Bu sebep'den ötürü AdAway'ı önerdim yoksa dns kullanmak çok daha mantıklı.
dpi engellemesi mevcut mu bilmiyorum eğer çocuğun yaşı küçükse vpn bağlantısı yaptıktan sonra uygulamanın bildirimlerini gizleyip aynı zamanda arka planda çalışmasına izin verilirse sizin yöntemde mantıklı hale geliyor yaşı küçük olduğu içinde tezgaha gelmiş oluyor. :D

Günümüzde reklamlar o kadar sorun oldu ki çocuklar etkilenmesin diye vpn kurar hale geliyoruz :D
Evet bunu bende fark ettim henüz evli olmadığım için çocuk sahibi değilim ama olurda ilerde Allah nasip eder çocuğum olursa evde ki router içine direkt bir reklam engelleme gömmek olacak gerekirse mini pc ve pihole tarzı sistemler ile yüzde yüz ad block sağlamak olacak. :D

Evet bunu bende fark ettim henüz evli olmadığım için çocuk sahibi değilim ama olurda ilerde Allah nasip eder çocuğum olursa evde ki router içine direkt bir reklam engelleme gömmek olacak gerekirse mini pc ve pihole tarzı sistemler ile yüzde yüz ad block sağlamak olacak. :D
Vallahi o konuda bu liste herkesin işine yarar githubdan yıldızlayın aklınızda bulunsun reis.

Vallahi o konuda bu liste herkesin işine yarar githubdan yıldızlayın aklınızda bulunsun reis.
Hocam yasaklı sitelere nasıl gireriz peki yani yasaklı diyince hemen *** olarak değil discord vavoo gibi gibi githu da buna örnek bir sey var mı kurulumu kolar

Hocam yasaklı sitelere nasıl gireriz peki yani yasaklı diyince hemen *** olarak değil discord vavoo gibi gibi githu da buna örnek bir sey var mı kurulumu kolar
Android için ByeDpi (Root var ise alternatifi olan DpiTunnel, Windows için Goodbyedpi (türklerin yaptığı özel bir sürümü vardı) kullanabilirsiniz.
ByeDpi'ın kurulumu biraz karışık, her iss için farklı ayarlamaları var. En iyisi kurup ayarlarından birazcık ayar tikleyip kapatıp deneme yanılma yöntemi ile çözmek.
ByeDPI
Goodbyedpi (türkiye)

modem ayarlarından dnsi bununla değiştirin
94.140.14.14
ikincil dns içinde
94.140.15.15 yapabilirsiniz bunlar adguard reklam engelleme dns ip adresleri
Az önce routera girdim ben de bu değerleri, reklamları engelliyor, tek sıkıntı, reklam yerleri boş kalıyor. Adguard programı kurulunca sayfa, reklam hiç yokmuş gibi tekrar dizenleniyor, tabi https filtre aktifse.
Ev halkı dün gece reklamlardan çok şikayet etti, hazır ev boşalmışken geçici çözüm olarak yaptık, hıza da etkisi olmadı

Az önce routera girdim ben de bu değerleri, reklamları engelliyor, tek sıkıntı, reklam yerleri boş kalıyor. Adguard programı kurulunca sayfa, reklam hiç yokmuş gibi tekrar dizenleniyor, tabi https filtre aktifse.
Ev halkı dün gece reklamlardan çok şikayet etti, hazır ev boşalmışken geçici çözüm olarak yaptık
Modem'den yapınca tarayıcılar üzerinde pek engellemiyor aynı durum AdAway'de de geçerli, ancak uygulama içerisindeki reklamları çok iyi bir şekilde engelleyebiliyor.

Bir de müstehcen içerikli çıkıyor bazen insanın eşi çocuğu yanındayken açılabilyor

crome kullaniyorsan cok basit hem internete reklam gormrzsin hemde her siyeye girersin

dostlar yeni bi bilgi ogrendim paylasmak istedim ozellikle turkiyede yasayip her yone engelleme yasayanlar icin gayet iyi bi s
oncelikle

croma girip ust kosedeki noktalara tiklayin ayarlara gelin ayarlardan
gizlilik ve guvenlik bolumune girin
ordan guvenli dns bolumunu tiklayin baska bir saglayiciya tiklayip ozele olani secin verecegim adguardin dns adresini yapistirip cikin cromu kapatin sonra tekrar girin tr den yasakli bir cok siteye girildigi gibi reklamlarida engellersiniz

Geri