💡Benzine zam, bana rahatlık! ⚡

dehakan7

Müdavim
Konular
360
Her gün benzine ve dizele zam gelirken ben sabahları %100 dolu bataryayla uyanıyorum.

Ne sıra bekliyorum, ne pompa başında sinir oluyorum. Aracımı evde sessizce, gece uykudayken şarj ediyorum.

Faturası mı?
Bir ay boyunca doldur, ay sonunda kesilsin.
Hemen de ödemiyorum; 15 gün sonra ödeniyor, kredi kartıyla ödersem 30-45 gün erteleyebiliyorum.

Yani Haziran’da yaptığım dolumun parasını Ağustos’ta ödüyorum.
Cebimden anında çıkan bir kuruş yok!

Elektrikli araç keyfi tam olarak bu.
Konfor, ekonomi, zaman... Hepsi cebimde. 🔋💸

1750424461676

30-45 gün erteleyerek kredi kartıyla elektrik faturası ödemek normal bir durum değil, ülkemizde kredi kartı genellikle olası ihtiyaçların dışında kalan ürünlerde kullanılıyor. Kredi kartı kullanarak fatura ödenmez demiyorum ancak eğer kredi kartıyla ödemek zorunda kalıyorsanız yüklü bir meblağdan bahsediyorsunuz demektir. Ödeme yöntemlerinden bahsedene kadar fatura tutarınızı veya acil bir durumda şarj dolum süresinden dolayı ne kadar geç kaldığınızı da yazsaydınız keşke.

Yanlış anlaşılmasın, elektrikli araçların yaygınlaşmasını ben de gönülden istiyorum ancak yazdıklarınız Türkiye'de yaşayan ortalama bir vatandaş için gerçeklikten çok uzak. Bu yüzden ya tuzunuz kuru olduğu için Türkiye'deki maaş ortalamasından, elektrikli araç fiyatlarından haberiniz yok ya da bu sektörden iyi paralar kazanıyorsunuz.

Neyse ki ülkemizdeki zengin kesim diye tabir ettiğimiz kitlenin kobay olarak kullanılıp bu sektörün gelişmesinden büyük mutluluk duyuyorum ki böylelikle belki gelecekte fiyatların normal bir vatandaşın alabileceği bir düzeye gelmesini umut ediyorum.

Ticari Araclar Kamyon,Tır,Kamyonet,Otobus,Minibus,Tarim Araclari,Traktorler,Yuksek Beygir Gucu
Olan Bu Araclar icin Bu Teknoloji Mantiken Dusunuyorum İmkansiz Gibi Gorunuyor,Tum İs Gucunu Ceken Bu Araclar Elektrikli Olabilmesi İcin Cok Fazla Enerji Sarfetmesi Gerekiyor Motor Gucune Bagli Olarak Bunun Surdurulebilir Olmasi icin Bu Araclara Cok Fazla Aku Gerekiyor Cok Fazla Aku Cok Fazladan Yuk,Normal Binek Araclara Uygun Olabilir,Fakat Diger Turlu Bilemiyorum Gercegi Yansiltmiyor,Binek Araclara Uygun Bir Durum Bu 10 Sene Sonra Teknoloji Dahada İlerler Benzin Mazot Petrol A,dan,Z,ye Hersey Bunlarla Dönuyor Sirf Binek Araclarda Elektrikli Sarjli Olan İmkani Olanlar icin Ne Kadar İyi Gorunuyor Olsada Dezavantajlari Oldugu Dusuncesindeyim + Ekonomi ye + Deger Katabilmesi İcin Tum Araclari Sadece Binek Degil Dedigim Gibi,Buda Benim Dusuncem Herkesin Goruslerinede Saygi Duyarim.

Ticari Araclar Kamyon,Tır,Kamyonet,Otobus,Minibus,Tarim Araclari,Traktorler,Yuksek Beygir Gucu
Olan Bu Araclar icin Bu Teknoloji Mantiken Dusunuyorum İmkansiz Gibi Gorunuyor,Tum İs Gucunu Ceken Bu Araclar Elektrikli Olabilmesi İcin Cok Fazla Enerji Sarfetmesi Gerekiyor Motor Gucune Bagli Olarak Bunun Surdurulebilir Olmasi icin Bu Araclara Cok Fazla Aku Gerekiyor Cok Fazla Aku Cok Fazladan Yuk,Normal Binek Araclara Uygun Olabilir,Fakat Diger Turlu Bilemiyorum Gercegi Yansiltmiyor,Binek Araclara Uygun Bir Durum Bu 10 Sene Sonra Teknoloji Dahada İlerler Benzin Mazot Petrol A,dan,Z,ye Hersey Bunlarla Dönuyor Sirf Binek Araclarda Elektrikli Sarjli Olan İmkani Olanlar icin Ne Kadar İyi Gorunuyor Olsada Dezavantajlari Oldugu Dusuncesindeyim + Ekonomi ye + Deger Katabilmesi İcin Tum Araclari Sadece Binek Degil Dedigim Gibi,Buda Benim Dusuncem Herkesin Goruslerinede Saygi Duyarim.
Babamla bu konuyu birçok kez tartıştık. kocaman araba elektrik motoru ile yürümez diyor çıkıyordu işin içinden :) .teknoloji yerinde durmuyor.avuç içi kadar motordan inanılmaz torklar çıkabiliyor(kendim profosyonel kumandalı araçlarla haşır neşirim ordan biliyorum). pil teknolojisi daha da gelişmek zorunda. birde halen maliyetler düşük değil.fakat bu değişim gelecekte kaçınılmaz olacak.biraz daha zamanı var bence...

Babamla bu konuyu birçok kez tartıştık. kocaman araba elektrik motoru ile yürümez diyor çıkıyordu işin içinden :) .teknoloji yerinde durmuyor.avuç içi kadar motordan inanılmaz torklar çıkabiliyor(kendim profosyonel kumandalı araçlarla haşır neşirim ordan biliyorum). pil teknolojisi daha da gelişmek zorunda. birde halen maliyetler düşük değil.fakat bu değişim gelecekte kaçınılmaz olacak.biraz daha zamanı var bence...
Reis ben de bir ara kanatlılara merak sarmıştım, üç kere elektrik telinde patlatınca vazgeçtim. 🤭

Her gün benzine ve dizele zam gelirken ben sabahları %100 dolu bataryayla uyanıyorum.

Ne sıra bekliyorum, ne pompa başında sinir oluyorum. Aracımı evde sessizce, gece uykudayken şarj ediyorum.

Faturası mı?
Hemen de ödemiyorum; 15 gün sonra ödeniyor, kredi kartıyla ödersem 30-45 gün erteleyebiliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 9344
Kredi kartı ile ödediğin vakit faiz de ödüyorsun faturanla birlikte.fatura ne kadar yüksek se faide o kadar fazla oluyor

Faturası mı?

Birde elektirikli araba için daha erken...Son olarak resimdeki gibi bir konforu yok elektrikli arabanın

Ben 6 ayda bir benzin alıyorum Bisiklet ve tabanvay rahatlığı var bende şehir küçük olunca

Bu da treylerli pazar bisikletim :)

FB IMG 1750498075986

En Az 10 Sene ye Anca Mesleki Tecrubelerime Dayanarak Söyluyorum Bunu 50 Yasindayim En Az 30 Senedir Nakliye İsiyle Ugrasan Araclardan Bakimlarindan 1 Litre Mazotla Kac km yol gideceginden A dan Z ye Herseyinden Anlayan Biri Olarak Benim Dusuncelerim Bu Yonde Binek Arabalarda Bu Olabilir.Ama Diger Araclarda Suan Zor mantiksiz imkansiz diye Dusunuyorum Herkesin Bir Gorusu Olabilir Bu Konuda Kimse Kimsenin Fikrene Uymak Zorunda Degil Elestiri Yapacak Olanlar Saygili Elestiri Yapsin Lutfen Saygilarimla
.

Faturası mı?

Elektrik i bu devlet ucuz bırakmaz. Ona da zam yapacak bahane bulur

En Az 10 Sene ye Anca Mesleki Tecrubelerime Dayanarak Söyluyorum Bunu 50 Yasindayim En Az 30 Senedir Nakliye İsiyle Ugrasan Araclardan Bakimlarindan 1 Litre Mazotla Kac km yol gideceginden A dan Z ye Herseyinden Anlayan Biri Olarak Benim Dusuncelerim Bu Yonde Binek Arabalarda Bu Olabilir.Ama Diger Araclarda Suan Zor mantiksiz imkansiz diye Dusunuyorum Herkesin Bir Gorusu Olabilir Bu Konuda Kimse Kimsenin Fikrene Uymak Zorunda Degil Elestiri Yapacak Olanlar Saygili Elestiri Yapsin Lutfen Saygilarimla
.
Aklın yolu bir. bakalım gelecek neleri gösterecek bizlere... ;)

Şu anki ülke şartlarında, insanların çoğunun zaten seçme şansı olmadığı için, elektrikli arabaya geçsek mi geçmesek mi diye düşünen kitle azınlıkta. O yüzden çoğumuz dizel veya benzinle ya da arabamız olmadan devam etmek durumundayız.
Sanki insanların elektrikli ye geçme imkanları var ama geçmiyorlar gibi bir düşünceye kimse kapılmasın lütfen.
Durumu olan , garajında bahçesinde şarj imkanı olan fosil yakıtla çalışan ikinci arabası olan zaten alıyor.
Arabaya milyonlar verip yakıt hesabı yapmak ta inandırıcı gelmiyor bana açıkçası.
O gün arkadaşla sohbet ediyoruz izmaritini yere attıktan sonra , bana çevre kirliliği egzoz gazı muhabbeti yapıyor :) . Parayı harcayacak yer arıyor, araç çok ekonomik diyor.
Kısacası bu ülke şartlarında fosil yakıt mı , elektrik mi diye tartışmak çok ta anlamlı değil.
Kimin gücü ona yetiyorsa zaten ona biniyor.

Son düzenleme:

Faturası mı?

Dün bu konuyu açtın mazot 55 oldu abi teşekkürler.😂😂

Faturası mı?

selamlar, merak etmeyin o konuda biraz zaman sonra değişiklik gösterir zamanında diğer yakıtlarda ucuzdu herkes elektrikli alırsa gece bir kararname çıkar evinde kayıtlı eletrikli araç sahiplerine veya herkes elektrik ile ilgili bir sistem bulurlar sistem yeterki zam yapmak istesin siz bu günlerin keyfini bolca cıkarın yarın ne olur bilinmez :)))

Geri