Yardım Fiber internet için bu 3 cihaz arasında kaldım (Anket)

Sice hngisini almalıyım

• TP-LINK Aginet VX18 Modem

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
  • Bu anket kapanacak: .

Lapsetur

Paylaşımcı
Konular
36
Türk Telekom ZYXEL EX3501-T0 modem verdi fiber internet için fakat ben kendim modem alıp kullanmak istiyorum

Bu 3 cihaz arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım

Son düzenleme:

🥇 1. TP-Link Archer AX53 (AX3000)

• Türü: Router (modem değil)
  • Wi-Fi 6 desteği: Var (AX3000 hızında)
  • Avantaj: Güçlü sinyal, yüksek hız, gelişmiş güvenlik özellikleri
  • Eksik: DSL veya VDSL hattınız varsa modem değildir, ek modem gerekir.

✅ Eğer evinizde hali hazırda bir modem varsa ve sadece Wi-Fi kalitesini arttırmak istiyorsanız bu model çok ideal. Özellikle 100 Mbps üzeri internetler için uygun.

🥈 2. TP-LINK Aginet VX18

• Türü: Modem + Router (birleşik cihaz)
  • Wi-Fi 6 desteği: Var
  • Avantaj: VDSL/ADSL hattını direkt bağlayabilirsin, ayrıca Wi-Fi 6 özelliği de var.
  • Aginet serisi: TP-Link’in İSS'ler (servis sağlayıcılar) için çıkardığı daha sade ve bazen sınırlı yazılıma sahip cihazlardır.

✅ Eğer modem+router tek cihaz istiyorsan, VDSL/ADSL hattın varsa ve sade bir cihaz yeterliyse tercih edilebilir. Ancak arayüz ve güncelleme desteği açısından diğerlerine göre daha zayıf.

🥉 3. Keenetic Hopper AX1800

• Türü: Router
  • Wi-Fi 6 desteği: Var (AX1800)
  • Avantaj: Çok stabil, gelişmiş yazılım, Mesh desteği, Keenetic uygulaması başarılı
  • Eksik: Modem değil. Harici modem gerek.

✅ Özellikle stabilite, mesh ağı kurma, kullanıcı yönetimi gibi konularda güçlü. İnterneti sık kopanlar, oyun oynayanlar veya gelişmiş kontrol isteyenler için iyi bir tercih. Ama hızı AX3000 değil, AX1800.

Modem varsa;
  • Yüksek hız ve performans için: TP-Link Archer AX53
  • Daha fazla yazılım özelliği ve kararlılık için: Keenetic Hopper AX1800
Yoksa;
  • TP-Link Aginet VX18, uygun fiyatlı ve işlevsel bir seçim.
  • Daha profesyonel bir modem-router istiyorsan: Keenetic’in DSL modemli modellerine (örn. Keenetic Extra DSL) bakabilirsin.

Keenetic alırsan otomatik güncellemelerini yönetim panelinden açarsın sonra sen keyfine bak Keenetic 2-3 ayda bir gerekli güncellemeleriyle gerekeni yapar.

🥇 1. TP-Link Archer AX53 (AX3000)

• Türü: Router (modem değil)
  • Wi-Fi 6 desteği: Var (AX3000 hızında)
  • Avantaj: Güçlü sinyal, yüksek hız, gelişmiş güvenlik özellikleri
  • Eksik: DSL veya VDSL hattınız varsa modem değildir, ek modem gerekir.

✅ Eğer evinizde hali hazırda bir modem varsa ve sadece Wi-Fi kalitesini arttırmak istiyorsanız bu model çok ideal. Özellikle 100 Mbps üzeri internetler için uygun.

🥈 2. TP-LINK Aginet VX18

• Türü: Modem + Router (birleşik cihaz)
  • Wi-Fi 6 desteği: Var
  • Avantaj: VDSL/ADSL hattını direkt bağlayabilirsin, ayrıca Wi-Fi 6 özelliği de var.
  • Aginet serisi: TP-Link’in İSS'ler (servis sağlayıcılar) için çıkardığı daha sade ve bazen sınırlı yazılıma sahip cihazlardır.

✅ Eğer modem+router tek cihaz istiyorsan, VDSL/ADSL hattın varsa ve sade bir cihaz yeterliyse tercih edilebilir. Ancak arayüz ve güncelleme desteği açısından diğerlerine göre daha zayıf.

🥉 3. Keenetic Hopper AX1800

• Türü: Router
  • Wi-Fi 6 desteği: Var (AX1800)
  • Avantaj: Çok stabil, gelişmiş yazılım, Mesh desteği, Keenetic uygulaması başarılı
  • Eksik: Modem değil. Harici modem gerek.

✅ Özellikle stabilite, mesh ağı kurma, kullanıcı yönetimi gibi konularda güçlü. İnterneti sık kopanlar, oyun oynayanlar veya gelişmiş kontrol isteyenler için iyi bir tercih. Ama hızı AX3000 değil, AX1800.

Modem varsa;
  • Yüksek hız ve performans için: TP-Link Archer AX53
  • Daha fazla yazılım özelliği ve kararlılık için: Keenetic Hopper AX1800
Yoksa;
  • TP-Link Aginet VX18, uygun fiyatlı ve işlevsel bir seçim.
  • Daha profesyonel bir modem-router istiyorsan: Keenetic’in DSL modemli modellerine (örn. Keenetic Extra DSL) bakabilirsin.

O zaman benim listedeki tek modem TP-Link Archer AX53 diğerleri router. Evde fiber var dsl modeme gerek varmı artık. Telekom yakında bakır iletişim internet bitecek diyor yani Hiper internet kalmayacak. Kısaca modeme de gerek kalmayacak. Sonuçta Fiber'de ONT üzerinden telekomun verdiği modem router görevi görüyor şuan. Benim eski modem TP-LINK TD-W9970 bununda router'ı var fakat wifi 4 cihaz. Bundan sonra modem lazım olurmu bilmem olursa da TP-LINK TD-W9970 kullanırım. Hatta bir ara TP-LINK TD-W9970 ONT'ye bağlayım hızını görmek istiyorum 2.4ghz de

Birde Tenda'nın çoklayıcısı var. Onunda router özelliği var fakat o'da wifi 4 :(

Kafama Keenetic daha çok uyuyor sanki

Valla çok karmaşık durumlar. İşin içine daldın mı hem beğenemiyorsun hemde işin içinden çıkamıyorsun :)

Son düzenleme:
Ortadaki hariç diğer ikisi modem değil yalnız. Bu cihazlar router dır.

Aslında başlığı yanlış açmışım. Başlığı düzelttim
Hocam, yeni modem/router alma sebebiniz nedir, özel değilse? Menzil, istikrar? Telekom modemi komple kenara mı koyacaksınız yoksa yeni cihaz onun üzerinden mi bağlanacak?
Demek istediğim, mesh türü bir sistemle daha iyi bir performans almaz mısınız?

Hocam, yeni modem/router alma sebebiniz nedir, özel değilse? Menzil, istikrar? Telekom modemi komple kenara mı koyacaksınız yoksa yeni cihaz onun üzerinden mi bağlanacak?
Demek istediğim, mesh türü bir sistemle daha iyi bir performans almaz mısınız?

Taahhüt bine kadar ücretsiz kullandırıyor telekom modem'ii. Sonra aylık kira alacak. Bende aylık modem kirası vereceğime moden/router veya sadece router alıp kendime ait olsun istiyorum

Merak ettim eski TP-LINK TD-W9970 wifi 4 modemi bağladım. Hız testi yaptım

Ekran grnts 2025 06 16 012628

Buda yeni modem ZYXEL EX3501-T0 wifi 6

Ekran grnts 2025 06 16 013027

Download'da aralarında çok hız farkı var. Upload neredeyse aynı

Merak ettim eski TP-LINK TD-W9970 wifi 4 modemi bağladım. Hız testi yaptım

Ekli dosyayı görüntüle 9146

Buda yeni modem ZYXEL EX3501-T0 wifi 6

Ekli dosyayı görüntüle 9147

Download'da aralarında çok hız farkı var. Upload neredeyse aynı

Wifi 6 böyle oluyor. 2.4 Ghz bandında 100 Mbps hızı sonuna kadar verdiriyor.
Okumuşsunuzdur belki yakın zamanda ben 500 Mbps hıza geçtim ve Superonline'nin kendi verdiği Wifi 6 routerı bir ücret karşılığında öncekiyle değiştirdim.
WiFi 5 olan eski modemde 2.4 Ghz ile 75 Mbps ancak görüyordum 5 Ghz'de ise 375 civarı.

Wifi 6'ya geçince 2.4 Ghz'deki hız 101 Mbps civarı görünürken 5 Ghz'de 540 Mbps civarı görünüyor.

Ping değerleri ise genelde 4 veya 5 ms

Bu cihaz güzel fakat fiyatı biraz yüksek. Hep aklımda artık modeme ihtiyacım olur mu sorusu var. Sadecece router yeterli mi.

Buda sadece router.

Ben bu gidişle telekom'un verdiği ile devam ederim. Çok kötü birşey kararsız kalmak

Keenetic hooper kullanıyorum, çooook memnunum isabet olmuş hayırlı olsun.

Türk Telekom alacağın fiber modemi kullanmana izin veeecek mi? ONT cihazlar modemin seri veya mac adresini alıp o şekilde bağlantı yapmana izin veriyor. TT uzaktan sisteme kaydediyor. Senin alacağın modemi ontye kaydetmezse kullanamazsın

Türk Telekom alacağın fiber modemi kullanmana izin veeecek mi? ONT cihazlar modemin seri veya mac adresini alıp o şekilde bağlantı yapmana izin veriyor. TT uzaktan sisteme kaydediyor. Senin alacağın modemi ontye kaydetmezse kullanamazsın

Kurulum yapmadan önce bende ki modemin fiber destekleyip desteklemediğini sordular. Bende destekliyor dedim. Modem istemiyorum dedim fakat wifi 6 modem ve taahhüdüm bitene kadar modem ücretsiz diyince cazip geldi. Eğer istemseydim bu modemi kendi eski modemimi kullanacaktım. Bildiğim kadarıyla sadece Türkcell bu şekilde kısıtlıyor. Kullanıcı adını bile vermiyor. Ayrıca meraktan dün eski modemimi geri kurdum ve çalıştı. Üst mesajlarda görebilirsiniz

Geri