HP Victus 15-FA1035NT 7N9V4EA Intel Core i5-13500H 16GB RAM 512GB SSD 6GB RTX 4050

Evet filtreledim ki biri girerse davet olarak görsün diye onaylayınca girmesi güzel oluyor. Elini kolunu sallayarak girilmez öyle 😅 Windows 11 kurulu geldi, sürücüler kuruluydu, asusun uygulamalarını sonradan yükledim. pubg ve csgo yükledim güzel çalışıyor. Sürücülerin güncelliği için link alabilirmiyim tam bulamadım sanki, ürün tam mondeli asus rog g16 G614JU-N3194W.

Birde oyuna girince nvidia bir şeyi seçemediğine dair hata veriyor, sanırım ekran kartı olabilir, ekran kartını seçerek devam ediyorum pyrix e ayır tikini de işaretliyom doğrumu yapıyom bilmiyorum😅

Bu olması gerekiyor. Yukarıdaki bağlantıyla tıklayın. Importance: Recommended ya da önemi: önerilen şeklinde Türkçe ibare varsa sürücü de mutlaka indirip kurun. Sürücü listeleri genişletilebilir şekilde ama en üstte belirli donanıma ait son versiyon sürücü bulunur. Tarihlerinden anlarsınız zaten.

Ayrıca kategori halinde hepsi. Networking, Audio, Chipset vb gibi başlıkları görürsünüz. Kategoriye ait en üstteki sürücü bilgisinin altında Show All yazıyor. Ona basınca geçen defa bahsettiğim farklı modellere yani atıyorum ethenet sürücüsü Realtek veya Inteldir, ikisi için ayrı ayrı sürücüleri listeler. Tarihleri de farklı olabilir. Ama eğer kategoriye göre Show All dediğinizde listede sadece aynı model için sürücüler varsa en güncel olanı indirip kurun. Chipset altında birbirinden farklı bir sürü sürücü görürsünüz hepsi farklı donanım veya işlev içindir. Muhtemelen ordakilerin hepsini indirip kurmanız gerekir. Ayrıca HotFix diye de kategori yapmışlar klavyelerin rgb sorunu olabiliyormuş onu düzeltmek için. Bir de software kategorisi var orada da işinizi kolaylaştıracak veya bilgisayarınız hakkında bilgi/yenilik/güncelleme/kontroller sağlayabileceğiniz uygulamalar var. Onları da kurmanızı öneririm.

Oyun oynarken aldığınız hatanın fotoğrafını ya da tam metni paylaşırsanız daha anlaşılır olur. Sürücü kaynaklı bir sorun yoksa bir özelliği aktif etmemiş olabilirsiniz Nvidia üzerinden, onu anlamış oluruz. Tüm sürücüleri, ekran kartı dahil, kurduktan sonra tekrar denerseniz oyuna girmeyi yine hata/uyarı alıp almadığınızı öğrenirsiniz.

Ayrıca aynı sayfadan Driver&Tools yanında Bios/Firmware sekmesi de var. Eğer güncel biosunuzun versiyonu orada paylaşılan son sürümden farklıysa ki muhtemelen öyledir kontrol edip son sürümü kurun. Kurmayı bilmiyorsanız biraz karışık gelebilir ilk defa yapana ama basittir. Sürücülerde sizin modele uygun olanları listelemek için üst kutudan G614JU seçtiğiniz gibi bios firmware alanından da aynı şekilde modelinizi seçip biosları listeleyin ve son versiyonu indirin.

Bir ihtimal de Software kategorisinde MyAsus uygulaması varsa onu kurunca açtığınızda sistem güncelleme seçeneğine basıp eğer varsa bios güncellemesini ve diğer sürücüleri oradan kontrol edip indirip kurma seçeneğiniz olabiliyor. İsterseniz ilk onu kurun. Bu arada Asus sitesinde ürününüzü kaydetmeyi de unutmayın. Garanti bilgileri veya gelişmelerle ilgili bilgilere bakabilirsiniz böylece.

Introduction :
-

How to Install :
-

Bunlar size Asus sitesinin bios yüklemesi için gösterdiği yollar. MyAsus ile veya Windows üzerinden.

Son düzenleme:
merhabalar ben yine geldim :)

laptopdan çok memnunum mükemmel bir ürün almışım. Şimdiki merak ettiğim konu şu.

ASUS G614JU-N3194W modelli olan bilgisayarımda depolama alanını yükseltmek istersem m2 512 gb olan depolamanın yanına sağına soluna ne takabilirim :) Kasayı açmadan boş olan hangi depolama aygıtı olduğunu nereden öğrenebilirim. Bilen varsa yardım ederse sevinirim.

Ben şu bilgiye ulaştım :

Depolama​

512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
2x DDR5 SO-DIMM slots
2x M.2 PCIe

tam olarak anlamları nedir hangi ürünü almamı tavsiye edebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler

Depolama​

512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
2x DDR5 SO-DIMM slots
2x M.2 PCIe
Dahili olarak içerisinde 512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD yüklü gelmiş
2x DDR5 SO-DIMM slots ile 2 adet ram slotu bulunduğunu ve yükseltme yapmak isterseniz buna göre hesap etmenizi söylüyor. Yani halihazırda 2 tane ram varsa üzerinde onlara ilave değil onları değiştirerek yükseltebilirsiniz.
2x M.2 PCIe ile de anakart üzerinde 2 adet m.2 bağlantı noktası olduğunu söylüyor. Yani üzerinde gelen 512GB m.2'nin yanına boşta olan diğer m.2 slotunu kullanarak ilave bir depolama aygıtı takabilirsiniz. Hatta isterseniz ikisini de yenileyebilirsiniz.
PCIe® 4.0 diye göstermesi de gayet güzel. Her iki bağlantı noktası da böyle olursa alacağınız ve kullanacağınız m.2 NVMe ssd hangi hızı vadediyorsa o hızları rahatça görürsünüz. Fakat tavsiyem sistem kurulu olacak olanın alabileceğiniz maksimum hızda bir m.2'de kurulu olması ve depolama olarak kullanacağınız m.2'nin ise maksimum 2.000/3.000 okuma yazma hızlarına sahip olursa yeterli olacağıdır. Sadece depolama için kullanılacak olan bir disk için bu hızlar gayet makuldür. 6/7 bin okuma yazma hızlarına sahip bir m.2 için çok daha fazla ödemeye gerek yok. Fakat Sistem kurulu olacak olan için buna değer.

Beğenmeniz beni de memnun etti çünkü size tavsiye edip yönlendirmiş bulundum ;)

Not: Ürün bilgilerine baktım. 16GB 2x8 4800 mhz DDR5 ram bulunuyor üzerinde. Eğer 16Gb ram olanı aldıysanız yani, yoksa 8 GB ram varsa tek slot doludur. Yani ram yükseltmesi yapmak isterseniz buna göre 8x2 veya 16x2 DDR5 4800 mhz ram alabilirsiniz. Yanlış görmediysem maksimum 32 GB ram desteği bulunuyor.

Depolama olarak da :

Bu adresteki servis kılavuzuna göre sayfa 17'de gösterdiği şekilde
G614ju n3194wKullanici Bilgilendirmesi1
Bu şekilde 2 adet m.2 yuvası tarif ediliyor. Öneri olarak pil bağlantısının kesilmesi söyleniyor takmadan önce ama benim gibi kullanıcılar bunu pek yapmaz, takar geçer. Siz yine de yukarıdaki adresteki talimatlara göre hareket edin.

Son düzenleme:
Dahili olarak içerisinde 512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD yüklü gelmiş
2x DDR5 SO-DIMM slots ile 2 adet ram slotu bulunduğunu ve yükseltme yapmak isterseniz buna göre hesap etmenizi söylüyor. Yani halihazırda 2 tane ram varsa üzerinde onlara ilave değil onları değiştirerek yükseltebilirsiniz.
2x M.2 PCIe ile de anakart üzerinde 2 adet m.2 bağlantı noktası olduğunu söylüyor. Yani üzerinde gelen 512GB m.2'nin yanına boşta olan diğer m.2 slotunu kullanarak ilave bir depolama aygıtı takabilirsiniz. Hatta isterseniz ikisini de yenileyebilirsiniz.
PCIe® 4.0'da takılı olan

Beğenmeniz beni de memnun etti çünkü size tavsiye edip yönlendirmiş bulundum ;)

Not: Ürün bilgilerine baktım. 16GB 2x8 4800 mhz DDR5 ram bulunuyor üzerinde. Eğer 16Gb ram olanı aldıysanız yani, yoksa 8 GB ram varsa tek slot doludur. Yani ram yükseltmesi yapmak isterseniz buna göre 8x2 veya 16x2 DDR5 4800 mhz ram alabilirsiniz. Yanlış görmediysem maksimum 32 GB ram desteği bulunuyor.

Depolama olarak da :

Bu adresteki servis kılavuzuna göre sayfa 17'de gösterdiği şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 974
Bu şekilde 2 adet m.2 yuvası tarif ediliyor. Öneri olarak pil bağlantısının kesilmesi söyleniyor takmadan önce ama benim gibi kullanıcılar bunu pek yapmaz, takar geçer. Siz yine de yukarıdaki adresteki talimatlara göre hareket edin.
Bilgiler için teşekkür ederim. Şuan bilgisayar 8x2 16 gb ram ve 512 m2 ssd var. O zaman bir tane 2 tb lık m2 varsa alıyim mi ki

Bilgiler için teşekkür ederim. Şuan bilgisayar 8x2 16 gb ram ve 512 m2 ssd var. O zaman bir tane 2 tb lık m2 varsa alıyim mi ki
Varsa ne demek kesinlikle vardır ;)
Ama siz bunu yazarken sonradan ilave ettiğim gibi sistem kurulu olan disk olmayacaksa alacağınız 2 TB'lık disk hız olarak 2.500/3000 yazma okuma ile size yeterli gelecektir. Hayır o aldığımla mevcutu yer değiştirip aldığımı ana disk yapacağım diyorsanız o zaman daha yüksek hızlarda da alabilirsiniz.
Ayrıca kesinlikle alın. 512 GB'lık alan asla yetmeyecektir birkaç oyundan sonra yani güncel oyunlardan oynuyorsanız.

Şunu da ilave etmekte fayda var. Eğer kendiniz takmayı düşünüyorsanız arka kapağı açacaksınız demektir. Bence almadan önce siz yine de emin olmak için (modelden modele farklılık gösterdiği için aynı seride bile olsalar bazen yerleşim farklı olabiliyor ya da bilgiler yanlış/hatalı) arka kapağı açıp bakın slotlara.

Böylece iyice emin olabilir ve gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Bu benim laptopumun içi. Acer marka ama sizinkiyle benzeşiyorlardır muhtemelen.

Sağda ve solda bulunan m.2 slotları yerleşimi sizin modeldeki kılavuzda gösterilenle benzeşiyorlar.

5be9b18d40e4416f8a3b34ca48b457db.jpeg

(y)

Varsa ne demek kesinlikle vardır ;)
Ama siz bunu yazarken sonradan ilave ettiğim gibi sistem kurulu olan disk olmayacaksa alacağınız 2 TB'lık disk hız olarak 2.500/3000 yazma okuma ile size yeterli gelecektir. Hayır o aldığımla mevcutu yer değiştirip aldığımı ana disk yapacağım diyorsanız o zaman daha yüksek hızlarda da alabilirsiniz.
Ayrıca kesinlikle alın. 512 GB'lık alan asla yetmeyecektir birkaç oyundan sonra yani güncel oyunlardan oynuyorsanız.
valla çok oyun oynadığım yok aslında ama zamlar falan gelecek hafızayıda ileriyi düşünerek arttırıyim diye düşünüyorum.
almışkende şu ürünü alıyim bu işi kapatıyim diyorum.

valla çok oyun oynadığım yok aslında ama zamlar falan gelecek hafızayıda ileriyi düşünerek arttırıyim diye düşünüyorum.
almışkende şu ürünü alıyim bu işi kapatıyim diyorum.

Tabi tercih meselesi. Üstüne çok yorum yapmaya gerek olmayan bir seçim. Şimdiden güle güle kullanın.

Konuyu görüntüleyenler

Geri