Arkadaşlar sistem alacağım Nvidia Rtx5070 mi Amd Radeon Rx9070XT mi

Konular
1
Merhaba sistem almayı düşünüyorum.Ama rtx 5070 mi alsam rx9700xt mi alsam karar veremiyorum.Hazır sistemlere bakıyorum işlemci az çok belli.Rx9070XT fiziksel olarak daha güçlü olsada rtx5070 de multi frame genaration var.Sizce hangisi daha çok cyberpunk 2077,ets 2,gta,rdr2,alan wake,call of dutty,last of us gibi oyunlar oynayacağım.Birde önerebileceğiniz sistem var mı peşin 3 taksit olması gerekiyor ama.

İkisininde birbirinden artı ve - yönleri var çekirdek olarak rtx 5070 önde, ram miktarı konusunda rx9700xt ama rtx 5070 12 gddr7, rx9700xt ise 20 gddr6 veriyor yani nesil olarak rtx önde ama bellek miktarı olarak rx9700xt ama rtx bu açığı sunduğu teknolojileri ile kapatıyor dlls, frame gen falan çözer o işi.

Bit olarak rx9700xt önde 300 küsur diye hatırlıyorum, rtx 192 bit geliyor.
Güç çekme konusunda rtx daha az güç tüketiyor.

İkiside üzecek kartlar değiller ama Nvidia kartların yapay zeka avantajları var şahsen ben alacak olsam Nvidia alırdım ama bende biraz Nvidia fanboyluk var o da verdiğim kararda etkili oluyor yinede bu verdiğim ufak bilgilere göre hareket edebilirsiniz youtube da iki kartın karşılaştırılma videolarını da izleyip tam fikir sahibi olup karar verebilirsiniz.

Ek olarak

Buraya hazır sistem videosu bırakıyorum kampanya varmış ve sınırsız stock varmış videoyu izlerseniz içinde yapılan açıklamalara dikkat edin.
Olurda rtx 5070 değilde 5060 almayı düşünürseniz 8 gb vram sahip sürümü almayın tamamen çöp ama 5060 16 gb vram sürümü alabilirsiniz.

İkisininde birbirinden artı ve - yönleri var çekirdek olarak rtx 5070 önde, ram miktarı konusunda rx9700xt ama rtx 5070 12 gddr7, rx9700xt ise 20 gddr6 veriyor yani nesil olarak rtx önde ama bellek miktarı olarak rx9700xt ama rtx bu açığı sunduğu teknolojileri ile kapatıyor dlls, frame gen falan çözer o işi.

Bit olarak rx9700xt önde 300 küsur diye hatırlıyorum, rtx 192 bit geliyor.
Güç çekme konusunda rtx daha az güç tüketiyor.

İkiside üzecek kartlar değiller ama Nvidia kartların yapay zeka avantajları var şahsen ben alacak olsam Nvidia alırdım ama bende biraz Nvidia fanboyluk var o da verdiğim kararda etkili oluyor yinede bu verdiğim ufak bilgilere göre hareket edebilirsiniz youtube da iki kartın karşılaştırılma videolarını da izleyip tam fikir sahibi olup karar verebilirsiniz.

Hocam bu konutunda ben açtım bi inceleyin orada yapay zeka sistemlerini kötüleyen o fps in tam performans olmadığını diyen var

Hocam bu konutunda ben açtım bi inceleyin orada yapay zeka sistemlerini kötüleyen o fps in tam performans olmadığını diyen var
Hocam zaten oyunda 300 fps alsanız ama monitör 60 hz ise oyunda aldığınız 300 fps oluyo 60 fps bu konuda monitör de önemli.

Yüzde 1 FPS önemli doğru demişler ama darboğaz yapmayacak işlemci ve ekran kartı ile bi sıkıntı yaşanmaz. Ha eğer ki full saf güç diyorsanız bütçe varsa rtx Ti serilerine bakmanız lazım çünkü rtx 5700 serinin giriş seviye kartı ama ti olursa işler değişir. İş bi yerde sizin bütçenizi de etkiliyor ama benim görüşüm olarak rtx 5700 de bi sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum yeni nesil bir kart ve yapay zeka özellikleri ile hakkını verir. Sadece Dlss kalite modu açmak bile oyunda ciddi seviye FPS artışına sebep olacaktır.

Yinede karar sizin umarım hakkınızda hayırlı olan kartı alabilirsiniz.

Hocam 5060 ti 16 gb vram sürüme de baktınız mı o da iyi kart onuda bi düşünün göz ardı etmeyin ama dediğim gibi 16 gb vram olacak 8 gb değil kartın 8 gb sürüm işe yaramaz.

Geçen yıl dolar alev alırken bu zamanlar şöyle bir sistem toplamıştım. Ciddi ekran kartı stokları sıkıntıları da mevcuttu. Güncel fiyatları bilemiyorum Bütçe tabiki önemli ama niyet oyunsa dlss ile Nvidia bariz önde. Ama şunu unutmayın bütçe bütçe bütçe. Sizi aşırı hırpalayacaksa sizin için fiyat performansa odaklanmak her zaman daha iyi olacaktır. Bir de uzun yıllar sonra gaming bilgisayar toplamış biri olarak şunu tecrübe ettim. Oyun firmalarının adam gibi optimizasyonu esas can sıkan süreç oluyor.Screenshot 2025 06 11 12 34 05 733 comgoogleandroidappsdocs edit

Tabi bu buildi yaparken takdir edersiniz ki benim niyetim 1080p oyunculuktu. 4k çok başka bir evren :)

Tabi bu buildi yaparken takdir edersiniz ki benim niyetim 1080p oyunculuktu. 4k çok başka bir evren :)
Türkiye olarak 4k oyuna pek geçmiş değiliz 2k oyunda bile çoğu kişi zorlanıyor o yüzden 1080 candır hele bide yokluk nedir bilirseniz 1080p gerçekten cam gibi geliyor.😂

Niyetiniz oyunsa nvidia der çıkarım.

Birde dlss gibi sahte teknolojilere aldanmayın kartın saf gücüne bakın yeni nesil oyunlarda standardı vram belirliyor ram ne kadar yüksekse oyunlarda kalite o kadar fazla artıyor vram düşükse oyun ayarlarında sınırlandırılıyorsunuz ve sınırı aşarsanız kasma donma ve takılmalar yaşıyorsunuz.

Benim tavsiyem 2k veya üzeri bir çözünürlükte oynayacaksanız düşük vramli 5070 yerine vrami 24 olan temizinden bir 2. el 4090 size oyunlarda saf güç olarak daha fazla fayda sağlayacaktır tabi yine de son karar sizin.

Niyetiniz oyunsa nvidia der çıkarım.

Birde dlss gibi sahte teknolojilere aldanmayın kartın saf gücüne bakın yeni nesil oyunlarda standardı vram belirliyor ram ne kadar yüksekse oyunlarda kalite o kadar fazla artıyor vram düşükse oyun ayarlarında sınırlandırılıyorsunuz ve sınırı aşarsanız kasma donma ve takılmalar yaşıyorsunuz.

Benim tavsiyem 2k veya üzeri bir çözünürlükte oynayacaksanız düşük vramli 5070 yerine vrami 24 olan temizinden bir 2. el 4090 size oyunlarda saf güç olarak daha fazla fayda sağlayacaktır tabi yine de son karar sizin.
Hayır sıfır alacağımda saf güç olarak rx9070xt,38 yıldır bu işlerle ilgilenen günde en az 4 bazen 12 saat bile oyun oynayan bbir tanıdığımlada görüştüm.Oyun içinse ben 5070 alırdım oyunlarda tüm firmalar onunla çalışıyor dediği için şuan tam karar vermedim ama nvidia ya daha yakınım

Her ne kadar amd bu sene iyi gelişme göstermiş olsada nvidia çok çok daha önde. Aynı fiyata veya çok pahalı olmadığı müddetce, muadili bir nvidia kartı almak daha mantıklı.

Geri