Geely Galaxy A7 EM-i Tanıtıldı

İçerik

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Paylaşımcı
Konular
66
Çinli otomobil üreticisi Geely, hibrit araç pazarındaki iddiasını yeni bir modelle pekiştiriyor. Şirketin tanıttığı yeni Galaxy A7 EM-i, şarj edilebilir hibrit (PHEV) teknolojisiyle donatılmış orta sınıf bir sedan olarak dikkat çekiyor. Yalnızca elektrikli sürüşte 130 kilometreye kadar menzil sunabilen model, tam dolu batarya ve yakıt deposuyla 2100 kilometreye kadar toplam menzil vadediyor.

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Hibrit araçlar elektrikli araca geçiş için ideal olabilir ama gelecekleri yok bence ;)

Hibrit araçlar elektrikli araca geçiş için ideal olabilir ama gelecekleri yok bence ;)
Açıkçası ben hibrit araçları daha mantıklı buluyorum. Teknik ve donanım olarak bilemem ama kullanım kolaylığı, çalışma prensibi hoşuma gidiyor. Araçların en çok yakıt harcadığı durumlar dur-kalk ve şehir içi genellikle. Uzun yolda araçlar zaten minimum yakıt yakıyor. Hibrit'ler yanlış bilmiyorsam uzun yolda giderken kendi elektriğini de şarj ediyor. Yolda kaldım, şarjım bitti derdin olmuyor. Yakıtın varsa tabi :) En azından tüplü-benzinli araçlar gibi düşünebiliriz, biri bitince diğeriyle devam. :)

Yani soracak olsalar elektrikli mi hibrit mi? Hibrit tarafım daha ağır basıyor. Tabı satın alma aşamasına gelince fikirler değişebilir.

Tespitler çok yerinde , elektrikli araçlar için ülkenin genelinde bir korku var , yolda kalırım sarj bitti yada 10 sene sonra batarya ne olacak gibisinden, işte bu noktada hibritler yetişiyor imdadımıza :) bir süre %100 elektrikliye cesaret edemeyenler için can simidi , ama sonrasında gerek dolum hızı gerek batarya ömrü ve yürütebilme maliyetleri açısından %100 elektrikli araçlar piyasada rakipsiz olacaklar diye düşünüyorum ;)

Tespitler çok yerinde , elektrikli araçlar için ülkenin genelinde bir korku var , yolda kalırım sarj bitti yada 10 sene sonra batarya ne olacak gibisinden, işte bu noktada hibritler yetişiyor imdadımıza :) bir süre %100 elektrikliye cesaret edemeyenler için can simidi , ama sonrasında gerek dolum hızı gerek batarya ömrü ve yürütebilme maliyetleri açısından %100 elektrikli araçlar piyasada rakipsiz olacaklar diye düşünüyorum ;)
Tabiki, zamanla elektrikli araç hizmetleri yaygınlaştıkça o tarafa doğru piyasa yön alacaktır. Nasıl zamanında herkes dizel araçlara yönelmişti. Zamanla elektrikliye de rağbet artacak. Dolum istasyonları, teknik servisler, yazılımsal hatalar... Daha çok yolu var.

Benziliye göre her zaman dizel derim , torku daha güçlü olduğu için , ama elektrikli araç kullandıktan sonra o sessiz gücü hissettikten sonra fosil yakıtlı araçları görmüyor gözüm ;)

Benziliye göre her zaman dizel derim , torku daha güçlü olduğu için , ama elektrikli araç kullandıktan sonra o sessiz gücü hissettikten sonra fosil yakıtlı araçları görmüyor gözüm ;)
Buna kesinlikle katılıyorum Elektrikli araç kullanınca bende arabaya bindiğimi anladım :)

Geri