⚡🚙 Elektrikli araç gündemi ;)

dehakan7

Müdavim
Konular
352
Yapay Zeka asistanı Grok’un bir sonraki güncelleme ile Tesla otomobillere ekleneceği söyleniyor.
Togg, premium paket üyelerine yapay zeka asistan sunuyor.
Google, Android işletim sistemli araçlara Gemini entegre ediyor.
Yapay zeka asistanı, otomobil alım kararınızı etkiler mi?

İçten Yanmalılarda BÜYÜK ÇÖKÜŞ

☠️DİZEL ARAÇLAR ÖLDÜ

TURBO, DPF, EGR, ADBlu, Filtre, Yağ, Bakım BİTİYOR

Şaka değil gerçek
DİZEL X 2 = AKÜLÜ ARABA

Liderlikte ''Sadece İçten yanmalının'' ise artık son ayları !

1748935692088

İçten Yanmalılarda BÜYÜK ÇÖKÜŞ

☠️DİZEL ARAÇLAR ÖLDÜ

TURBO, DPF, EGR, ADBlu, Filtre, Yağ, Bakım BİTİYOR

Şaka değil gerçek
DİZEL X 2 = AKÜLÜ ARABA

Liderlikte ''Sadece İçten yanmalının'' ise artık son ayları !

Ekli dosyayı görüntüle 8571
Dün bir dizel kango alalım dedik 2010 model 250 bin para istiyorlar 500 bin deki arabaya. İkinci el halen canlı .

Yaza Togg T10X ile merhaba deyin. <☀️> <🩵>

Sınırlı sayıda T10X’te geçerli Haziran ayı finansman desteğiyle siparişinizi oluşturmak ve 60.000’i aşkın kullanıcımızla birlikte T10X ailesine katılmak için Trumore’u indirin.

1748936315997

1748936273764

Evet diesel araçlar çok avantaj kaybetti...
Benzin hala güvenli liman... Ucuz ve sorunsuz... Marş a bas git...
Elektrikliler ittirme ile yükseliyor...( Çözüm aranıyor. Mesela solar gibi.) Problem şarj etme zamanlaması... Planlama hatası sorun oluyor...
Hibrit çok avantajlı... Zamanla ucuzlayacaktır da...

Benzinli yeni aracın bakımı, kaskosu, eski araçtan daha ucuz. 12 bin tl ye 15 bin bakım yaptırdım iki milyonluk araca. Oysa 2009 model küçük aracın bakımı 22 bin tl tuttu, freniydi, viraj demiriydi derken eski araç daha masraflı.
Yani benzinli araçların bakım masrafı öyle atla deve değil. Bir de, doldur depoyu, uzun yolda 800 km yol yap, klimayı açarsam şu mu olur, far açsam mı, sesi mi kıssam stresi yok😊

Elektrikli araçlar doğa dostu olduğu için tamam diyorum buna rağmen yinede benzinli ve manuel vitesli araçlar favorimdir.
Elektrikli araçların tamamen zengin işi olduğunu düşünüyorum.
Elektrikli araçların bataryaları ölümsüz değildir eninde sonunda zayıflacak ve bir gün ömrünü tamamlayacaktır.
Elektrikli araç bataryaları için biçilen ortalama ömür 100000 ile 160000 km aralığı olduğu söyleniyor.
Senede 5000 km yapan bir kullanıcı için bu mesafe uygun olabilir fakat büyük şehirlerde yasayıp senede 20000 km yapmak artık çok doğal oldu.
Bir batarya ilk alındıgında 500-600 km götürürken batarya zayıfladikca 300 - 400 km mesafelere düsecektir ,ilerleyen zamanlarda bu oran 200 km olacaktır bununla birlikte aracın performansı aynı oranda düşecektir 100 km hıza kaç saniyede ulaşır ,rampa çıkışı vs...gibi sorunlar oluşacaktır.
Batarya ile ilgili yasadığımız sorunlara en güzel örnek cep telefonlarıdır.
Batarya değişim zamanı geldiğinde yüksek maliyetler çıkacaktır.
Bu durum parası olan kişiler için sorun değil onlar zaten iki senede model değiştiriyorlar.
Fakat benim gibi 25 ile 50 bin TL bandı aralığinda ücretle ev geçindirmeye çalışan kişiler için kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum .

Togg T10X’lilere bayram enerjisi ⚡

1000 TL’ye Bayram Şarj Paketi alın, 2000 TL ödül para kazanın! Üstelik seçeceğiniz bir tişört de hediye!

⏳ Son gün: 9 Haziran saat 23.59!
🛍️ Trumore Mağaza’da sizi bekliyor.

❗️Ödül paraları yalnızca Trumore üzerinden yapılacak Trugo şarjlarında geçerlidir ve 15 Haziran saat 23.59’a kadar kullanılmalıdır. @Sinetech ;)

1748951990927

1748952032357

1748952052393

Elektrikli araçlarda eninde sonunda çözüm bu olacak1000078356

Elektrikli araçlarda eninde sonunda çözüm bu olacak
Kesinlikle katılıyorum , batarya kiralama sistemi gelecek, araçları bataryasız alacağız hem daha uygun olacak hem batarya riskinden kurtulmuş olacağız ;)

Kesinlikle katılıyorum , batarya kiralama sistemi gelecek, araçları bataryasız alacağız hem daha uygun olacak hem batarya riskinden kurtulmuş olacağız ;)
Bütün üreticiler Type-c gibi tek tip batarya üretirse olur. yoksa yaş iş :) dışarıdan extra takılan birşey olursa belki.

1748960113749

Togg T10X’lilere bayram enerjisi ⚡

1000 TL’ye Bayram Şarj Paketi alın, 2000 TL ödül para kazanın! Üstelik seçeceğiniz bir tişört de hediye!

⏳ Son gün: 9 Haziran saat 23.59!
🛍️ Trumore Mağaza’da sizi bekliyor.

❗️Ödül paraları yalnızca Trumore üzerinden yapılacak Trugo şarjlarında geçerlidir ve 15 Haziran saat 23.59’a kadar kullanılmalıdır. @Sinetech ;)

Ekli dosyayı görüntüle 8585

Ekli dosyayı görüntüle 8586

Ekli dosyayı görüntüle 8587
toggun elemanısın galiba..

Konuya göre haberleri paylaşıyorum yanlış olan nedir anlamadım ?

Ortada bir sorun olduğu kesin . Ama TOGG da, ama başka bir yerde :)

Neyse biz devam edelim paylaşımlara, geriye çekenlere meydan bırakmıyoruz :)

Geri