'Tv Box Sorunları-Arızaları' (Donanımsal ve Yazılımsal)

tekkan

Paylaşımcı
Konular
54
Arkadaşlar selamlar.

Bu konu başlığı altında elimden geldiğince tv boxlarla ilgili sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız.

Konuyu iki başlık altında toplayalım (donanım ve yazılım ) sorunları

Donanım sorunları:

Elektrik-elektronik:

Elektronik devre bileşenlerinde bir aksaklık meydana geldiyse , cihazınızın garantisi varsa , en akılcı çözüm garantiye göndermektir.
( Cihaz hiçbir şekilde açılmıyorsa )
( Cihaz giriş-çıkış portları çalışmama vs. )

Basit donanım sorunları:
örn:
Wifi performansı düşük ! bu konuda cihazınızın ( garanti durumunu belirtiniz )çözüm bulabiliriz .
(elektronik bilgisi gerektirir)

Cihazınız çok ısınıyor ! bu konuda ( garanti durumunu belirtiniz ) basit bileşenlerle çözüm bulabiliriz.
Bu liste uzatılabilir,
siz isteğinizi yazın .

Yazılımsal Sorunlar:

Sistem kaynaklı yazılımsal sorunlar:
örn:
Cihaza ( yanlış veya farklı ) yazılım yüklediniz açılmıyor.
Cihazın yanlışlıkla sistem yazılım bileşenlerini sildiniz açılmıyor.
Bunlar dan kaynaklı yada farklı sebep den cihaz 'Boot Loop' (Döngü) e girdi çıkmıyor.

Uygulama kaynaklı yazılımsal sorunlar:
örn:
Cihaz son yüklediğiniz her hangi bir ( zararlı-zararsız ) uygulamadan dolayı farklı tepkiler veriyor yada hiç tepki vermiyor. Ayrıntı verildiği takdirde çözüm bulabiliriz.
( Market dışı uygulama yüklemeniz tavsiye edilmez )

Ayrıca , cihazınızın tam detaylarını yazarsanız (firmware-yazılım) konusunda kaynak gösterebiliriz.
Unutmayın! ( Yazılım yükleme riskli bir işlemdir )
Cihazınız garanti dışı kalacağından, sorumluluk tamamen yükleyen kişiye aittir.

'Root' konusuna şu an girmiyorum , onu tamamen ayrı bir konu başlığında anlatırız.

Yaşadığınız sorunu-sorunları detaylı bir şekilde anlatırsanız , çözüme hızlı ulaşırız.

Cihazınızın tam kimliğini görmek için aşağıya uygulamayı bırakıyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:
Cihaz alpsmart as565 x3 adaptörden cihaza elektrik gelmiyor.adaptör sağlam.farklı adaptörlede denedim.elimde bulunan eski şarj kablolarından 2 tarafı erkek kabloları birleştirdim usb girişinden verdiğim elektrikle şu an kullanıyorum.garanti devam ediyor ama slimbox rom yüklediğim için ücretsiz bakacaklarını zannetmiyorum.sorunun bir çözümü varmıdır acaba.teşekkürler.

Oyla 0
Cihaz alpsmart as565 x3 adaptörden cihaza elektrik gelmiyor.adaptör sağlam.farklı adaptörlede denedim.elimde bulunan eski şarj kablolarından 2 tarafı erkek kabloları birleştirdim usb girişinden verdiğim elektrikle şu an kullanıyorum.garanti devam ediyor ama slimbox rom yüklediğim için ücretsiz bakacaklarını zannetmiyorum.sorunun bir çözümü varmıdır acaba.teşekkürler.
Cihazın kapağını açın güç girişindeki konnektor de 3 bacak vardır lehimlerini yenileyip sağlamlaştırın , muhtemelen sorun çözülecektir.

Oyla 0
Next stick ile eski samsung tv yi eşleştirdiğimde, tv den sadece ses kumanda ediliyordu. Dün redditte gördüğüm bir post sonrası, tv nin Hızlı açılış özelliğini kapattım, Hdmi cec menüsü detaylı olarak geldi. Bir kaç ayardan sonra, sesli komut hariç, çünkü TV kumandasında mikrofon yok, neredeyse stick kumandasının tüm fonksiyonları TV kumandasına geçti. Lakin, bu durumda, stick kumandasında ses bile aktif değil. Yarın biraz daha kurcalayacağım

Oyla 0
mini tv box 5g root dosyası lazım eğer arşivimizde varsa paylaşır mısınız rica etsem
Şöyle bir sorun vardır sisteme gömülü APK kaldırmam lazım sorun çıkarıyorlar

Oyla 0
Hocam merhaba tv box cihaza kök sertifika yüklemesini yapmak mümkün mü google root 1 vb

Oyla 0
Üstadım Tanix X6 port android box için üreticisi dahil yeni yazılım bulamadım. Android sürümü 9. Sürüm yükseltsem yeter. 4K desteği de sunuyor ama 9 olunca bazı market uygulamalarını indirmiyor haliyle. Nereden bulabilirim? Bir bilginiz var mıdır? Aradım taradım bulamadım. Bulduğum bir tanesinde tam oldu derken donanım uyuşmazlığı çıktı sanırım wifi gitti. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Oyla 0
Sizin sorununuz pek sıfırlama ile çözülecek bir duruma benzemiyor, Garantisi varsa firmaya gördermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Hdım
bende hsdmı takınca ekran gelmiyo bide usb takınca ekran kararıyo bide kendini kendine vk yazısı çıkıyo garantiye vercemde format atcaklar vemerimiyom
HDMI dan görüntü alamıyorum,sadece scarttan seyrediyorum . Aldığım ilk gün vardı,ertesi gün olmadı.Garantisi vardı fakat tamir ettiririm diye yollamadım.(Bangok/)uygulamadan almıştım......

Oyla 0
Oyla 0
Hdım

HDMI dan görüntü alamıyorum,sadece scarttan seyrediyorum . Aldığım ilk gün vardı,ertesi gün olmadı.Garantisi vardı fakat tamir ettiririm diye yollamadım.(Bangok/)uygulamadan almıştım......
Tv box mu sizin cihazınız ? ayrıntılı yazarsanız fikir verebiliriz.

Oyla 0
Üstadım Tanix X6 port android box için üreticisi dahil yeni yazılım bulamadım. Android sürümü 9. Sürüm yükseltsem yeter. 4K desteği de sunuyor ama 9 olunca bazı market uygulamalarını indirmiyor haliyle. Nereden bulabilirim? Bir bilginiz var mıdır? Aradım taradım bulamadım. Bulduğum bir tanesinde tam oldu derken donanım uyuşmazlığı çıktı sanırım wifi gitti. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Cihazınız TX6 olması lazım , linki bırakıyorum.

Malesef cihazınıza ait android 9 sonrası bir firmware yok gibi.
işlemciniz H6-H616 hangisi olduğunu belirtin tekrar bakalım.

Son düzenleme:
Oyla 0
Hocam merhaba tv box cihaza kök sertifika yüklemesini yapmak mümkün mü google root 1 vb
'Root' konusunu tamamen ayrı bir başlıkta paylaşmayı düşünüyorum, orada fikir alışverişi yapabiliriz.

Oyla 0
Cihazınız TX6 olması lazım , linki bırakıyorum.

Malesef cihazınıza ait android 9 sonrası bir firmware yok gibi.
işlemciniz H6-H616 hangisi olduğunu belirtin tekrar bakalım.
Evet TX6. O drive'i buldum ama güncelleyince sürüm yükselmeyecekse ne yükselecek onu çözmedim. Arayüz güzel çünkü. Siz biliyor musunuz en değişen nedir yeni yazılımla?

Oyla 0
Evet TX6. O drive'i buldum ama güncelleyince sürüm yükselmeyecekse ne yükselecek onu çözmedim. Arayüz güzel çünkü. Siz biliyor musunuz en değişen nedir yeni yazılımla?
Tekrar sormam gerekiyor , işlemci h6 mı h616 mı ? ona göre birşeyler ekleyebilirim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ENS
Oyla 0
Oyla 0
Tekrar sormam gerekiyor , işlemci h6 mı h616 mı ? ona göre birşeyler ekleyebilirim.
TX6
AllWinner H6 - 32GB - 4GB - 2.4 Ghz Wifi modeli. Oradaki yazılımlarda güncelleme yaparsam arayüz falan değişecek mi yoksa sadece iyileştirme mahiyetinde mi olacak? Andoid sürüm yükselmiyor demiştiniz zaten. Ben arayüzü seviyorum. Babama da kolay geliyor. Android 9 nedeniyle parketten inmeyen uygulamar var. Derdim odur esasen. Artı getirecekse yüklerim.

Oyla 0

Konuyu görüntüleyenler

Geri