İnsanlar neden iPhone kullanıyor?

Herzaman garip gelmiştir. İnsanlar Apple cihazları neden bu kadar savunuyor acaba? Kendi markaları gibi.
Benim fikrimi soracak olursan güvenilir çünkü iPhone kullanıyorum telefona değil yazılıma para veriyorum

Benim fikrimi soracak olursan güvenilir çünkü iPhone kullanıyorum telefona değil yazılıma para veriyorum
Benim fikrimde S25 var mesela adamlar 7 yıl güncelleme desteği veriyor. Aynı parayla 2-ci el temiz bir iPhone 14 pro'da ala bilirim. Git-gel yapıyorum.

herzaman apple cünkü yag gibi akiyor takilma yok yenileme sorunu yok en basit yüz taramasi bile olmasi gerektigi gibi ve güvenlikli kisaca iphone 4 den belli apple kullanirim ve halada ayni ömrümde s5 almisdim lanet bir telefonundu son extra olarak samsung s24 plus almisdim ve baktim s5 den a24 plus hic degismemis hala takilma cinsligi var yüz taramasi berbart parmak izi berbart ayni donan kanallar gibi kisaca samsung yedek is icin belki alinabilir oda pahali ucuzu hepsi ayni

Benim fikrimde S25 var mesela adamlar 7 yıl güncelleme desteği veriyor. Aynı parayla 2-ci el temiz bir iPhone 14 pro'da ala bilirim. Git-gel yapıyorum.
kardeşim bugün istesem iphone'un en pahalı telefonunu hiç düşünmeden peşin alırım ama s8 var bende. sadece soyuluyormuşum hissi veriyor. sadece fanı yok diye birilerine kızıp macbook m1 aldım, 3 sene oldu hala acısı geçmedi.

Apple hissedarı degilseniz profesyonel olarak fotograf ,film ve kurgu işleriyle uğraşmıyorsanız
gerisi boş fanatiklik.
Saygılar
Hayır hocam sadece alayım uzun süre telefon falan değişmiyim diyorum. Gündelik kullanım kamera,batarya iyi olsun ve uzunömürlü olsun yeter. S25 var aklımda.

Hayır hocam sadece alayım uzun süre telefon falan değişmiyim diyorum. Gündelik kullanım kamera,batarya iyi olsun ve uzunömürlü olsun yeter. S25 var aklımda.
xiaomi'de de aynı işlemci var. şu an pazarda baya aktifler. her alışveriş merkezinde mağazaları var.

Ben neden savunuyorlar sorunuza istinaden yazmıştım :) öneri yapacak konuya hakim arkadaşlar vardır . ben iphone 7 den beri tuşlu telefon kullanıyorum.

Yazılım desteği peki?
kardeşim ben de tekkan reisin bir üst versiyonuyum, kullandığım programlar whatsapp, telegram, banka uygulamaları, bu foruma bakarım o kadar. örneğin sadece bugün kullandığım bankalara telefon app'inden giremeyim samsung ile xiaomi'nin 8 elite işlemcisine bakarım hangisi ucuzsa direk alırım.

Son düzenleme:
iPhone kullanıyorum ama savunmuyorum. Savunanlar var mı evet. Onlar genelde parayı harcayacak yer arayanlar, marka özentisi olanlardır.

Peki neden iPhone 14 pro kullanıyorum?
Yıllarca ois özellikli kameraya sahip Xiaomi kullandım. Sonrasında Samsung’un amiral gemilerini kullandım. İPhone 12 ve sonrasında 14 Pro aldım.

Vlog çekimleri, portre çekimleri, sinematik çekimler, video edit için tercihim bu telefondan yana oldu.

Özellikle vlog çekimlerinde yürürken hissedilmeyecek derecede (ek olarak yazılım desteğiyle) videolar çekebildim.

CapCut, VN gibi video edit uygulamalarıyla androide göre çok çok hızlı render almaktayım. Bu hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de android’de yaşadığım donma, uygulama kapanması gibi sorunların önüne geçiyorum. Benim asıl amacım buydu.

Dış mekan-portre çekimleri bile yaptım. Doğru ışığı ve doğru açıyı bulduğunuzda ve Lightroom, photoshop gibi ek yazılımlar aracılığıyla harika görüntüler ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Android kullanıyor muyum? Tabiki, çünkü bu forumda da olan birçok uygulamayı kullanacağım bir androide ihtiyacım var. Huawei’in tableti ve eski Xiaomi telefonlarım mevcut.

Doğru kullanım ve tercihleri göz önünde bulundurarak Apple kullananlara her zaman hak verdim. Ama gereksiz yere özentilik için borç harç Apple satın alanları bende anlamıyorum.

İyi forumlar.

bir iphone kullanicisi olaraktan. sürekli güvenlik güncellemesi almasi. garanti kapsami. app storeye herkes güvensiz uygunsuz paylasim eklenti dosyasi paylasamiyor. ve tlf her istedigin eklentileri kafana göre kuramiyorsun. sonucta tlf da kisisel banka bilgilerim kayitli. ve benim garantili tlf ariza yapti apple ye yazdim bana verdikleri cevap tlf paketle gelip alicaklar dedi aynende öyle oldu. bir hafta icinde sifir tlf gönderdiler. ben bu yüzden hep garantili iphone kullanirim. bir dönem samsung da kullandim biraktim.

apple watch 2 ekran köşesi, sehpada dururken çat diye çatladı,google dan baktım, imalat hatası, abd de saat ücretsiz değişiyor. Bu bilgiyle servise gittim, o çok bilen servis elemanı, eline alır almaz kullanıcı hatası, darbe almış dedi, ABD nin işlemini kaale bile almadı, cihaz çöp olmasın diye kırık parçayı zor bela internetten buldum, yarı saat parası, baya zorlanarak değiştirdim, içime sinmedi attım
iPhone 12 yi pil değişime götürdüm, bu cihaz açılmış dediler, değişim yapmadılar. Dışarıda değiştirip birine hediye ettim. Garanti vs hikaye, eskisi gibi değil.

yıllarca lenovo p2 kullandım müthiş telefondu başka telefonları şarj eden ilk telefondur belkide, öğrenci evinde bulaşık suyuna düşürdüm tamirciler yapmaya değer görmüyolar ben inatla saklıyorum elbet bir gün yaptıracağım. ikame telefon olarak lg k50 kullandım yıllarca a101 den bin tl ye almıştım oda muntazam telefon her işimi gördü, sonra annemle değiştik facebook ta kasıyordu telefonu lg yi ona verdim ben samsung grand prime a geçtim taş gibi telefon sosyal medya kullanmadığım için her işimi görüyor snes emulatör yüzlerce oyun, televizo şıkır şıkır çalışıyor ve ben bu süreçler de ayfon(afyon) hayali bile kurmadım okadar gereksiz aşırı pahalı bir telefon daha yok yıllardır telefonlarım hiç bir güvenlik riski hissetmedim, dolar zaten saçma pahalı ömrümde bir defa akıllı saat saçmalığına düştüm ilk gün keyifliydi ajan gibi hissettirdi sonra batarya şişti kolumda bomba taşıyormuşum çıkarıp attım daha da bakmadım akıllı saatlere. kısaca güzel fotoğraf çekiceksem kamera alırım diyenlerdenim

Kaliteli bir marka tercih etmemdeki en önemli neden güvenlik ios bu konuda androdie göre çok önde rakipsiz. İkinci neden ikinci el değeri avantajlı çok az değer kaybediyor.

Fakat Türkiye operasyonu diğer çok uluslu firmalar gibi Türkiyeye özgü kötü ve dayatmacı hizmet politikası gütmesi kibirli etik dışı yerkilil davranışları.

Çok sık telefon yenileyen biriydim artık en erken 4 senede bir değiştiriyorum. Fiyatlar ve yeni modellerin artık çok artı özellik içermemesi. Ülkenin ve hanelerimizin ekonomik çöküşü artık iyi ürün al ve bir 5 sene kullan mantığı baskın.

Apple onlara zengin ve varlıklı imajı veriyor. Aplle ne kadar güvenli deselerde en çok patlatılan yer orası yıllardır huawei ve android kullanırım sorun yaşamadım. Hemde açık kaynak kodlu her şey yüklenebiliyor.

bence ben terich olarak android tercih etmeme rağmen android bir telefon alırken markası xiaomi samsung honor oppo realme google bilmem ne uzar gider bu liste birinin işlemcisi birinin kamerası birinin bataryası çorba gibi hani işlemcisi rami kamerası filan da vay muazzzam farkediyor mu aslında sadece kendini kandırmak gibi bence biraz tabi fark ediyodur ben şahsen burda olsa google telefonlarından almak isterdim iphone bence önüne ne koyarsa o kafa karıştırmıyor marketi de belli kamerası da işlemcisi de + olarak marka olarak kendini çok iyi pazarlayıp en üst seviyeye atmış aynı bu araba alırken mercedes filan almak gibi sonuç olarak android ıvır zıvır kurcalamayı seven kitle dışında bu kadar alternatif markanın çok olması o olsun bu olsun diye buna kafa yormak isteyenler için bir zevk iphone ise al geç telefonu adamlar zaten düşünmüş yapmış sana da kullan demiş bide ne biliyim android işlemcisi snapdragon8 olsa ne olur 6 olsa vay çok fark ediyor filan kadar diyebilicek uzmanlıkta bence çoğunluk değildir

Konuyu görüntüleyenler

Geri