Yardım Dreamstar Nova 4K - Blutooth Kulaklık sorunu

a008mania

Üye
Konular
7
Merhaba,
Oncelikle forumdaki tum paylasımlar icin tesekkurler, herkes paylasımcı ve iyi niyetli…
yaklasık 1 aydır nova 4k kullaniyorum, oldukca memnunum diyebilirim, fiyatına göre çok çok iyi cihaz.

ama 2 sorun biraz can can sıkıcı. Birincisi hemen herkesin bahsettiği kumandaya yavas tepki, (ki önemli değil o kadar - ve muhtemelen çözümü yok)
Ama ikinci sorun benim icin onemli,
Cihaz Blutooth kulaklıklara baglanamıyor, yani kulaklıgı buluyor, pair diyince son onay ekranında takılıyor. Nova 4k kullanıp da bu sorunla karsilasan ya da kulaklık baglayabilen oldu mu aranızda (bu arada bir kac marka/model bthooth kulaklıkta sorun aynı,,,cihaza b25-yani kendi kumandası disinda herhangi bir btooth aygıt tanımlı değil)

Şimdiden destekleriniz iciin tesekkurler,

Merhabalar, tahminim cihazın uygun fiyatlı olmasından dolayı Bluetooth versiyonu düşük olduğu için bu sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Eşleştirme sorunu hakkında da ekstra bir bağlantı opsiyonu daha olmalı Bluetooth menüsü altında ama bu seçeneği göremiyorsaniz eğer geliştirici seçenekleri altında bağlantılar bölümünde eşleşme (pair) seçeneği içeren adını tam hatırlayamadığım bir seçenek daha olması lazım. Bir kaç ekran görüntüsü paylaşmanız mümkünse yardımcı olmaya çalışırım zira bende bu cihazdan yok maalesef.

Hızlı donus için tesekkurler.
Son ekranda pair secenegine bşr sekilde tiklanmiyor…fotolarin sirasi (3-2-1)

IMG 0056IMG 0055IMG 0054

Ek bilgi:
Sanirim btooth protokolu 2.4ghz konusur. Evdeki 2.4ghz yayin yapan wifi aglarini falan kapattim her ihtimale karsi…cihazi defalarca elektrikten kestim, bu arada btooth cipinde sorun olsa google referans kumanda da eslesmez diye dusunuyorum. Ayni cihaz jbl clip2 speakera baglanmıstı.
Garip durum vesselam

Hızlı donus için tesekkurler.
Son ekranda pair secenegine bşr sekilde tiklanmiyor…fotolarin sirasi (3-2-1)

Ekli dosyayı görüntüle 534Ekli dosyayı görüntüle 535Ekli dosyayı görüntüle 536
Rica ederim. Amaç yardımlaşmak neticede. Sizden ricam ayarlar menüsü altında uygulamalar kısmına girmeniz. Bu ekranda karşınıza yüklü olan 3. Parti uygulamalar çıkacaktır. Bizim amacımız sistem uygulamalarına erişmek ama arayüzü bilmediğim için sizden ricam uygulamalar menüsü açıldığında kontrol edin ve sağ üst köşede 3 yatay çizgi olacak şekilde bir ek seçenek olması lazım. Oradan sistem uygulamalarını seçerek açılan yeni listeden Bluetooth başlıklı uygulamayı bulmak amacımız. Bulduğunuz zaman içine girip önce önbelleği temizlemelisiniz ve sonra da altında veya yanında bulunan depolama alanını temizle seçeneğini uygulayın. Ancak burada şöyle bir dipnot var , bu yapacağınız işlem eşleştirilen Bluetooth cihazları unutacaktir ve tekrar eşleştirme yapmanız gerekecektir. Umarım başarılı bir çözüm olur sizin için sonucu bekliyorum.

Ek bilgi:
Sanirim btooth protokolu 2.4ghz konusur. Evdeki 2.4ghz yayin yapan wifi aglarini falan kapattim her ihtimale karsi…cihazi defalarca elektrikten kestim, bu arada btooth cipinde sorun olsa google referans kumanda da eslesmez diye dusunuyorum. Ayni cihaz jbl clip2 speakera baglanmıstı.
Garip durum vesselam
Bunun çok aşırı derecede tetikleyici bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası ekstra durumlar dışında ama benim söylemek istediğim Bluetooth versiyon sürümü. Bu da şu anlama geliyor örnek vermek gerekirse iPhone 6 ile Bluetooth kulaklık eşleştirme yaparken ve kullanırken ki gecikme ve bağlantı stabilitesi iPhone 15 ile aynı olmayacaktır. Çünkü iPhone 6 tahminimce Bluetooth 4 iPhone 15 ise Bluetooth 5 veya 5.1 kullanıyor. Basitçe anlatmaya çalıştım umarım açıklayıcı olmuştur:)

Sorunu çözdüm arkadaslar.eset full sürüm antivirus engelliyormus,
Sonunda baglandı kulaklık.ama çekim mesafesi gercekten çok düsük gibi..çözüm bulursam haberdar ederim

Sorunu çözdüm arkadaslar.eset full sürüm antivirus engelliyormus,
Sonunda baglandı kulaklık.ama çekim mesafesi gercekten çok düsük gibi..çözüm bulursam haberdar ederim
Bu söylediğim gibi Bluetooth versiyon kaynaklı ve maalesef cihaz donanımı kaynaklı olduğu için çözümü olmayacaktır

Rica ederim. Amaç yardımlaşmak neticede. Sizden ricam ayarlar menüsü altında uygulamalar kısmına girmeniz. Bu ekranda karşınıza yüklü olan 3. Parti uygulamalar çıkacaktır. Bizim amacımız sistem uygulamalarına erişmek ama arayüzü bilmediğim için sizden ricam uygulamalar menüsü açıldığında kontrol edin ve sağ üst köşede 3 yatay çizgi olacak şekilde bir ek seçenek olması lazım. Oradan sistem uygulamalarını seçerek açılan yeni listeden Bluetooth başlıklı uygulamayı bulmak amacımız. Bulduğunuz zaman içine girip önce önbelleği temizlemelisiniz ve sonra da altında veya yanında bulunan depolama alanını temizle seçeneğini uygulayın. Ancak burada şöyle bir dipnot var , bu yapacağınız işlem eşleştirilen Bluetooth cihazları unutacaktir ve tekrar eşleştirme yapmanız gerekecektir. Umarım başarılı bir çözüm olur sizin için sonucu bekliyorum.
Bunları denemiştim üstad..korkum cihazın fiziksel olarak yetkin olmamasi durumuydu. Yanılmıyorsam btooth 5 ya da 5.2 ile geliyor cihaz. Teoride.apt-x falan tasir yani…

Bunları denemiştim üstad..korkum cihazın fiziksel olarak yetkin olmamasi durumuydu. Yanılmıyorsam btooth 5 ya da 5.2 ile geliyor cihaz. Teoride.apt-x falan tasir yani…

Öyleyse eğer evet kesinlikle yeterli bir sürüme sahipsiniz. Ancak Eset'in bağlantı engellemesi çok enteresan belkide bağlantı kalitesini de etkileyen bir etkisi de olabilir fikrindeyim. İşin uzmanına denk gelmemiz gerekir bu konuda

Öyleyse eğer evet kesinlikle yeterli bir sürüme sahipsiniz. Ancak Eset'in bağlantı engellemesi çok enteresan belkide bağlantı kalitesini de etkileyen bir etkisi de olabilir fikrindeyim. İşin uzmanına denk gelmemiz gerekir bu konuda
Sanirim real time (gercek zamanli koruma) cpu ya fazla yük bindiriyor…

Geri