Yardım lütfennnn13 - 14 bine 4050 alıyorum dedikten sonra bunlar biraz moral bozar tabi
4060 ekran kartlı bir makineye bence 43 bin verilmez. Kasım indirimleri başladı, daha iyisi mutlaka denk gelecektir.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Yardım lütfennnn13 - 14 bine 4050 alıyorum dedikten sonra bunlar biraz moral bozar tabi
4060 ekran kartlı bir makineye bence 43 bin verilmez. Kasım indirimleri başladı, daha iyisi mutlaka denk gelecektir.
Monster notebook için düşünceniz nedir bilmiyorum fakat ben şahsen çok memnunum.Yardım lütfennnn
MSI'da 4050 ekran kartı var, diğerinde 4060, bu iki kart arasında ciddi performans farkı var. Dün paylaştığım Acer'ın 33 binlik fiyatı çok iyiydi. Keşke forumdaki sıcak fırsatları takip edip onu almış olsaydın. Ama Kasım indirimleri devam ediyor, takibe devamArkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim,
Çok kararsız kaldım, şuan ürünü satın aldım 43 e almıştım ekstra indirime girdi 42 ye tekrar aldım.
Ara sıra oyun oynucam farklı bir şey yapıcam.
17 inç bir makina baktım ama pek bulamadım gibi.
Olmuşken en iyisi olsun bari dedikten sonra 30 bin bütçeyi 43 e kadar çıkardım. Hepsiburada veya amazondan almam gerekiyor. 6 taksit ile alıyorum
Dediğim gibi ara sıra oyun oynucam performanslı bir ürün olsun istiyorum bu kullanıma uygun 42 ye aldığım bilgisayara yakın performans verebilen laptop tavsiye edebilirmisiniz?
bu bilgiler ışığında bana hangi ürünü tavsiye edebilirsiniz ben ne yapıyim
Şunu buldum bu aynı klasmanda yakın mı?
MSI Katana 17
Ryzen 7 8845HS
Rtx 4050
16 GB
1Tb
144 Hz
38 bin
Yaa aldım ama başka bir uygun ürün bulamazsam diye indirimi kaçırmiyim diye aldım. 42 bin normalde vermek istemiyordum bizim şirkete özel fiyatlarıda araştırıyorum. ROG i7 13650hx 4050 yi yarın netleştirebilirsen 26 bine almaya çalışıyorum. Şirket içi indirimin son günü laptoplar kapışılıyor mağaza içi bitti başka mağazalardan çekmeye çalışıyorum.@Gökhan Ne yardımı istiyorsunuz? Bahsettiğiniz bilgisayarı Dell marka olanı aldınız diye algıladık biz hep beraber yanılmıyorsam.
Yaa aldım ama başka bir uygun ürün bulamazsam diye indirimi kaçırmiyim diye aldım. 42 bin normalde vermek istemiyordum bizim şirkete özel fiyatlarıda araştırıyorum. ROG i7 13650hx 4050 yi yarın netleştirebilirsen 26 bine almaya çalışıyorum. Şirket içi indirimin son günü laptoplar kapışılıyor mağaza içi bitti başka mağazalardan çekmeye çalışıyorum.
Şirket içi kalan laptoplar bunlar bunları da istemek zulüm. Yarın son gün inşallah birine çökücem. Yeşil ola ortadakini istedim yarın belli olacak. Olmazsa victus i7 4060 var 30 bine ona bakıcam falan. Bunlarda olmaz ise kasımdan bir şeyler denk gelirse alıcam. Baktım bir şey bulamazsam Dell G15 5530 ya kullanırım yada iade ederim.
Çok güldümZiyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.bunu alın çok ucuz 7790 tl lenevo
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Asus rog g16 i7HX 4050 modelini 26 bine aldım 3-4 güne elime ulaşır. Aldığım diğer ürünleride iptalini sağladım.Ödeyeceğiniz fiyatlar tabloda belirtilenler gibiyse ve yeşil alan içerisindeki Lenovo/Asus/Lenovo sıralamasında F/P olarak önerim Asus ROG olacaktır.
Artıları/Eksiler olarak bakarsak ilk Lenovo LOQ dizüstünü dahil etmeden;
- Görsel kalitesi olarak 165Hz ve 1920-1200 FHD+ ekran 16" ekran boyutuyla ASUS ROG
- AMD Ryzen 7 8845HS ve Intel Core i7-13650HX kıyaslarsak ram frekans desteği TDP değeri veya max ram desteği açısından AMD önde olsa bile diğer nerdeyse her yönden ve genel anlamda Oyun/performans/güç verimliliği açısından i7 13650hx beni daha çok çekti.
- Lenovo 32 GB ve daha yüksek ddr5 desteği olması açısından göze çarpıyor olsa da ihtiyac/kullanım ve yükseltilebilir (Asus ROG için yine de max 4800mhz olsa bile) olması açısından yüksek ram isteyebilecek işlemler yapma ihtiyacı duyarsanız şu anki 8+8lik 16 GB 4800 MHz ddr5 ram kurulu olan Asus ROG da 16+16 şeklinde arttırılabilir. Bu da minimum fiyat çevresinde 2x16 GB 4800 MHz için 2.750 TL civarında bir ek ücret demektir. Çıkarttığınız ramleri de satabilirseniz eğer ek fiyat hemen hemen yarı yarıya düşer ve 1.500 TL olabilir.
- Depolama açısından da ikisi de m.2 512 GB özelliklerine sahip. Yani güncel oyunlardan en az bir iki tanesini bile yüklemek isteseniz hafızanın kalan kısmı gelecek için güven vermeyeceği için ikisi için de en az 1 TB m.2 ilavesi yapmanız gerekecektir. Yani fiyatlara minimum bulunabilirlik açısından depolama olarak kullanılacakları için hızı çok yüksek seçme isteğini geride bıraktıracağından dolayı en az 1300/1400 TL daha düşünün fiyatlarının üstüne.
- Ekran kartı konusunda işlemcilerin tam kodu olmadığı için sadece tablodakilere en benzeyen eşleşmelere göre özelliklere baktığımda Asus ROG ve Lenovo LOQ ayrımını tam yapamıyorum yani 4050 vs 4060 durumu var ama güç bakımından nasıl emin değilim. Sadece Asus ROG 4050 modelinin 140w olduğunu görebildim. Bu da ne kadar çok güç tüketiyorsa aynı modelli daha düşük güç tüketenlere göre daha yüksek verimlilik ve performans ile çalışıyor anlamına geliyor. Yine de 4060 105+ gibi bir durumdaysa kıyaslamada ram durumundan sonra üstünlüğü olan ikinci kısım burası olur. Tabi siz bu farkı genel kullanımda değil sadece oyunlarda minimum 5 Max 10/15 fps fark olarak görebilirsiniz yani 4050 58 ise 4060 63/4050 80 ise 4060 90-95fps verebilir. F/P açısından oyun düşkünü olmadıkça Asus ROG tercih edilmeli. Ram yükseltmesi yapmadan karşılaştırırsak fark daha da fazla olabilir ama neticede Lenovo 32 GB 5200 MHz Asus ROG 16 GB 4800mhz olacak.
- Bağlantı olarak da yineliyorum Lenovo açısından doğru modellere bakabildiysem Bluetooth ve wifi açısından Asus ROG bir üst nesil. BT 5.2 ve wifi 6e. Bu da kablosuz bağlantıda daha az trafiğe takılma demek olur.
Özetle fiyat konusunu yineleyerek söylüyorum amaç direkt olarak oyun oynamak ise Oyun konusunda maksimum performans derseniz özellikle ekran kartı temelli oyunlar için yani işlemcinin etkisinin az olduğu Lenovo tercih edilebilir ama minimum FPS'in devasa farklar yaratmaması ve ekran özellikleri nedeniyle ben yine Asus ROG tercih ederdim. Ödeyeceğiniz yani ilave yapacağınız miktarı da hesaplarsak ortalam olarak Lenovo + en az 1450 TL ya da Asus ROG + 4200 TL (ram satışı olabilirse 2800 TL). Yani Asus ROG ve Lenovo LOQ ile arada 6200 TL bir bütçe farkı oluşur ilaveler yapılırsa ikisi için de.
Aradaki fiyat farklarını bunlara göre hesaplarınız ayrıca almayı düşünüyor iseniz taşıma çantası ve aksesurlar için aradaki fiyat farkını değerlendirebilirsiniz. Tüm bunları detaylıca anlatmaktaki amacım ne için kullanacağınızı düşünüp ona göre hesap etmeniz. İndirim imkanınız olduğu için yeşil listedeki 2. ve 3. sıradaki laptoplara kimse hayır demez.
Son söz bütçemi ben belirliyorsam ve indirim/fırsat şeklinde de arayışım varsa diğer yapacağım masrafları da düşünerek Asus ROG tercih ederdim. Fakat başka yorumlar olursa lütfen onları da dikkate alın.
Şimdiden iyi günlerde eğlenerek kullanmanız dileğiyle.
İyi günlerde kullanırsınız umarım.Çok teşekkür ederim bilgiler için. Asus rog g16 i7HX 4050 modelini 26 bine aldım 3-4 güne elime ulaşır. Aldığım diğer ürünleride iptalini sağladım.
26bin'e nereden aldınız. 56bin değil dimi. o makinayı 26bin'e bedavaÇok teşekkür ederim bilgiler için. Asus rog g16 i7HX 4050 modelini 26 bine aldım 3-4 güne elime ulaşır. Aldığım diğer ürünleride iptalini sağladım.
26.800 e aldım mağazada çalışanlara özel kampanyalar oluyor ben bu kampanyadan ürün denk getirmezsem diye hepsiburadadan 42 ye Dell G15 5530 almıştım iade ederim artık, kampanyadan aldığım cihazın özellikleri ve fiyatı aşağı ekledim.26bin'e nereden aldınız. 56bin değil dimi. o makinayı 26bin'e bedava
Oyun ve grafik tabanlı işlemlerde yaklaşık %20-25 arası performans farkı olur. İşlemci gerektiren iş ve oyunlarda çok bir fark olmaz. Bence gayet iyi bir bilgisayarı iyi bir fiyata almışsınız, güle güle kullanın.26.800 e aldım mağazada çalışanlara özel kampanyalar oluyor ben bu kampanyadan ürün denk getirmezsem diye hepsiburadadan 42 ye Dell G15 5530 almıştım iade ederim artık, kampanyadan aldığım cihazın özellikleri ve fiyatı aşağı ekledim.
Merak ettiğim 4050 olması 4060 a göre eksiklikleri ne olur?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
26.800 e aldım mağazada çalışanlara özel kampanyalar oluyor ben bu kampanyadan ürün denk getirmezsem diye hepsiburadadan 42 ye Dell G15 5530 almıştım iade ederim artık, kampanyadan aldığım cihazın özellikleri ve fiyatı aşağı ekledim.
Merak ettiğim 4050 olması 4060 a göre eksiklikleri ne olur?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Laptoplarda "TI" olmaz olur mu ağzınızdan yel alsınGülegüle kullanın. Valla çok iyi fiyata almışsınız. O fiyatı duyduğumda inanamamıştım. Çok pro işlem ve oyunları fazla kafaya takmıyorsanız ha 4050 ha 4060 olmuş ekran kartı fark etmez. Kafaya takacaksanız o zaman 4090 alacaksınızTİ'li modeller daha iyi tabi ki fakat laptoplarda "ti" modelleri yok sanıırm. Herşey bütçeye bakıyor
Marka ve model olarak göze de hitap eden bir bilgisayar aldınız güle güle kullanın diyorum yeniden. Fotoğraf konusunda ise çok yüksek boyutlu ise ondan kabul etmemiş olabilir.Arkadaşlar laptop geldifotoğraf atmak istedim ama foto atarken hata veriyor. Adminin bilgisine
Teşekkür ederim. 4 saattir wifi ye bağlanma sorununu çözmeye çalıştım, modemde ayar değiştirmiştim onu unutmuşum wifiye bağlanmak isteyenler bölümünde cihazı kabul etmeyi unutmuşum 5 saattir bunla uğraştımMarka ve model olarak göze de hitap eden bir bilgisayar aldınız güle güle kullanın diyorum yeniden. Fotoğraf konusunda ise çok yüksek boyutlu ise ondan kabul etmemiş olabilir.
Mac filtreleme mi yaptınız?Teşekkür ederim. 4 saattir wifi ye bağlanma sorununu çözmeye çalıştım, modemde ayar değiştirmiştim onu unutmuşum wifiye bağlanmak isteyenler bölümünde cihazı kabul etmeyi unutmuşum 5 saattir bunla uğraştımgirmediğim ayar kalmadı.
Evet filtreledim ki biri girerse davet olarak görsün diye onaylayınca girmesi güzel oluyor. Elini kolunu sallayarak girilmez öyleMac filtreleme mi yaptınız?Olur öyle şeyler arada. Düzenli olarak otomatik yapılan birşey yenisi dahil edildiğinde sırf "otomatik veya zaten yok" mantığında akıllara gelmeyebilir. Nasıl test edebildiniz mi biraz tüm özelliklerini? Windows ve tüm sürücüler hazır kurulu geldi mi yoksa siz mi kurdunuz? Her iki şekilde de ürün resmi sayfasına gidip Sürücüler kısmından o ürüne ait Asus'un kullanıma sunduğu tüm sürücülerin en son versiyonlarını kurun tabi ki eşleşen donanım özelliklerine göre. Çünkü örneğin bazen ses kartı için birden fazla model kullanılıp hepsi için sürücü yayınlanabiliyor aynı model için ya da ekran veya kablosuz için vs.
Sürücüleri farklı sitelerden veya otomatik kurmayın. Dizüstü için üreticinin yayınladığı sürücüleri kullanmak performans ve uyum açısından çok önemlidir. Farklı bir yerden veya donanımın adına göre o donanımı üreten firmanın sitesinden o donanım modeline ait herhangi bir sürücüyü yüklemek faydalı olmayabilir. Özellikle ekran kartları için kullanılan laptopa özel sürücüler üretildiği için laptop üreticisinin kendi sitesinden sürücüleri yüklemek çok daha sağlıklı olacaktır bazı özellikleri kaybetmemesi açısından.