Yardım Tv yayın kayıt etmek hakkında

xcedricx

Üye
Konular
2
merabalar. tv yayını kaydetmek istiyorum ve çıktı şekilde şifresiz bir şekilde ya mp4 ya ts uzantılı olarak versin istiyorum. bilgisayar için olanıda olur normal tv box olanlarıda olur. performanslı ve en son 4k en güncel en kaliteli yayın kaydetmeye yarayan bir cihaz arıyorum. öneride bulunurmusunuz. teşekkürler

Bilgisayara DVB-S2 veya T2 kartı takıp televizyon kablonuzu bağlayabilirsiniz, yazılım olarak ben VLC kullanıyordum "Capture Card" seçeneği vardı.

Ya da DVR (Digital Video Recorder) kullanabilirsiniz bu daha pahalıya patlar ama kalitesi genellikle daha iyi olur.

Yayın linkini biliyorsanız bilgisayara Python yükleyin. Sonra pip install streamlink" komutuyla streamlink'i yüklemiş olursunuz... Yayını geri sarilabilen linkler için

1) mesela 24 saat geri sarilabilen link için cmd ve linuxta terminalde;
streamlink "yayın-m3u8-linki" best --hls-live-restart -o video.mp4
komutu ilk andan itibaren video.mp4 adıyla kaydeder... siz indirmeyi durdurana kadar...

2) Anlık canlı yayını kaydetmek için ise streamlink "yayın-m3u8-linki" best -o video.mp4 komutunu yazıp entera basınız.. (orijinal kalitede mp4 olarak indirir.)

Gerçi "cihaz arıyorum" demisiniz ben pc programı olarak anlamıstım

capture card ile kayıt yapabilirsiniz lakin masraflı bir iş.
capture card'i pc ye bağlayıp obs studia ile kayıt yapma imkanınız var lakin benm size önerim
bilgisayar'a LD player yükleyip player'ın kayıt tuşu ile kayıt yapabilisiniz.

Ekli dosyalar

• hhhh.png
    hhhh.png
    122.7 KB · Görüntüleme: 6
Bilgisayara DVB-S2 veya T2 kartı takıp televizyon kablonuzu bağlayabilirsiniz, yazılım olarak ben VLC kullanıyordum "Capture Card" seçeneği vardı.
Ya da DVR (Digital Video Recorder) kullanabilirsiniz bu daha pahalıya patlar ama kalitesi genellikle daha iyi olur.

yorum için teşekkürler. örneğin bu usb stick işimi görür mü veya daha performansı az olur usb stickten uzak dur dermisiniz? ve özellikle çoklu yayını aynı anda kaydetme yapacağım bir tane değil böyle bir cihazda aramaktayım. bu usb stickin yabancı menşei olması hasebi ile uydu kablosundaki yayınlarımızı algılayabilir mi sorun olur mu acaba? pvr özelliği program ve zamana göre kayıt özelliği ve bu özellik için sanırım kendi veya 3. parti uygulamaları kullandıracak. acaba bunlar hala güncelliğini koruyor mu yoksa destek kesildide yeni windows işletim sisteminde uyumsuzluk dolayısıyla çalışmama durumu olur mu? bu arada bu işi bilgisayardan captura kartsız yani direk urlden internet verisinden kanalın program zamanına göre indirip kaydedebileceğim bir program yazılım var mı? bu örneğin ücretli abonelik ile de olabilir onada açığım?

veya bu nasıldır bu stick kayıt için idealmidir kayıt yapar mı yoksa android işletim sistemi içinden windows yerine bunun android sistemini kullanıp oradan kayıt için android uygulaması indirip içeriden mi kaydetmek zorunda kalacağız? böylesi biraz saçma olabilir mi? görüşünüz önerileriniz çok değerli.

Yayın linkini biliyorsanız bilgisayara Python yükleyin. Sonra pip install streamlink" komutuyla streamlink'i yüklemiş olursunuz... Yayını geri sarilabilen linkler için

1) mesela 24 saat geri sarilabilen link için cmd ve linuxta terminalde;
streamlink "yayın-m3u8-linki" best --hls-live-restart -o video.mp4
komutu ilk andan itibaren video.mp4 adıyla kaydeder... siz indirmeyi durdurana kadar...

2) Anlık canlı yayını kaydetmek için ise streamlink "yayın-m3u8-linki" best -o video.mp4 komutunu yazıp entera basınız.. (orijinal kalitede mp4 olarak indirir.)

Gerçi "cihaz arıyorum" demisiniz ben pc programı olarak anlamıstım

yo yo çok saolun mükemmel bilgiler elbette bunları yapabilecek düzeydeyim. hatta bu yöntem daha iyi olur çünkü extra ne cihaza ihtiyac var nede bilgisayar dışında ortama ihtiyaç var. zaten bilgisayar ortamında direk link üzerinden yayın akışını indirip kaydetmek 1.incil önceliğim olabilir. fakat malesef warez url yayın linklerinde donmalar kasmalar kapanmalar devre dışılar oluyor. benim zaten bu konuyu açıp cihaz olarak sormamdaki amaç tamda bu sorunlardan dolayıydı. kayıt yapmak imkansız oluyor. örneğin iptv siteleri var abonelik isteyen kaliteli bilindik yerler vardır muhakkak. onlara abone olupta direk m3u8 veya türevleri link veren indirilebilen bir bilindik bir ticari site var mı acaba önerebileceğiniz? olmadı bunlara abone olarak buradan verdikleri ücretli linklerle yayını kaydedebilirim sanırım?

capture card ile kayıt yapabilirsiniz lakin masraflı bir iş.
capture card'i pc ye bağlayıp obs studia ile kayıt yapma imkanınız var lakin benm size önerim
bilgisayar'a LD player yükleyip player'ın kayıt tuşu ile kayıt yapabilisiniz.

evet capture card olabilir elbette fakat ben capture yani ekrandaki görüntünün kaydedilmesi yerine daha kaliteli olabilecek direk streaming in kendi akışını internet vasıtasıyla indirmeyi tercih ediyordum. çünkü bu şekilde sürekli açık ekran olmalı kaydetmesi için kartın değil mi? veya dvr aldığımızda birçok dvr kanal girişide olsa onlara bağlanacak görüntü veren cihaz birden çok tv gerekli olacak öyle değil mi?

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri