Sıfır Akü Neden Çabuk Biter?

jordache

Paylaşımcı
Puan 22
Çözümler 0
@jordache
Sıfır Akü Neden Çabuk Biter?

Akü Sürekli Bitiyor?
Arabanızın aküsü sürekli bitiyorsa şarj sisteminde bir sorun var demektir. Özellikle sıfır akü almanıza rağmen kısa sürede akü bitiyorsa acilen bir oto elektrik ustasından yardım almanız gerekir.

AKÜ NEDEN ÇABUK BİTER
- Şarj dinamosunun arızalanması
- Konjektör arızası
- Arabada elektrik kaçağı olması
- Elektrik tesisatında kopma olması
- Yanlış amper akü kullanılması
- Kontak arızası

02r.jpeg

İlave tecrübe ile sabit diyebileceğim ek bilği olsun.

Sıfır araç alındıktan sonra aküdeki ikaz barı yeşil olsada araçla belli bir km yapıp o işlelrle uğraşırken 5km ideal olabiliyordu tavsiyem daha uzun km dir genelde ve bu şekilde dolumuna izin verilmemesi çok sık yapılan bir durumdur ana sebeplerin başında bu gelir. Şimdilerde servis agırlığı olduğu için akılda bulunmalı diye eklemek istedim.
Sadece jel akü farklı durum ciddi boyutta tecrübem olmasada şarj mantığı klasik akü mantığından biraz daha farklı boyutta.Yazdığım klasik akü için geçerli.

İlave tecrübe ile sabit diyebileceğim ek bilği olsun.

Sıfır araç alındıktan sonra aküdeki ikaz barı yeşil olsada araçla belli bir km yapıp o işlelrle uğraşırken 5km ideal olabiliyordu tavsiyem daha uzun km dir genelde ve bu şekilde dolumuna izin verilmemesi çok sık yapılan bir durumdur ana sebeplerin başında bu gelir. Şimdilerde servis agırlığı olduğu için akılda bulunmalı diye eklemek istedim.
Sadece jel akü farklı durum ciddi boyutta tecrübem olmasada şarj mantığı klasik akü mantığından biraz daha farklı boyutta.Yazdığım klasik akü için geçerli.
Değerli hocam; ilave bilgilerinizle katkıda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim saygılarımla.

Geri