Bilin ki Dolandırılmayın!

Haftanın neredeyse yedi günü arayıp "İnternet tarifeniz sona eriyor" diyen 0850 numaraları sizleri de unutmadık.

Hadi kendimi geçtim annemi aramayın bari. Kadın 850'yi gördüğü gibi "Amaaan. Yine arıyor bunlar!" diyor.

Bunlar da beni Bagladeş ve Senegal'den nişan alanlar.
Profil fotoğrafları mesajlar geldiği sırada genç kız fotoğraflarıydı. Tabii olarak gülmüştüm ;))

Ekli dosyayı görüntüle 2975Ekli dosyayı görüntüle 2976
Siz bayağı meşhur olmuşsunuz beni hep yunanistan bulgaristan malezya dan arıyorlar geçen ilk defa +591 ile bolivyadan aradılar tabi arayanlar bizim soytarı dolandırıcılar o ülkelerin telefonlarını nasıl buluyorlarsa konuştum birisi ile reklam yapacakmışım yorum yazacakmışım yorum başına on dolar verecekmiş vs. vs. tamam dedim köşeyi döneceğiz burada bedava yazıyorum harcanıyorum buralarda

Siz bayağı meşhur olmuşsunuz beni hep yunanistan bulgaristan malezya dan arıyorlar geçen ilk defa +591 ile bolivyadan aradılar tabi arayanlar bizim soytarı dolandırıcılar o ülkelerin telefonlarını nasıl buluyorlarsa konuştum birisi ile reklam yapacakmışım yorum yazacakmışım yorum başına on dolar verecekmiş vs. vs. tamam dedim köşeyi döneceğiz burada bedava yazıyorum harcanıyorum buralarda
Mesajınıza göre ben ünlü olmaya çalışan rapçiler gibi kalmışım. Henüz bir cevap vermedim gelen arama veya mesajlara.

Bir defasında sadece İstanbul numarasıydı sanırım, açtım ve Galatasaray Spor Kulübünden arıyorum diye başladı konuşma.

Yemek yiyorum izin verirseniz bitireyim sonra da geri dönüş yapamam zaten dedim. Biraz ısrar etti sonra "Yemek yemememi istemiyorsun değil mi dedim" peki dedi kapattı.

Haftanın neredeyse yedi günü arayıp "İnternet tarifeniz sona eriyor" diyen 0850 numaraları sizleri de unutmadık.

Hadi kendimi geçtim annemi aramayın bari. Kadın 850'yi gördüğü gibi "Amaaan. Yine arıyor bunlar!" diyor.
o işi ben engellemede ön engelleme koduna 0850 yazarak çözdüm :)
ön engelli yoksa engelleme listesinde başına * (yıldız) koyarak da yapabiliyoruz.

CHP İzmir Belediyesi adına özürlüler tiyatro gösteri bileti satanlar var çok arıyorlar beni inanmayın
0850 ile başlayan hiçbir aramaya inanmayın
0212 9 ile başlayan numaralar dolandırıcı kesinlikle inanmayın
Bilgisayar servislerinde marka adına servis tamir açan dolandırıcılar var servis bakarken adrese çok dikkat edin ben bir kez dikkatsizliğim sonucu dolandırıldım
İnternetten satılan ürün alırken satıcının çok uygun fiyatlı sitesinde adres tel bilgileri varmı varsa o aderesi google den bakın o cade sokak vs. de öyle bir yer varmı dolandırıcıların en çok başvurduğu yöntem
İnternette satılan ürünün görselleri ile kandırma yöntemi adam ürünün kutusunu yada parçasını ürünün kendisiymiş gibi satıyor çok dikkat edin

o işi ben engellemede ön engelleme koduna 0850 yazarak çözdüm :)
ön engelli yoksa engelleme listesinde başına * (yıldız) koyarak da yapabiliyoruz.
Ben engellemem gerçeği ararsa lazım olabilir diye.

Yalnız azimli dolandırıcılar tebrik ediyorum ve Allah sizi bildiği gibi yapsın diyorum 😅
Bugün engelliyorum yarın başka numaradan aynıları arıyor.

Bir de çağrı atanlar var 850 numarasıyla. Gözümden yaş gelene kadar güldüğümi hatırlıyorum yani öyle olduğunda hahaha

Bu aralar aşırı spam mail gönderiyorlar dikkat edin trenyoldan şunu kazandım ptt de bekleyen kargon var. gümrükte ödemen gereken kargon var. ulusrarası kargonu takip et . apple den mac pro kazandın. adını adresini doğrula bilgilerin çalınıyor gibi vs. vs. dikkat edin

Telefonunuzda gelen spam arama ve gelen spam mesaj ayarlarını mutlaka aktif edin çok işe yarıyor

Benim telefonumun mesaj spam kutusunda birkaç B. başkanı, M.V. ve adayı bile var. Rahatsız eden her mesajı spam olarak işaretleyip engellemek iyi birşey 😅

Benim telefonumun mesaj spam kutusunda birkaç B. başkanı, M.V. ve adayı bile var. Rahatsız eden her mesajı spam olarak işaretleyip engellemek iyi birşey 😅
Bende dolu özel günler olunca bağlamışlar otomotiğe mesaj yağdırıyorlar hepsini engelliyorum

Dolandırıcılar Yeni sms dolandırıcılığı yöntemi bulmuşlar adıda (Gruptan atıldınız) bugün ilk defa bu sms geldi. içinde bir sürü tel. numarası var gruptan atıldığımı yazmış link var soru ve cevaplar için linki tıklamamı istiyor. tabiki dolandırıcılar dikkatli olun

😂😂😂

Screenshot 2025 01 17 18 50 47 26 45e686c594768066ad9911d54d96f72b

Geri