Öneri Yabancı Dizi Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eerol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Charlie Hall ve Alec Berg’ten Netflix’e bir komedi dizisi geliyor.​

​

Charlie-Hall-Alec-Berg-and-Amy-Solomon-600x337.webp

Netflix,
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
ve
imzalı bir komedi dizisi hazırlıyor. Hall (Maximum Pleasure Guaranteed), henüz adı belirlenmemiş bu projenin başrolünü üstlenecek ve senaryosunu yazacak; Alec Berg (Barry) ise bu yılın başlarında platformla imzaladığı genel anlaşma kapsamında yönetici yapımcı ve baş senarist olarak görev alacak.

Hall/Berg projesi, son zamanlarda
ve iddialardan esinlenerek yazılmış, bir üniversite kardeşlik derneğindeki uyuşturucu şebekesini konu alan kurgusal bir komedi dizisi olarak tanımlanıyor.

Söz konusu olaylar ve iddialar, mevcut ve eski Penn State öğrencileri ile bir ebeveyn olmak üzere 14 kişinin, Sigma Chi ve Delta Upsilon öğrenci derneklerinin kampüs dışındaki evlerinde faaliyet gösteren bir kokain kaçakçılığı çetesi nedeniyle suçlandığı davayı kapsıyor.

Berg ve
, Berg’ün yapım şirketi aracılığıyla yönetici yapımcılığı üstleniyor.

Bu komedi dizisi, Hall’u, annesi Julia Louis-Dreyfus’un hit sitcomu
’in senaristi ve yapımcısı olan Berg ile bir araya getiriyor. Kariyeri boyunca 24 Emmy adaylığı kazanmış olan Berg, daha sonra HBO’nun
dizisinde yönetici ve yürütücü yapımcı olarak görev aldı ve başrol oyuncusu Bill Hader ile birlikte HBO’nun
dizisinin ortak yaratıcısı ve yönetici yapımcısı oldu.

Hall, geleceği belirsiz olan Apple TV’nin
adlı yeni dizisinde düzenli olarak rol alıyor. Ayrıca, popüler Netflix antoloji dizisi Monster’on iki sezonunda da yer almıştır. Televizyon kariyerindeki diğer yapımlar arasında Bel-Air, Life and Beth, The *** Lives of College Girls ve annesinin başrolünde olduğu Veep bulunmaktadır. Bir sonraki projesi ise Mike White’ın HBO dizisi The White Lotus’un 4. sezonu olacak.

4 Onay / 4 İptal-Devam: Slow Horses, Daredevil: Born Again, Crew Girl, The Beast in Me…​

​

Apple_TV_Slow_Horses_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.og_-600x315.jpg

+ Apple TV, 6. sezonu yakın zaman önce başlayan
’a şimdiden 8. sezon
verdi. Sezon, roman serisinin 9. kitabını konu alacak.

+ Netflix, 10 Eylül’de yayınlanan Kanada yapımı gençlik draması
’e fazla beklemeden 2. sezon
verdi.

+ Aynı Netflix,
’e Emmy kazandıran mini dizi
’yi mini bırakmayıp 2. sezon
verdi.
’in 2. sezonda da rol alacağı, ayrıca showrunner
’ın içerik anlaşması imzaladığı açıklandı.

+ RTÉ & BBC’nin komedi-drama dizisi
’ın 2. sezonu da
.

—
’in gelecek 3. sezonunun aynı zamanda
açıklandı.

— Prime Video’nun dizilerinden
gelecek 3. sezonuyla
.

— Yine Prime Video,
dizisini ilk sezondan sonra
. Paramount TV Studios diziyi başka yere pazarlamaya çalışacak.

— Peacock,
dizisini ilk sezondan sonra tabii ki
.

Netflix’ten üç dizi için final/bitiş haberi geldi​

​

MOTIS3-600x361.webp

— Mart ayında 3. sezonu için onay alan
’ın gelecek sezonunun aynı zamanda
açıklandı.

— Netflix,
dizisini 5. sezonun ardından
.

Dizinin yaratıcısı Sheryl J. Anderson ve başrolü
, Lauren Edmonson’un romanı Ladies of the House‘ın yine Netflix’te yayınlanacak dizi uyarlaması için bir araya geliyor.

— Platformun İrlanda’daki dizilerinden
’in 2. sezonu
.

Luke Evans’ın başrolünde olduğu ITV dizisi The Party 11 Ekim’de başlıyor.​

​

4bacf790-bbef-11f0-a9b4-ab95792b4f31.jpg-600x338.webp

’ın (Nine Perfect Strangers, Murder Mystery, The Pembrokeshire Murders) başrolünü üstlendiği, How to Fail adlı hit podcast’in sunucusu
‘in 2017 tarihli aynı adlı beğenilen romanından uyarlanan beş bölümlük ITV dizisi The Party, 11 Ekim’de başlıyor.

e8719156-56cd-4977-8a89-d82c3f3df3fb-600x400.avif

Tom Cullen (Ben Fitzmaurice), Luke Evans (Martin Gilmour)
Evans,
’ın (The Gold, Trespasses, House of the Dragon) canlandırdığı zengin ve karizmatik politikacı Ben Fitzmaurice ile ömür boyu süren dostluğu tarafından şekillenen gazeteci Martin Gilmour rolünde karşımıza çıkacak.

BAFTA ödüllü
’ın (After Love, Riot Women) canlandırdığı işçi sınıfından annesi Sylvia tarafından tek başına büyütülen Martin, elit bir yatılı okula burs kazanır ve burada Ben ile tanışır. Ben ve Fitzmaurice ailesi, Martin’e her zaman özlemini duyduğu aidiyet duygusunu yaşatırken, ikisi arasında kopmaz bir bağ oluşur. Martin ise en büyük krizlerde bile Ben’e sarsılmaz bir sadakat gösterir.

b685305e-e1a2-4414-b165-f514ee601993-600x400.jpg

Luke Evans (Martin Gilmour)
Otuz yıl sonra Martin, Ben’in Fitzmaurice’lerin kır evinde verdiği görkemli doğum günü partisine davet edilir. Muhafazakar liderin istifa haberi, Ben’in adaylığını açıklamayı düşündüğü için partiyi rayından çıkarmakla tehdit eder. Martin, Ben’in adaylığının getireceği kamuoyunun ilgisinden korkar, çünkü bu, trajik sonuçlar doğuracak şekilde geçmişlerinin sırlarını ortaya çıkaracaktır.

90c9ebe1-366d-4418-9f5b-ba492a82a4c7-600x400.avif

Jonathan Houlston (Martin Gilmour), Lucas Ely (Ben Fitzmaurice)
Dizi, partide yaşanan şok edici olaylar ile ardından gelen polis soruşturması arasında gidip gelirken, Martin ve Ben’in okul, üniversite ve Londra’daki parti günlerine geri dönüşler yapar.

Ortaya çıkan şey, kimlik, ayrıcalık ve adanmışlığın sürükleyici bir keşfiyle birlikte, özgün bir yaşam sürmek için mücadele etmiş herkese sunulan şefkatli bir övgü niteliğinde.

be0f5411-ac94-4dcb-a509-aaa5e1fadeee-600x400.avif

Luke Evans (Martin Gilmour), Sarah Solemani (Lucy Gilmour)
The Party’nin yazarı ve yaratıcısı, ödüllü yapımcı
(Chivalry, Ridley Road, Barry, Bridget Jones: Mad About The Boy), dizide Martin’in hamile eşi Lucy rolünü de canlandırıyor.

673124f8-f052-42aa-9095-abdc647c5b64-600x371.avif

Lydia Leonard (Serena Fitzmaurice), Tom Cullen (Ben Fitzmaurice)
(Ten Percent, Gentleman Jack, Wolf Hall), Ben’in zorlu eşi Serena’ya hayat verirken,
(The Morning Show, H is for Hawk, His Dark Materials) ve
(We Live in Time, Pillion, The Night Manager, The Great, I Hate Suzie Too), Ben’in ebeveynleri Lady Katherine ve Lord George Fitzmaurice’i canlandırıyor.

(Secret Service, Black Rabbit, Bodies),
(Slow Horses, Interview With The Vampire),
(Falling, The Pact 2, Grace),
(Crow Girl, Black Doves, The Tower),
(Lockerbie: A Search for Truth, Mank, Chernobyl) ve
(Down Cemetery Road, Hullraisers, The Crown) kadroda yer alan diğer isimler.

785ac4e4-98d0-4531-98f3-b359732174d7-600x400.avif

Tom Cullen (Ben Fitzmaurice)
Dizi, Stoic Productions (Evans’ın şirketi) ve ITV Studios iş birliğiyle, tanınmış bağımsız yapımcılar World Productions (Until I Kill You, Malpractice, Vigil, The Bombing of Pan Am 103, Line of Duty, Karen Pirie) tarafından üretildi. Viviane Andereggen (Nine Bodies in a Mexican Morgue, Kleo), dizinin yapımcılığını, Richard Burrell (Nine Bodies in a Mexican Morgue, All Creatures Great and Small) yönetmenliğini üstlendi.

theparty-600x400.jpeg

Luke Evans şunları demiş: “Elizabeth Day’in romanını okuduğum andan itibaren, bunun televizyon için gerçekten özel bir şey olacağını biliyordum. Şimdi The Party’yi hem oyuncu hem de Stoic Productions aracılığıyla yapımcı olarak hayata geçirmek inanılmaz derecede tatmin edici. Sarah Solemani’nin uyarlaması, hikayenin duygusal derinliğini ve gerilimini mükemmel bir şekilde yakalıyor ve World Productions ve ITV ile bir kez daha, böylesine olağanüstü bir oyuncu kadrosuyla birlikte çalışmak gerçek bir ayrıcalık. The Party, sadakat, sınıf ve sakladığımız gerçekleri ele alan sürükleyici bir keşif ve izleyicilerin bunu deneyimlemesini sabırsızlıkla bekliyorum.”

d56877_e0984c1e8b5245fd980e5b7595820809mv2-600x456.avif

Luke Evans (Martin Gilmour)
Elizabeth Day, “romanımın bu harika uyarlamasının ekranlara gelmesini görmek beni çok heyecanlandırıyor. Kamera önünde ve arkasında bu kadar yetenekli insanlarla çevrili olmak, kariyerimin en önemli anlarından biri. Öncelikle kitabımı destekleyen muhteşem Luke Evans’a ve bu projeye olan vizyonlarında kararlılık gösteren World Productions ve ITV’deki herkese inanılmaz derecede minnettarım. Ayrıca, uyarlama için sayısız yeteneğini ortaya koyan Sarah Solemani’ye de çok minnettarım. Karakterlerimin ve onların yaşadığı hayali dünyanın bu çekici, yeni yaratıcı versiyona dönüşmesini görmek inanılmaz heyecan verici. Evet, figüran olmak için çoktan başvurdum. Hem de birçok kez” demiş.

Dizi, ITV1 ve STV’de ve dijitalde ITVX ve STV Player’da yayınlanacak.

Sam Worthington ve Sofia Carson, Robert Ludlum uyarlaması Hulu dizisi The Parsifal Mosaic’in başrollerini üstlenecek.​

​

2249900336-1000x667-1-600x400.webp

Hulu, Robert Ludlum’un çok satan romanından uyarlanan ve başrollerinde, aynı zamanda yönetici yapımcı da olan
(Avatar adam) ile
’ın (Purple Hearts) yer aldığı drama dizisi The Parsifal Mosaic’i Legendary Entertainment ile birlikte geliştiriyor.

Wes Tooke tarafından kaleme alınan dizide CIA için yıllarca süren tehlikeli saha görevlerinin ardından Michael Havelock (Worthington), gizlice hayatının aşkı olan ortağı Jenna Karas’ın (Carson) kendisine ihanet ettiğini öğrenince bu işten çekilmeye karar verir ve dünya çapında uzanan güçlü bir komployu ortaya çıkarmaya başlar.

Tooke, Worthington ve Carson’ın yanı sıra Captivate Entertainment adına Ben Smith ve Jefrey Weiner ile birlikte yönetici yapımcı olarak görev alıyor. Seth Gordon, yapımcısı Legendary Entertainment’ın üstlendiği dizinin yönetmeni ve yönetici yapımcısı.

Tooke, USA Network yapımı Colony dizisinde yönetici yapımcı, Amazon yapımı Jean-Claude Van Johnson dizisinde ise ortak yönetici yapımcı olarak görev aldı.

2009 yılında, The Parsifal Mosaic’in bir film uyarlamasının Universal Pictures tarafından geliştirilmekte olduğu ve yönetmen koltuğunda Ron Howard’ın yer alacağı duyurulmuştu. Birkaç yıl sonra, Zhang Yimou’nun yönetmenlik için görüşmelerde bulunduğu bildirildi, ancak proje nihayetinde hayata geçirilemedi.

Daisy Jelley ve Connor Simos, Netflix’in Icebreaker adlı dizisinin başrolüne geldi.​

​

icebreaker-casting-netflix-series-943x530.jpg-600x337.webp

Patenlerinizi takın; Icebreaker yakında başlıyor ve buz pistinin merkezinde hangi yıldızların yer alacağını biliyoruz.
(Poser, How to Have ***, Geek Girl) ve
(Subversion), üniversite romantizm dizisinde hayranların en sevdiği karakterler Anastasia “Stassie” Allen ve Nate Hawkins karakterlerini canlandıracak.

Icebreaker’da Stassie, Olimpiyat altın madalyasını hedefleyen rekabetçi bir artistik patenci. Her şey, profesyonel olmaya aynı derecede kararlı bir hokey oyuncusu olan Nate Hawkins ile buz pistini paylaşmak zorunda kalmasıyla değişir. Buzun üzerindeki soğuk havaya rağmen, Stassie ve Nate arasındaki çekim yadsınamaz. Peki, hırs mı yoksa çekim mi daha keskin bir bıçak?

Icebreaker, hem New York Times çok satanlar listesinde ve hem de BookTok’ta büyük ilgi gören, Hannah Grace’in 2022 tarihli aynı adlı hokey temalı romantizm romanından uyarlanmıştır.

(Gossip Girl, Togetherness), dizinin senaristi, yürütücü ve yönetici yapımcısı.
(Road House, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Miller’s Girl), dizinin yaratıcısı ve yönetici yapımcısı.

Lasher, “Yedinci sınıftan beri ateşli gençlik romanlarının hayranıyım; o zamanlar Judy Blume’un kitaplarını ders kitabının arkasına saklanarak gizlice okurdum” diyor. “Bu türü çok seviyorum ve Hannah Grace’in sevilen Icebreaker romanını ekrana taşımak için Jade, Unwell ekibi ve Netflix ile birlikte çalışmak benim için büyük bir zevk oldu.”

Bartlett, Icebreaker dizisini bu denli özel kılacak unsurlara dair ipuçları veriyor:

“Hannah Grace’in Icebreaker dünyasında yer almak büyük bir keyifti; bu hikâye, hırslı, yetenekli ve inkar edilemez derecede çekici karakterlerle dolu. Ancak asıl özel olan şey, her şeyden önce onların iyi ve son derece şefkatli insanlar olması… Onlara doyamıyoruz” diyor. “Hannah, içinde yaşamak isteyeceğiniz türden bir dünya yarattı; Amanda ve ben, Unwell ve Netflix’teki inanılmaz ekiplerimizle birlikte bu sevilen hikayeyi ekrana taşırken son derece keyifli vakit geçiriyoruz.”
Icebreaker’ın Konusu Ne?

Stassie, Olimpiyat altın madalyasını hedefleyen bir transfer oyuncusu. Nate ise NHL’e adım atmak isteyen kampüsün yıldızı. Ancak bir kaza, takımlarını tek bir buz pistini paylaşmaya zorladığında, Anastasia “Stassie” Allen ve Nate Hawkins’in yolları kesişir ve disiplin yerini takıntıya bırakır; çünkü kazanmayı istemekten daha tehlikeli olan tek şey, birbirlerini istemektir.

Dizinin yönetici yapımcılığını Alex Cooper, Matt Kaplan ve Mina Lefevre’in kurduğu Unwell Productions üstleniyor. Bartlett ve yürütücü yapımcı Lasher ise senarist ve yönetici yapımcı olarak görev alıyor.

Netflix’in ABD ve Kanada’daki senaryolu dizilerden sorumlu başkanı Jinny Howe, BANFF Dünya Medya Festivali’nde bu yeni diziyi duyurdu.

“Netflix, sevilen aşk romanlarını dünya çapında büyük hitlere dönüştürme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Üyelerimizin bu tür hikayelere doyamayacağını biliyoruz; bu da Icebreaker’ı bizim için mükemmel bir sonraki adım haline getiriyor” diyor. “Hokey spor-romantizm türünü bir üst seviyeye taşıyan Icebreaker, tutkulu bir hayran kitlesi oluşturdu ve çağdaş romantizmin çehresini yeniden tanımlamaya yardımcı oldu. Bu karşı konulmaz aşk hikayesini hayata geçirmek için Jade Bartlett, Amanda Lasher ve Unwell Productions ekibiyle iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Dizi, Hannah Grace’in Icebreaker adlı romanına dayanıyor; bu roman, üç kitaplık Maple Hill serisinin ilk kitabıdır. Roman, New York Times çok satanlar listesinde arka arkaya 70 hafta kalmış ve dünya çapında 5 milyona yakın kopya satmıştır. Icebreaker, 24 dile çevrilmiş ve 34 ülkede dağıtılmış, böylece uluslararası bir fenomen olarak konumunu pekiştirmiştir.

Liev Schreiber, Zazie Beetz ve Stephen Graham’ın başrolünde olduğu Apple draması Nocturne, 30 Ekim’de başlıyor.​

​

HTYtPTFWsAIqnhM-600x900.jpg

Apple TV bugün, Lars Kepler’in uluslararası çok satan polisiye romanı The Sandman’den uyarlanan, sürükleyici ve merakla beklenen Nocturne adlı drama dizisinin fragmanını ve posterini yayınladı.

Tony ve SAG Ödülü sahibi, Emmy ve Altın Küre Ödülü adayı
(“The Perfect Couple,” “Ray Donovan”) ve Emmy Ödülü adayı
’in (“Atlanta,” “Deadpool 2”) başrolünü ve yönetici yapımcılığını üstlendiği dizinin ana kadrosunda ayrıca, Emmy, Altın Küre ve SAG Ödülü
(“Adolescence,” “Boardwalk Empire” “Greyhound”) yer alıyor.

10 bölümlük Nocturne, BAFTA Ödüllü
(“Tin Star,” “The Ballad of a Small Player”) tarafından televizyon için yaratıldı ve
(“Shooter,” “The Man Who Fell to Earth”) tarafından televizyon için geliştirildi. İkili, dizinin yazarlığını, ortak yürütücü ve yönetici yapımcılığını da üstlendi. Nocturne, 30 Ekim 2026 Cuma günü ilk iki bölümüyle dünya prömiyerini yapacak ve ardından 25 Aralık 2026 tarihine kadar her Cuma Apple TV’de yeni bölümlerle ekranlarımıza gelecek.

Nocturne_Photo_010401.jpg.photo_modal_show_home_large-600x338.jpg

Nocturne, eski bir askerken cinayet masası dedektifi olan Jonah Lynn’in (Schreiber) hikâyesini anlatıyor. Philadelphia’nın zorlu sokaklarında çalışmaktan bıkmış olan Jonah, sakin bir hayat sürmek için Batı Pensilvanya’daki küçük bir kasabaya taşınır. Ancak kasaba ve ailesi, şeytani kurnazlığa sahip seri katil Jurek Walter’ın (Graham) saldırısına uğradığında, Jonah sevdiği her şeyi korumak zorunda kalır. Jurek’in kayıp son kurbanını bulmak için yapılan çaresiz arayış, Jonah’ın üvey kızı FBI ajanı Saga Bauer’ı (Beetz) Jurek’e karşı göndermeye zorladığında, Jonah ne kadar ileri gidecek?

Nocturne_Photo_010101.jpg.photo_modal_show_home_large-600x338.jpg

(Presumed Innocent, The Queen’s Gambit), polis şefi Ellison;
(Black Mirror, Under the Banner of Heaven), iyi niyetle yüksek güvenlikli bir psikiyatri enstitüsünün kadrosuna katılan, ancak en tehlikeli mahkumlarından birinin bakımını üstlenmekle görevlendirilen gergin ve idealist bir genç olan Karl;
(This Is Us, Breakthrough), geçimini sağlamakta zorlanan ve çocuklarının kaybolmasıyla tam bir kabus yaşayan bekar bir anne olan Ida;
(Deli Boys, Lanterns), kişisel hayatındaki zorluklarla başa çıkmaya çalışırken, yabancı biri olarak geldiği bu sıkı bağlara sahip küçük kasabada işlerini yürütebilmek için Jonah’dan destek alan, Washington DC’den gelen FBI ajanı Quinn; ve
(Genius: MLK/X, The Peripheral), Jonah’a sadık ancak Saga’ya olan duygularıyla da barışmış bir adli tıp araştırmacısı olan Nathan karakteriyle dizide göreceğimiz diğer oyuncular.

Emmy, Peabody ve DGA Ödülü sahibi
(“Franklin,” “Masters of the Air,” “Black Mirror”), A+E Studios tarafından Range Studios ile ortaklaşa Apple TV için hazırlanan dizinin ilk iki bölümün yönetmenliğini ve yönetici yapımcılığını üstlendi. Schreiber, başrolün yanı sıra yönetici yapımcı, Beetz ise kendi yapım şirketi Sleepy Poppy aracılığıyla yönetici yapımcı olarak görev alıyor. Van Patten, yazar Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril ve Alexander Ahndoril), Øystein Karlsen, David Rysdahl, Dorothy Fortenberry ve Niclas Salomonsson da yönetici yapımcı, Julie Herrin ortak yönetici yapımcı olarak görev alıyor. Akademi Ödülü sahibi ve Emmy Ödülü adayı Barry Jossen ile Tana Jamieson, A+E Studios; Heather Kadin, Peter Micelli ve Jack Whigham, Range Studios adına yönetici yapımcı olarak görev yapıyor.

Lars Kepler, dünyanın en çok satan gerilim yazarlarından biridir ve Joona Linna serisi olarak bilinen 10 polisiye romanı, dünya çapında toplam 20 milyon kopya satmıştır. Kitap serisi 40 dile çevrilmiş ve 170’den fazla ülkede dağıtılmıştır.

Stan’in Gurur ve Önyargı’nın çağdaş bir yeniden yorumlaması olan dizisi Stuck Up & Stupid’in çekimlerine başlandı.​

​

Ekran-goruntusu-2026-09-30-170426.png

ve
’ın 2023’te yayınlana aynı adlı romanından uyarlanan Stan Original yapımı Stuck Up & Stupid’in çekimlerine Sidney’de başlandı.

Sekiz bölümlük bu Stan Original dizisi, Jane Austen’ın Gurur ve Önyargı romanının, güneşin parladığı Avustralya sahilleri ve Hollywood’un ışıltılı dünyasını fon alarak esprili ve romantik bir şekilde yeniden yorumlanmış hali.

Angourie Rice’ın (Mean Girls) başrolünde yer aldığı bu etkileyici oyuncu kadrosunda
(Descendants: Wicked Wonderland),
(The Handmaid’s Tale),
(Kill Jackie, Masters of the Air),
(Ms. X), Oliver Edis (Gnomes),
(Nugget is Dead: A Christmas Story),
(Black Mirror),
(Dear Life),
(I’m A Celebrity…Get Me Out of Here),
(Scrublands: Silver),
(Neighbours),
,
,
,
ve
yer alıyor.

Bir grup Hollywood yıldızı yaz tatili için gözlerden uzak Pippi Plajı’na geldiğinde, yerel sakinlerden Lily Bennet, kendini kısa sürede yüzeysel ve kibirli film yıldızı Dorian Khan ile çatışma halinde bulur. Ancak koşullar ve inkar edilemez bir kimya onları sürekli bir araya getirirken, Lily, Dorian ile ilk başta düşündüğünden daha fazla ortak noktaları olabileceğini keşfeder.

Aile, dostluk, aşk ve şöhret üzerine nesiller arası bir hikaye olan Stuck Up & Stupid, Angourie Rice ve Kate Rice’ın çok satan kitabından uyarlanmış olup, Austen’ın klasiğini ilk izlenimlerin nadiren doğru olduğu çağdaş bir dünyaya taşıyor. Avustralya’da yayınlanır yayınlanmaz çok satanlar listesine giren roman, Reese Witherspoon’un Kitap Kulübü’ne seçildi.

’nın (Class of ’07, The Great, He Had it Coming, Totally Completely Fine) yarattığı ve senaryosunu yazdığı dizinin yönetici yapımcıları arasında Kylie du Fresne (Black Snow), Rosemary Blight (Black Snow), Gretel Vella, Lauren Kisilevsky, Yvonne Strahovski, Lindsey Martin ve CBS Studios International adına Dave Clarke’ın yanı sıra 9Network ve Stan’den Andy Ryan ile Donna Chang yer alıyor. Kylie du Fresne’in yanı sıra Angourie Rice ve Kate Rice da yapımcılığı üstleniyor. Jocelyn Moorhouse set yönetmeni olarak görev alırken, Helena Brooks (Stan Originals Black Snow and Population 11) da yönetmenlik yapacak.

Stuck Up & Stupid, Goalpost Pictures ve CBS Studios’un Stan için hazırladığı bir yapımdır. Yapım, Screen Australia ve Stan tarafından büyük ölçüde finanse edilmektedir. Küresel dağıtım, Paramount Global Content Distribution tarafından gerçekleştirilmektedir. Yapım, Screen NSW’nun Made in NSW Fonu aracılığıyla Yeni Güney Galler (NSW) Hükümeti’nin desteğiyle finanse edilmektedir. Post prodüksiyon, dijital ve görsel efektler de Screen NSW tarafından desteklenmektedir.

Nine Entertainment’ın Eğlence İçeriği Komisyonu İcra Direktörü Michael Healy şunları söyledi: “Goalpost Pictures ve CBS Studios’taki muhteşem ekiplerle ortaklık kurmak her zaman bir ayrıcalıktır ve Stuck Up & Stupid projesinde onlarla bir kez daha işbirliği yapmak harika. Bu canlı genç yetişkin romantizm hikayesini ekranlara taşımak, birbiriyle derin bağları olan ve tutkulu bir izleyici kitlesine ulaşmamızı sağlıyor. Ayrıca, böylesine seçkin bir Avustralyalı oyuncu kadrosuyla bu yeni Stan Original yapımı, birinci sınıf, dünya standartlarında yerel hikayeler sunma konusundaki süregelen kararlılığımızı gözler önüne seriyor.”

Goalpost Picture’dan yönetici yapımcı Kylie du Fresne şunları söyledi: ‘Gurur ve Önyargı’nın ömür boyu hayranları olarak, Kate ve Angourie Rice’ın bu klasik aşk hikâyesine getirdiği modern ve eğlenceli yorumu ekrana taşıyacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Gretel Vella’nın esprili ve dokunaklı senaryoları, gerçekten olağanüstü bir oyuncu kadrosu ve Jocelyn Moorhouse’un yönetmenlik vizyonuyla Stuck Up & Stupid, kendi başına modern bir klasik haline gelmek için gerekli tüm unsurlara sahip. Bu diziyi çekmek için Stan ve CBS Studios’tan daha iyi ortaklar bulamazdık.”

CBS Studios’un Uluslararası Ortak Yapımlar ve Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Lindsey Martin şunları söyledi: “Stan ile yeniden bir araya gelmekten ve olağanüstü hikâye anlatımıyla uzun süredir takdir edilen Goalpost Pictures ile ilk projemize başlamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Stuck Up & Stupid, olağanüstü bir oyuncu kadrosu ve yaratıcı ekip tarafından hayata geçirilen, uzun süredir popülerliğini koruyan bir hikayenin taze, komik ve samimi bir yeniden yorumudur. Dizi belirgin bir Avustralya kimliği taşısa da aşk, hırs, dostluk ve ilk izlenimler gibi temaları evrensel nitelikte ve bu hikâyeyi dünya izleyicisiyle buluşturacak olmaktan dolayı son derece heyecanlıyız.”

Screen Australia’nın Anlatı İçeriği Direktörü Louise Gough ise şöyle konuştu: “Stuck Up & Stupid, izleyicilerin Jane Austen’ın zamana meydan okuyan klasiğinde sevdiği her şeyi alıp ona canlı, çağdaş bir Avustralya dokunuşu katıyor. Goalpost Pictures, Angourie Rice ve Kate Rice’ın romanından güneş ışığıyla dolu, romantik ve neşeli bir uyarlamayı izleyicilere sunmak için inanılmaz bir ekip bir araya getirdi. Zamansız bir hikayeye yeni bir bakış açısı getirerek, dizi hem yurt içindeki hem de uluslararası izleyicilere Austen’ın dünyasına aşık olmak için yeni bir neden sunacak.”

A24 yapımı Channel 4 komedisi It Gets Worse 14 Ekim’de başlıyor.​

​

it-gets-worse-811x570-1-600x422.jpg

’ın yazdığı, yarattığı ve başrolünü üstlendiği, A24 tarafından Channel 4 için yaptığı yepyeni komedi dizisi It Gets Worse, 14 Ekim’de ekranlara geliyor.

getsworse1-600x400.webp

(House of Guinness, The Responder),
(Save Me, Halo),
(Killing Eve, Life After Life),
(What It Feels Like for A Girl, House of David),
(Normal People, Brassic) ve 2025 Edinburgh Komedi Ödülü adayı, yazar, oyuncu ve komedyen
, dizinin ana kadrosundaki diğer oyuncular.

getsworse2-600x400.webp

Kadroda ayrıca
(All of Us Strangers, Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery),
(Daddy Issues, Film Club),
(Good ***, Too Much),
(The Lazarus Project),
(Bookish, I Hate Suzie),
(Casualty, Twenty Twenty Six),
(Silent Witness, Dumbo),
(Robin Hood, The Undeclared War),
(*** Education, Supacell), müzisyen ve performans sanatçısı Babymorocco
,
(Words of War, The Gathering),
(Poor Things, The Windsors), yazar, yapımcı ve sunucu
ve ilk kez izleyici karşısına çıkan
yer alıyor.

getsworse3-600x400.jpg

It Gets Worse, üniversiteden beri en iyi arkadaşlar, ömür boyu ruh arkadaşları ve işlevsiz ev arkadaşları Ethan (Reich), Abi (Fairn) ve Sam’in (Gray) hikâyesini anlatıyor. Nihayet Londra’ya taşınmalarının üzerinden bir yıl geçti, hep birlikte hiçbir şey başaramadılar ve şimdi de ev sahipleri evi satıyor. Evden atılıyorlar. Peki, şimdi ne olacak?

getsworse5-600x400.webp

Sanki kendilerini yok etmek istiyormuş gibi hissettiren koca bir şehre dağılmışken dostluklarını ayakta tutabilecekler mi? Kötü bir cinsel deneyim yaşayabilecekleri, “on üzerinden altı” veya üzeri birini bulabilecekler mi? Dünya bu kadar bariz bir şekilde parçalanırken kendilerini toparlayabilecekler mi? Muhtemelen hayır. Ama denerken eğlenecekler.

getsworse7-600x400.jpg

It Gets Worse, etraflarına —aşağılayıcı işlerine, olmayan aşk hayatlarına ve hızla tükenen yaşama arzularına— bakıp “Bir dakika… Bir dakika, bir dakika, BİR DAKİKA… Elbette durum bundan daha iyi olur, değil mi? Bundan daha iyi olmak zorunda. Değil mi?” diye düşünen üç gencin hikayesini konu alıyor. Spoiler uyarısı! Olmuyor.

getsworse4-600x400.jpg

It Gets Worse, Channel 4 için Komedi Bölümü Başkanı Charlie Perkins tarafından sipariş edildi ve yapımcılığı A24 tarafından üstlenildi.
(Trying, Motherland, Derry Girls), dizinin yapımcılığını,
(House of Guinness, The Responder, Boiling Point), yönetmenliğini üstlendi. Emmy ödüllü
(Adolescence) ise görüntü yönetmenliğini üstleniyor.

getsworse6-600x400.jpg

6 bölümden oluşan ve her bölümü 30 dakika uzunluğundaki It Gets Worse, İngiltere’de Channel 4 ve Kanada’da Crave’de yayınlanacak. Paramout+, dizinin ABD ve bazı bölgesel yayın haklarını aldığını duyurdu.

Connie Britton ve Sam Nivola’nın gizem dizisi Phony, 20 Ekim’de başlıyor.​

​

4x5-600x750.webp

En yakınınızdaki biri aniden bambaşka birine dönüşseydi bunu fark edebilir miydiniz? İşte bu, Hulu’nun Phony dizisinin merkezinde yer alan tedirgin edici soru. Bu ergenlik dönemi gizem dizisinde
(The White Lotus, White Noise), bir trafik kazasının ardından hastanede kendine gelen ve tek ebeveyni ve en yakın arkadaşı olan annesinde bir terslik olduğuna ikna olan Sonny adlı genci canlandırıyor.

Daha açık bir ifadeyle, Sonny, annesine benzeyen ve onun gibi konuşan bu kadının aslında bir sahtekar olabileceğinden şüphelenmeye başlar. Sonrasında yaşananlar, bu tedirgin edici çıkış noktasını kimlik, ergenlik ve gençlerin dünyayı nasıl gördüğü ile çevrelerindeki herkesin onları nasıl gördüğü arasındaki rahatsız edici uçurum hakkında daha geniş kapsamlı bir hikayeye dönüştürür.

(Nashville, Rooster, The White Lotus,AHS), Sonny’nin annesi rolünde yer alıyor ve aynı zamanda yönetici yapımcı olarak da görev yapıyor.

(The Revenge Club, The Wheel of Time, The Devil’s Hour), şehrin dış mahallelerinde yaşayan bir özel dedektif Sharla’yı canlandırıyor. Sonny, annesini bulmasına yardım etmesi için Sharla’yı tutar. Sharla, “alternatif bilgiye” inanır; bu, Sonny’nin işine yarayan bir şeydir. Sharla, yıllarca yaşadığı hayal kırıklıklarının bir sonucu olarak geliştirdiği sert bir dış görünüşe sahip olsa da aslında göründüğünden çok daha hassas biridir.

, Sonny’nin ortaokul yıllarındaki aşkı Mallory’yi canlandırıyor. Mallory, son birkaç yıldır dindar ebeveynleri tarafından evde eğitim gördükten sonra, kısa süre önce devlet okuluna yeniden kaydolmuştur. Mallory, yeni okulunda sosyal olarak nereye ait olduğunu ve dahası, aslında neye inandığını bulmakta zorlanmaktadır. Aşırı derecede dobra bir karakter olan Mallory, Sonny’nin içinde bulunduğu zor duruma şüpheyle yaklaşır ve düşündüklerini dile getirmekten kendini alamaz.

, Sonny’nin kız arkadaşı ve Delby Lisesi’nin sınıf başkanı Chloe’yi canlandırıyor. Chloe, Sonny’nin geçirdiği kaza ilişkilerine engel teşkil etse bile ona derinden değer vermektedir. İçten içe Chloe, yanlış anlaşıldığını hisseder ve gerçekte olduğu gibi, yani gizli bir tuhaf tip olarak görülmesinden hoşlanır.

(Grand Army), Sonny’nin çocukluktan beri en yakın arkadaşı olan Vogel’ı canlandırıyor. Vogel, Delby futbol takımında oynuyor, ancak geçirdiği son sakatlık nedeniyle sporun gerçekten kendisine uygun olup olmadığını sorgulamaya başlamıştır. Vogel, Sonny’nin her zaman güvenebileceği, her şeye hazır olan, iyi kalpli ve popüler bir şakacıdır.

, Mallory’nin kuzeni ve Delby Lisesi’nin yeni öğrencisi Weldon rolünü üstleniyor. Weldon, kendini öyle görmese de aslında dışlanmış biri. Sonny’nin en büyük sırdaşı ve Sonny’nin annesi konusunda haklı olduğuna en ateşli şekilde inanan kişi haline geliyor.

Hulu dizisi, ilk bölümün senaristliğini, yönetmenliğini ve kurgusunu üstlenen ve aynı zamanda yönetici yapımcı olarak görev yapan
‘nin (Marcel the Shell With Shoes On, Broad City) imzasını taşıyor.
(The Afterparty, Silicon Valley, Rooster, Jury Duty Presents), Paley ile birlikte dizinin yönetici ve yürütücü yapımcısı. Charlie Alderman (Charlie’s Production Company) ve Drew Goddard ve Sarah Esberg (Goddard Textiles), diğer yönetici yapımcılar. Andrea Massaro, ortak yönetici yapımcı (Goddard Textiles) olarak görev alacak. Disney+’tan da izlenebilecek olan dizi, 20th Television tarafından yapıldı.

Charlie Sheen ve Martin Sheen, AMC komedisi Happy Jack’in başrolüne geldi.​

​

TCDANMA_EC092-600x337.webp

ve babası
, on yıldan fazla bir süre sonra ilk kez baba-oğul rolünü yeniden canlandırıyor.

İkili, AMC ve AMC+ için hazırlanan komedi dizisi Happy Jack’in başrollerini üstleniyor.

Çok kameralı komedi dizisinin altı bölümlük ilk sezonunun çekimleri, önümüzdeki yılın başlarında Los Angeles’ta başlayacak ve dizi 2027 yılında AMC’de yayınlanacak. Dizi,
dizisinin çekildiği stüdyonun aynısı olan Warner Bros. Stüdyoları’nda canlı stüdyo seyircisi önünde çekilecek. AMC Global Media, Ekim ayında düzenlenecek MIPCOM fuarında diziyi uluslararası alıcılara tanıtacak.

Dizi,
ve
gibi dizilerde birlikte çalışan
ve
’un imzasını taşıyor. İkili, dizinin senaryosunu yazacak, yürütücü ve yönetici yapımcılığını üstlenecek. Yapımcılığı ise AMC Studios üstleniyor.

Bu, komedi alanında pek aktif olmayan ve özellikle de yarım saatlik formatta hiç deneyim sahibi olmayan AMC için ilginç bir hamle olarak değerlendiriliyor.
’i yayınlayan kanal, daha önce
ve
gibi dizileri yayınlamıştı, ancak bunlar daha çok dram-komedi türündeydi.

Happy Jack’te Charlie Sheen, hayatı boyunca pek bir şey başaramamış Jack rolünü canlandırıyor. Jack’in iki harika kızı var, ancak kızlarının bu hale gelmesinde asıl pay, Martin Sheen’in canlandırdığı, Jack’in babasına ait. Kate, Jack’in şirketini yönetiyor ve onu doğru yolda tutarken, Sam ise daha çok babasına benzeyen asi bir kız. Sam, yeni erkek arkadaşını herkesle tanıştırmak için eve geldiğinde, Jack, eski bir yatırım bankacısı olup karavan hayatı gurusu haline gelen Paul’un kendisiyle aynı yaşta olduğunu öğrenince şok olur. İlk başta şaşkına dönen Jack, kısa sürede bir seçim yapması gerektiğini fark eder. Hâlâ sadece kendini mi düşünecek, yoksa kızlarının hayatlarının gerçek bir parçası olmak için bu son şansı değerlendirecek mi?

Happy Jack, Charlie ve Martin’in en son ortak çalışmasıdır. Martin,
dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldığı için Emmy adaylıklarından birini kazanmış, 2012’te FX’te başlayan
dizisinde ise Charlie’nin canlandırdığı karakterin babasını oynamıştı. İkili, Wall Street ve No Code of Conduct filmlerinde de baba-oğul rolünü üstlenmiş; ayrıca Cadence (Martin’in aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği), Free Money ve Martin’in belki de tüm zamanların en unutulmaz cameo rolünü sergilediği Hot Shots Part Deux gibi filmlerde birlikte rol almıştır.

Charlie Sheen, Todd Christopher, Eric Tannenbaum, Kim Tannenbaum ve Jason Wang ile birlikte yönetici yapımcı olarak görev alacak. 20th Television da yapımcı olarak yer alacak.

Charlie Sheen şöyle konuştu: “Gerçekten önemli anların, tam da olması gerektiği zaman gerçekleştiğini hep duymuşumdur. AMC’deki değerli arkadaşlar, o anın şimdi olduğuna karar vermemizde büyük rol oynadılar. Uzun bir süre geçtiği bir sır değil ve bu kadar anlamlı bir şekilde, aynı derecede harika bir diziyle televizyona geri dönmekten büyük heyecan duyuyorum. Ekip yeniden bir araya geldi; kısacası, artık izleyicilere istediklerini verme zamanı geldi.”

AMC Global Media’nın içerik başkanı ve AMC Studios’un başkanı Dan McDermott ise, “Charlie Sheen ve Martin Sheen’i, bu orijinal aile komedisi Happy Jack’te baba ve oğul rollerinde AMC ve AMC+’ta ağırlamaktan büyük heyecan duyuyoruz” diye ekledi. “Yıllar önce Spin City’de Charlie ile çalışmıştım; o, şimdiye kadar çekilmiş en unutulmaz film ve televizyon dizilerinden bazılarında ekrana damgasını vuran eşsiz bir yetenek. Jim Patterson ve Matt Ross’un liderliğindeki harika yaratıcı ekibin ve Tannenbaum ailesinin hazırladığı bu diziyi çok seviyoruz. Bu, AMC için kesinlikle yepyeni bir şey ve gelecek yıl izleyicilerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”

Netflix’in psikolojik gerilim dizisi Bytet (A Couple of Lies), 30 Ekim’de geliyor.​

​

Bytet_Netflix_v5_final-600x437.jpg

Her yalan bir iz bırakır. Her sırın bir bedeli vardır.

Bytet_JonathMathew_Netflix_251117_139-600x400.jpg

Emma Appleton (Scarlett Harris), Jakob Oftebro ( Adam Harris)
Netflix bugün, çok satan polisiye romanı yazarı
‘in aynı adlı romanından uyarlanan 4 bölümlük İsveç yapımı psikolojik gerilim dizisi Bytet’in (A Couple of Lies) resmi fragmanını yayınladı.

Bytet_JonathMathew_Netflix_251030_084-600x400.jpg

Fares Fares (Carl Wester), Frida Gustavsson (Helene Wester)
Stockholm’un muhteşem takımadaları ve güneşli Sicilya’nın çarpıcı manzaraları eşliğinde geçen dizide, iki çift evliliklerini kurtarmak için son bir çaba olarak tatil evlerini değiştirmeye karar verir. Ancak ilişkilerini yeniden canlandırma umutları kısa sürede suya düşer. Sırlar ortaya çıkıp gizli ihanetler gün yüzüne çıktıkça, romantik bir kaçamak olarak başlayan tatil, kimsenin güvenilemeyeceği gergin ve tehlikeli bir oyuna dönüşür.

Bytet_MajaBrand_Netflix_K0206396-600x400.jpg

(Extraction, The Witcher, The Road Trip, Gone),
(Chernobyl, Eagles of the Republic),
(Faithless, Vikings: Valhalla) ve
(Blood Sacrifice, The Case, Stenbeck), dizinin başrol oyuncuları.

Bytet_JonathMathew_Netflix_251024_069-600x400.jpg

Frida Gustavsson ( Helene Wester), Fares Fares (Carl Wester)
Stockholm’de yaşayan Carl (Fares Fares) ve Helene (Frida Gustavsson), Sicilya’da yaşayan Adam (Jakob Oftebro) ve Scarlett (Emma Appleton) ile yazlık evlerini değiş tokuş etmek üzere anlaşır. İki çift de bu süreçte evliliklerini kurtarmayı amaçlamaktadır. Ancak Carl ve Helene yeni lüks evlerine vardıklarında bir şeylerin ters gittiğini hissederler. Bu ev, fotoğraflardaki romantik villadan biraz farklıdır ve evlerinde yaşamakta olan yabancılar hakkında rahatsız edici şüphelere kapılırlar. Ev değiş tokuşu yaptıkları bu insanlar kimdir? Bu sırada, Adam ve Scarlett ise Carl ve Helene’nin evine taşınır. Stockholm takımadalarında yer alan ve modern mimarinin harika bir örneği olan bu büyüleyici evin, tüm güzelliğine rağmen tuhaf özellikleri vardır. Komşular neden bu kadar meraklı? Giyinme odası neden kilitli? İki çift de artan şüphelerinin ortasında yeniden bağ kurmaya çalışırken karanlık sırlar açığa çıkmaya başlar.

Bytet_MajaBrand_Netflix_DSC09389-600x400.jpg

(The Walsh Sisters), Tom Harris;
(Blood Sacrifice,The Girl Who Played with Fire, The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest), Ragnar Severin;
(Quicksand), Silvia Regner;
(Love & Anarchy, Midsommar), Bernt Regner karakteri ile dizide yer alan diğer oyuncular.

Bytet_JonathMathew_Netflix_2511107_006-600x400.jpg

Jakob Oftebro ( Adam Harris)
(Diary of a Ditched Girl, The Glass Dome, Deliver Me), dizinin başyazarı.
(The Glass Dome, Högberg ile birlikte senaristlik yaptı. Asp Varhos yapımı dizide
(The Asset, La Palma, The Chestnut Man) yönetmen,
ve
(Love & Anarchy, Barracuda Queens, The Unlikely Murderer, Deliver Me, Quicksand) yapımcı olarak görev aldı. Çekimleri İsveç ve Sicilya’da yapıldı.

Bytet_JonathMathew_Netflix_251113_135-600x400.jpg

Fares Fares (Carl Wester), Frida Gustavsson ( Helene Wester)
Yazar Stefan Ahnhem şöyle diyor: “Yirmi yıldır senarist olarak çalışıyorum, ancak bu benim için bir hayalin gerçekleşmesi. Aslında, hayal edebileceğimden bile daha iyi bir hayal. Bu muhteşem oyuncu kadrosu, etkileyici senaryo ve Netflix’in gücüyle, romanımın ekranlarda pek çoğumuzun özlemini çektiği keskin ve karmaşık psikolojik gerilim dizisi olarak hayat bulacağından eminim.”

***** Swim ve HBO Max’in Anthony Bourdain uyarlaması animasyon dizisi Get Jiro 3 Ekim’de başlıyor.​

​

Vertical-16in-W-x-24in-H-at-300dpi-600x900.png

***** Swim, bir sonraki orijinal yapımı için hazırlıklarını tamamladı: Get Jiro, 3 Ekim Cumartesi günü saat 00:00’da (ET/PT) Toonami program bloğu kapsamında prömiyer yapacak ve ertesi gün HBO Max’te yayınlanacak.

Get-Jiro-1_d82619-600x400.webp

Anthony Bourdain ve Joel Rose’un New York Times çok satanlar listesindeki grafik romanından uyarlanan (DC’nin Vertigo imzasıyla yayınlanan, çizimleri Langdon Foss ve Alé Garza’ya ait) dizi, Warner Bros. Animation ve DC Studios tarafından hazırlanıyor. Kanalın açıklamasına göre dizinin konusu şöyle: Kıyamet sonrası, yakın gelecekte, mutfak kültürünün hüküm sürdüğü ve dünyanın en güçlü isimlerinin şefler olduğu bir Los Angeles. Yemek, para birimidir. Yiyecek, sınıftır. Ve Jiro adında gizemli bir suşi şefi intikam arayışındadır.

JIRO_S1E8_GeneralUseMarketingPR_Still_04-1068x601-1-600x338.png

Evet: Bourdain’in food-noir tarzındaki intikam çizgi romanı, animasyon formatında, gece yarısı ve anime kuşağında izleyiciyle buluşuyor. Tüm bunların kulağa son derece mantıklı geldiği bir yer var; o yer de her zaman
olmuştur.

JIRO_S1E5_MainEpisodic_Platform_Still-1068x601-1-600x338.png

Los Angeles, gelecek. Ekonomi çökmüş ve hükümet bir kriz içindedir. Bu yeni dünyada herkesin tek istediği şey yiyecektir; bunun nedeni kıt olması değil, sanal olarak taklit edilemeyen tek şey olmasıdır. Sonuç olarak, ülke şefler tarafından yönetilmektedir ve Los Angeles’ta yemek pişirmek istiyorsanız, ya Bob’un ya da Rose’un tarafında olmanız gerekir. Bob, insanların rezervasyon için yıllarca beklediği pahalı ve lüks restoran The Summit’i işletiyor. Rose ise kendi restoranı The Farm’da sürdürülebilir, organik ve yerel kaynaklı vegan mutfağı tercih ediyor ve öldürmekten nefret ediyor… tabii insanlar hariç. Çok geçmeden Jiro, Bob ile Rose arasındaki çatışmanın tam ortasında bulur kendini; bu bölgede süren çete savaşları, az pişmiş bir biftekten bile daha kanlıdır.

JIRO_S1E6_GeneralUseMarketingPR_Still_04-1068x601-1-600x338.png

Hem Bob hem de Rose acımasızdır ve şehrin restoranlarını, özellikle de yoksul Outer Ring bölgesindekileri avuçlarının içinde tutarlar… Jiro hariç. Jiro, Outer Ring’de oldukça dikkat çeken mütevazı bir suşi dükkanı açmış bir Japon göçmendir ve yemekleri, bu heyecanı haklı çıkarır… tabii hayatta kalıp bunu anlatabilirseniz. Jiro’nun yemeklerine saygısızlık ederseniz, eserlerini soya sosuna batırarak ona karşı gelirseniz, balığı kestiği kadar temiz bir şekilde kafanızı keser.

JIRO_S1E6_GeneralUseMarketingPR_Still_02-1068x601-1-600x338.png

(Chicago Med, Reacher), ana karakter Jiro’yu seslendirirken, etrafındaki oyuncu kadrosu da oldukça etkileyici: Titus Welliver (Bosch: Legacy), Alison Pill (Scott Pilgrim vs. the World) ve Justin Kirk (Weeds).
ve
onlara eşlik edecek.

Dizi,
ve
tarafından geliştirildi; ikili,
ve
ile birlikte yönetici yapımcılığını da üstleniyor.

JIRO_S1E8_GeneralUseMarketingPR_Still_09-1068x601-1-600x338.png

***** Swim Başkanı Michael Ouweleen, yapılan duyuruda şunları söylüyor:

“***** Swim ekibi olarak Bourdain ve Rose’un grafik romanlarının büyük hayranlarıydık; bu nedenle bu nedenle WBA’deki ortaklarımız konuyu ilk açtığında hiç tereddüt etmeden projeye dahil olduk. Bourdain’in yaptığı her işte olduğu gibi, bu hikâye de yemekle başlıyor ve ardından kültür, saplantı ve insanı hem sorunlu hem de nihayetinde ilham verici kılan unsurları kapsayacak şekilde her yöne uzanıyor. Ortaya çıkan sonuç, son derece özgün, sinematik bir dizi; tam da ***** Swim’e yakışacak türden bir yapım.”

JIRO_S1E8_GeneralUseMarketingPR_Still_08-1068x601-1-600x338.png

Tanaka, hikâyenin ardındaki ana fikri şöyle açıkladı: “Bourdain’in tüm felsefesi yemeğin bizi bir araya getirmesi üzerine kuruluydu… Get Jiro’da bunun arasında bolca kan ve şiddet var, ama nihayetinde asıl çıkarılacak ders budur.”

Tanaka, dizinin sıra dışı dünyası hakkında daha fazla bilgi verdi: “İster seks ister seyahat olsun, herkesin ihtiyaçları dijital olarak karşılanıyor; gözlükleri takıp istediğiniz yere gidebilirsiniz, ancak yapamayacağınız tek şey yemek yemek ve yiyeceklerin tadına bakmaktır; bu nedenle şefler, Los Angeles’ta en güçlü insanlar haline gelmiştir. Birbirlerini ortadan kaldırırken adeta gangsterler gibiler. Çizgi roman, gizemli bir Japon suşi şefi (Jiro) Los Angeles’a ayak basıp herkesi birbirine düşürmeye başladığı noktada başlıyor. Dizi ilerledikçe, onun çılgınlığının arkasında tam bir yöntem olduğunu görüyoruz ve tüm bu olaylar sanki onun büyük final için bir tarif hazırlaması gibi. Bolca yemek, kargaşa ve şiddet yaşanıyor.”

953e0a51-d53c-425d-b449-abb06620805d-600x338.png

“Elbette, yemekleri doğru bir şekilde yansıtmamız gerekiyordu” dedi Tanaka. “Bourdain’in iş arkadaşı ve çok yakın dostu olan Matt Goulding adında birini ekibe dahil ettik. Her senaryoyu okudu, her animatiği inceledi ve her bölümü izledi.”

Orijinal çizgi romanlar sağlam bir temel oluşturmuş olsa da, hikayeyi on bölümlük bir diziye genişletmek, senaristlere bu dünyayı daha ayrıntılı bir şekilde işleme ve yeni unsurlar ekleme imkânı verdi.

1674ea14-e8a6-4977-b884-1b91a1762f85-600x338.png

Tanaka, “Zaten mevcut olanı genişletmemiz gerekiyordu; buna birkaç yeni karakter ve bazı ek hikâye akışları yaratmak da dahildi” dedi.

be648911-0a44-465d-b318-a4268a7a99a1-600x338.png

“Bir tane yeni kötü karakter var; ona kısaca ‘yamyam’ diyeceğiz. Umarım izleyiciler onu beğenir. Ancak esas olarak, zaten mevcut olan karakterleri alıp onları derinleştirmek ve onlar hakkında daha fazla şey ortaya çıkarmak üzerine odaklandık.”

Paramount-Warner Bros.’un Yeni Adı Açıklandı: Skydance​

​

Paramount-Warner-Bros-Water-Towers-600x400.webp

Paramount-Warner Bros. Discovery’nin resmi adı belli oldu: Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO David Ellison’a göre, şirketin adı basitçe Skydance olacak.

Ellison, yeni dev yapı bünyesinde toplanan tüm varlıkları kapsayacak isim olarak, nihayetinde kendi kurduğu film yapım şirketi Skydance Media’nın adını seçti.

Şirketler tarafından yapılan duyuruya göre, yeni Skydance’i oluşturacak anlaşma 6 Ekim’de tamamlanacak. Birleşme, Hollywood’un en büyük iki film stüdyosunu; HBO Max ve Paramount+ yayın hizmetlerini; ve CBS, CNN, MTV, TBS, Comedy Central, Food Network ve daha fazlasını içeren TV işlerini bir araya getirecek. Yeni şirketin eğlence serileri arasında Harry Potter, “Game of Thrones” ve diğer popüler HBO yapımları, DC Evreni, “Yellowstone”, “Mission: Impossible”, “Top Gun” ve Nickelodeon çocuk imparatorluğu yer alacak.

HToPiDxaAAAdawp-600x297.jpg

Skydance, yönetim Kurulu Başkanı ve CEO David Ellison ile 5 Ekim’de şirkete katılacak olan eski Mattel yöneticisi ve Eş CEO Ynon Kreiz tarafından yönetilecek.

Ellison, Cuma günü X platformunda yaptığı ve yeni ismi duyurduğu paylaşımda, “Paramount ve Warner Bros., bir asırdan fazla bir süredir kültürü şekillendirdi” diye yazdı. “Bu iki şirketi birleştirerek tarihi yeniden yazmıyoruz; bu ikonik stüdyolara daha güçlü bir motor kazandırıyoruz. Birlikte, Skydance’iz: cesur ve kaliteli hikaye anlatımına öncelik veren, yaratıcılığın ön planda olduğu bir yuva.”

Ellison sözlerine şöyle devam etti: “Bu ismi birkaç önemli nedenden dolayı seçtik. Her şeyden önce, Paramount ve Warner Bros.’u bir araya getirirken, bu stüdyoların her birini ikonik kılan özellikleri korumak istedik.

Her ikisi de kendine özgü kimliklere, olağanüstü mirasa ve nesiller boyu izleyicilerin kalbinde yer edinmiş markalara sahip. Yeni kurumsal kimliğimizin, bu stüdyolardan herhangi birini küçültmesini, değiştirmesini ya da gölgesinde bırakmasını asla istemedik. Bunun yerine, birleşen şirkete kendine özgü bir kimlik kazandırırken, Paramount ve Warner Bros.’un — ve tüm olağanüstü markalarımızın — spot ışığında kalmasını sağlayacak bir isim aradık.”

Ellison şöyle yazdı: “Skydance için büyük hedeflerimiz var ve bunları tutku, hayal gücü ve akıllı riskler alma kararlılığıyla gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, Paramount ve Warner Bros.’u özel kılan unsurlara da saygı duyacağız; her iki stüdyoya da Skydance’in ölçeği ve imkânlarından yararlanarak büyüme, daha fazla harika hikâye anlatma ve bu hikâyeleri dünya çapında daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatı sunacağız. Birlikte inşa edeceğimiz şey için daha fazla heyecanlanamazdım.”

HToTQF5XMAARoVX-768x635-1-600x247.jpg

Ellison, Paramount ve Warner Bros. Discovery’yi birleştirmek üzere 111 milyar dolarlık devasa bir anlaşma imzalamak için yürüttüğü bir yıllık kampanyada nihayetinde galip geldi. Bu süreçte, Warner Bros.’un dijital ve stüdyo işlerini satın alma anlaşması bulunan Netflix’i geride bıraktı ve anlaşmayı engellemeye çalışan 12 eyaletin açtığı antitröst davasını çözdü.

Paramount-Warner Bros. anlaşması, 12 eyaletteki antitröst davasına bakan bir yargıcın 30 Eylül’de Paramount ile eyalet başsavcıları arasındaki uzlaşmayı onaylamasının ardından son engeli aştı.

Sektör çevreleri, gerçekleşmesi beklenen bu birleşmeye şakayla karışık “ParaBros” ve “WarnerMount” gibi isimler takmıştı; ancak hiç kimse bu isimlerden birinin şirketin resmi adı olmasını beklemiyordu.

Skydance, Paramount ve WBD’nin önceki birleşme ve satın almalardan kaynaklanan borç yükünü üstlenip yeni borç finansmanı sağladıktan sonra, 80 milyar doların üzerinde olması öngörülen devasa bir borç yüküyle karşı karşıya kalacak. Paramount, Warner Bros. anlaşmasını finanse etmek ve mevcut borçları geri ödemek için yaklaşık 42,4 milyar dolarlık tahvil ihraç ediyor ve buna ek olarak 8.5 milyar dolar ile 850 milyon euroluk yeni krediler alıyor.

Yeni şirket, David Ellison ve babası, Oracle kurucusu ve milyarder Larry Ellison ile RedBird Capital Partners’ın kurucusu ve yönetici ortağı Gerry Cardinale tarafından yönetilecek.

Larry Ellison, WBD’nin devralınması için 46,7 milyar dolarlık özsermaye finansmanını şahsen garanti altına aldı. Buna ek olarak, Paramount, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin devlet varlık fonlarından yaklaşık 24 milyar dolarlık taahhüt aldı. Paramount’a göre, bu üç Orta Doğu fonu, birleşmiş Paramount-Warner Bros. şirketinin %38,5’ine sahip olacak.

5 diziye yeni sezon onayı: Reacher, Neagley, Carême, A Different World, No One Will Miss Us​

​

Neagley-FI-cropped-600x337.webp

+ 4. sezonu yakın zaman önce tamamlanan
, şimdiden 6. sezon
aldı.

+ Reacher‘ın sezon finaliyle aynı gün başlayan uzantı dizi
kısa sürede 2. sezonu
.

+ Aynı Prime Video, Meksika yapımı gençlik draması No One Will Miss Us‘a 3. sezon
verdi.

+ İlk sezonu Haziran 2025’te tamamlanan, Fransa yapımı
dizisinin 2. sezonu daha yeni
. Çekimlerin haftaya Paris’te başlayacağı da açıklandı.

+ Aynı isimli sitkom dizisinin yeniden çevrimi olan ve 24 Eylül’de başlayan
, Netflix’ten kısa sürede 2. sezon
aldı.

5 diziye yeni sezon onayı: Reacher, Neagley, Carême, A Different World, No One Will Miss Us​

​

Neagley-FI-cropped-600x337.webp

+ 4. sezonu yakın zaman önce tamamlanan
, şimdiden 6. sezon
aldı.

+ Reacher‘ın sezon finaliyle aynı gün başlayan uzantı dizi
kısa sürede 2. sezonu
.

+ Aynı Prime Video, Meksika yapımı gençlik draması No One Will Miss Us‘a 3. sezon
verdi.

+ İlk sezonu Haziran 2025’te tamamlanan, Fransa yapımı
dizisinin 2. sezonu daha yeni
. Çekimlerin haftaya Paris’te başlayacağı da açıklandı.

+ Aynı isimli sitkom dizisinin yeniden çevrimi olan ve 24 Eylül’de başlayan
, Netflix’ten kısa sürede 2. sezon
aldı.
Evet izliyoruz ama iyice saçma sapan bir hal aldı, ilk sezon dışındakiler maalesef hem senaryo hem de kurgu açısından çok kötü.

Geri