Hava Temizleme Makinesi hk.

AKYOL

Geliştirici
••• Admin •••
Puan 152
Çözümler 1
Web sitesi
evhayati.com
@AKYOL
Aranızda hava temizleme makinesi kullanan var mı? Varsa deneyimleriniz fikirleriniz nelerdir?

Markalar fiyatlar çeşit çeşit. Eğer hava kirliliği eve nüfuz edecek kadarsa düzgün bir şey gerekir. Önemli nokta şurası filtre dayanıklılık süresi, yedek parça bulunabilir mi? Tabii ki ilk alımda önemli olan nokta bütçe. Tam olarak nerede ne şekilde kullanacaksınız ve kirlilik durumu nedir derseniz bütçeyi ve metrekareyi söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Markalar fiyatlar çeşit çeşit. Eğer hava kirliliği eve nüfuz edecek kadarsa düzgün bir şey gerekir. Önemli nokta şurası filtre dayanıklılık süresi, yedek parça bulunabilir mi? Tabii ki ilk alımda önemli olan nokta bütçe. Tam olarak nerede ne şekilde kullanacaksınız ve kirlilik durumu nedir derseniz bütçeyi ve metrekareyi söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.
Aslında ürün tavsiyesi beklemiyorum. kullanan varsa, yorumlarını merak ettim.

Ne amaçla aldı, işine yaradı mı? Gibi

Ev aşırı nemlidir, işini görmüştür
Toz azalmıştır gibi

Çocuklar mevsim geçişlerinde özellikle hastalanıyordu. Öksürük durumları oluyordu, hava falan kullanıyorduk. Bu nedenle aldık. Model Daikin MCK555AW. Diğer hava temizleyicilere göre
farklı bir patentli olayı var diye almıştım. Birde filtresi çok uzun ömürlüydü.

İlk başta psikolojik olarak etkisi var diye gelmişti bize, ama şimdi sanki boşuna çalışıyor gibi geliyor. Dün kızım yine öksürmeye başladı, hemen odasında çalıştırmaya başladık, ama işe yarıyor mu, yaramıyor mu valla bir şey diyemiyorum :)

Şimdi işte bu ürünler kullanım yerine ve amacına göre çeşitlilik gösteriyor. Ürün gamı ona göre. Polen alerjisi için olandan tut ev içi havayı komple temizlesin noktasına kadar çok geniş bir yelpaze var. Amaç için doğru ürün seçilirse ve kalitede alt seviyeye inilmezse iş görür. Ama hiçbir hava temizleyici (aslında filtreleyen cihaz demek lazım) virüstür bakteridir, ev tipi olanlar önleyemez. Var sanayi tipleri, ne eve sığar ne elektriğe güç yeter.

Çocuklar mevsim geçişlerinde özellikle hastalanıyordu. Öksürük durumları oluyordu, hava falan kullanıyorduk. Bu nedenle aldık. Model Daikin MCK555AW. Diğer hava temizleyicilere göre
farklı bir patentli olayı var diye almıştım. Birde filtresi çok uzun ömürlüydü.

İlk başta psikolojik olarak etkisi var diye gelmişti bize, ama şimdi sanki boşuna çalışıyor gibi geliyor. Dün kızım yine öksürmeye başladı, hemen odasında çalıştırmaya başladık, ama işe yarıyor mu, yaramıyor mu valla bir şey diyemiyorum :)
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)

Ben daha kaliteli hava için kurutek firmasının nem alma ürününü aldım 2 senedir kullanıyorum , hava temizleme cihazlarının görevi belki farklı olabilir ama evde gözle görülür farklar içeride nem olmayınca oksijen bile değişiyor daha sağlıklıyız ailece ,araştırın derim .

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Nem alma makinesi almıştım nem ve küf sorunum vardı ve kullanımlarımdan sonra iyonizer temizleme özelliğide olduğu için aldım ismini vermiyim markanın ve 1 hafta sonra evde gözle görülür ve hissedilir derecede nem ve küf kokusu kayboldu ortamın havası çok daha iyi oldu hava temizleycilerinde mantığı az çok böyle işliyor diye biliyorum ortamın havasını ve partükülleri temizliyor aslında her evde bulunması lazım kanısındayım

Aranızda hava temizleme makinesi kullanan var mı? Varsa deneyimleriniz fikirleriniz nelerdir?
Xioami smart kullanıyorum.uyku modunda 24 saat açık .fayda zarar konusunu bilemiyorum.arada filteresini temizleyip resetleyip devam ediyorum.gozle görülmeyen mikron boyutunda şeyleri yakaladığı söyleniyor.bunun için kullanıyorum.elektrik sarfiyatı pek yok.telefonla kontrol var.

Anladığım kadarıyla ortamdaki karbondioksit seviyesini düşürmüyor. Ortamdaki tozları, kötü kokuyu, yemek kokusu gibi kokuların önüne geçiyor.

Sizin yorumlarınızla nemli ortamda da işe yaradığını çıkarım yapabiliriz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, başka bilgi eklemek isteyen varsa yazabilir.

Merhaba ben xiaomi 2C mi neydi hatırlayamadım onu kullandım 2 sene kadar. Odada küf kokusu olduğu için kullanıyordum. Kokuyu kesemiyordu ama bayağı azaltıyordu. Kullanmadığım günler oda çok havasız kokuyordu belli oluyordu. Sonrasında küfü bulup temizledik ve bir daha kullanmadım. Toz da topluyordu ama bazı arkadaşlarım masanın ve rafların tozlanmayacağını sanıyordu 😀 tabi ki böyle bir şey yapmıyor. Sigara testi de yaptım da yok kokuyu giderememişti 😀 Mantığı havayı filtreden geçirmek zaten sadece.

Anladığım kadarıyla ortamdaki karbondioksit seviyesini düşürmüyor. Ortamdaki tozları, kötü kokuyu, yemek kokusu gibi kokuların önüne geçiyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, başka bilgi eklemek isteyen varsa yazabilir.
Nemi düşürdüğünü sanmıyorum. Çünkü yukarıda bir arkadaşın dediği gibi nem kontrolü için farklı cihazlar var. Eski evimde rutubet sorunu vardı, ne yaptıysam önüne geçemedim. Bunun için ayrı bir nem tutma cihazı aldım. Cihazın altında tutulan nem su olarak biriktirdi. Günde yaklaşık 2-3 litre su dökerdim.

Nemli ortam için başka ürünler var, hava temizleme için ayrı. Tabii ki nemli ortam için filtre olmuyor makinede ama hava temizleyicilerinde HEPA filtre gibi filtreler oluyor. Havadaki gözle pek göremediğimiz partikülleri, dumanı vs. çektiği söyleniyor. Yani çalışma prensibi o şekilde. Nem makinelerinde ortamda zaten nem, rutubet, küf kokusu olduğu için onu kurutmaya yönelik işlem yaptığı için haliyle ortama daha ferah bir hava katıyor diyebiliriz.

Hava temizleme makinesi kullanmadan, evinizdeki havasını temiz tutmak ve tazelemek için uygulayabileceğiniz en etkili, doğal ve pratik yöntemler:

Havalandırma ve Hava Akımı Yöntemleri
- Doğru Zamanlanmış Çapraz Havalandırma: Günde en az 2-3 kez, karşılıklı pencereleri açarak 5-10 dakika boyunca hava akımı (cereyan) yaratın. Dışarıdaki hava kirliliğinin en az olduğu sabah erken veya gece geç saatleri tercih etmek temiz hava girişini artırır.
- Aspiratör ve Fan Kullanımı: Yemek pişirirken aspiratörü mutlaka en yüksek ayarda çalıştırın. Mutlaka pencerelerden birini aralayarak ocaktan çıkan gazların ve mikroskobik yağ partiküllerinin eve dağılmasını engelleyin.

Doğal Hava Filtresi: Bitkiler
Bazı ev bitkileri, havadaki formaldehit, benzen ve trikloretilen gibi zararlı kimyasalları (VOC) emme özelliğine sahiptir. Salonunuz için 2-3 adet büyük yapraklı bitki havanın tazelenmesine yardımcı olur:
- Paşa Kılıcı (Sansevieria): Geceleri de oksijen üretmeye devam eder ve bakımı en kolay bitkilerdendir.
- Barış Çiçeği (Yelken Çiçeği): Havadaki pek çok zararlı gazı ve küf sporlarını filtreleme yeteneği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
- Kurdele Çiçeği: Karbonmonoksit ve diğer toksinleri temizlemede oldukça başarılıdır.

Ev Düzeni ve Temizlik Alışkanlıkları
- Nemli Bezle Toz Alma: Kuru toz bezleri tozları havaya kaldırır ve tekrar solumanıza neden olur. Toz alırken mutlaka mikrofiber ve nemli bezler kullanın.
- HEPA Filtreli Süpürge: Eğer evinizi süpürürken dışarıya toz kokusu yayıldığını hissediyorsanız, süpürgeniz havayı temizlemek yerine kirletiyor demektir. Süpürgenizin HEPA filtresini düzenli yıkamak veya değiştirmek, havaya uçuşan tozları büyük oranda azaltır.
- Ev Tekstillerini Yüksek Derecede Yıkamak: Nevresim, yorgan kılıfları ve perdeler havadan düşen tozları ve akarları (miteları) toplar. Bunları düzenli olarak 60 derecede yıkamak havadaki gizli toz kaynağını kurutur.

Kaçınılması Gereken "Yalancı" Temizleyiciler
- Oda Kokuları ve Parfümler: Evin havasını temizlemez, aksine havadaki kimyasal kirliliği artırır.
- Tütsü ve Mumlar: Yanma esnasında havaya yüksek miktarda kurum ve mikroskobik partikül salarlar. Evin havasını temizlemek isterken daha fazla kirletmenize neden olabilirler. Bunların yerine doğal uçucu yağlar (lavanta, okaliptüs) ve difüzör kullanabilirsiniz.

Sağlığımız için; En iyi çözüm doğal yollar ile çözümdür.

Nem varsa nemin kaynağını bulup kökten kurutana kadar nem önleyici kullanırsınız. Onlar farklı cihazlar. Nemli ortamda bakteri aşırı hızlı artış gösterdiği için bakteri artışının da önüne geçmiş olursunuz. Havadaki oksijen miktarını arttırmak istiyorsanız ozon jeneratörü kullanmak zorundasınız. Bambaşka bir cihaz. Ben hemde evdeki havayı temizlesin hem polen ve toz ve benzeri şeyleri halletsin isterseniz iyonizer teklonoji olan hava temizleyicisi kullanmak zorundasınız. İyonizer de toz, partikül, polen vb şeyleri yok etmez. Havayı iyonize ederek yani negatif kutup akım vererek onların ağırlığını arttırır. Onlar da yere çöker. Yanı çok teknik detaydır bu iş. Reklamlara bakmayın. Ihtiyaciniz neyse bilimsel test sonucları ile ürünleri karşılaştırarak alın. Yoksa boşuna para ödersiniz. Ha benim evim geniş, elektrik faturası umrumda olmaz,hepsinden kurtulayım bol da oksijen olsun derseniz bir set kurarım. Karadeniz Yaylaları gibi olur eviniz.

Geri