Windows 11 uygulamalar için Kısayol Oluşturma

Lapsetur

Paylaşımcı
Puan 63
Çözümler 0
@Lapsetur
Daha önce başlat menüsündeki bir programı sağla tıklayıp masa üstüne kısayol oluştur seçeneği çıkardı veya o uygulamayı başlat menüsünden tutup masaüstüne sürükleyip kısayol oluşturuyordu. Şimdi hiç bir şekilde olmuyor. Sadece varsa dosya konumunu açıp oradan kısayol gönderebiliyorsunuz masaüstüne.

Bu bence bir bug yada microsoft özellikle yaptı. Bunu microsofta'a nasıl bildirebiliriz. 25H2 son güncelleme kuruldu

Biraz araştırınca bu şekilde çözüm buldum

• Klavyenizden Windows + R tuşlarına basın.
  • Açılan Çalıştır penceresine shell:AppsFolder yazıp Tamam'a basın.
  • Bilgisayardaki tüm uygulamaların listesi karşınıza çıkacaktır.
  • İstediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp Kısayol oluştur diyerek masaüstüne atabilirsiniz.

Daha önce başlat menüsündeki bir programı sağla tıklayıp masa üstüne kısayol oluştur seçeneği çıkardı veya o uygulamayı başlat menüsünden tutup masaüstüne sürükleyip kısayol oluşturuyordu. Şimdi hiç bir şekilde olmuyor. Sadece varsa dosya konumunu açıp oradan kısayol gönderebiliyorsunuz masaüstüne.

Bu bence bir bug yada microsoft özellikle yaptı. Bunu microsofta'a nasıl bildirebiliriz. 25H2 son güncelleme kuruldu
Özellikle yapmış olabilir, geçenlerde w 10 da benim başıma da geldi. Uygulama exe sinin bulunduğu dizine gidip oluşturdum ve masaüstüne taşıdım

Biraz araştırınca bu şekilde çözüm buldum

• Klavyenizden Windows + R tuşlarına basın.
  • Açılan Çalıştır penceresine shell:AppsFolder yazıp Tamam'a basın.
  • Bilgisayardaki tüm uygulamaların listesi karşınıza çıkacaktır.
  • İstediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp Kısayol oluştur diyerek masaüstüne atabilirsiniz.
Bunu öğrendiğim iyi oldu, bende yeni laptop aldım. Bir türlü beceremedim masaüstüne kısayol oluşturmayı. Paylaşım için teşekkürler.

Ben de sürüklemekte yarıyor başlat menüsünden

Geri