Bomba Sızıntı: Windows'un 40 Yıllık İkonik Fare İmleci Değişiyor! (Sizce Nasıl Olmuş?)

Cemzell

Paylaşımcı
Puan 94
Çözümler 0
@Cemzell
Bugün teknoloji gündemine bomba gibi düşen bir sızıntıyı sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istedim.
Microsoft, Windows 11'in en son deneysel Insider sürümünde (Build 26340.9354) yanlışlıkla veya bilerek yeni fare imleci tasarımını sızdırdı. 1985 yılından beri hayatımızda olan, o alıştığımız keskin ve kuyruklu klasik beyaz ok imleci tamamen tarih oluyor gibi görünüyor.
Yeni tasarımda dikkat çeken değişiklikler:
  • İmlecin altındaki o ikonik kuyruk uzantısı tamamen kaldırılmış.
  • Çizgiler daha kalın, geniş ve köşeleri yuvarlatılmış hale getirilmiş.
  • Microsoft'un modern Fluent UI tasarım diline tamamen uyumlu hale getirilmiş (biraz macOS imlecini de andırıyor).
Henüz Microsoft cephesinden resmi bir duyuru gelmedi ve bu tasarım şu an sadece Insider sürümündeki bir ekran görüntüsünde yakalandı. Muhtemelen önümüzdeki büyük güncellemelerle hepimize sunulacak.

1789497503043.png

1789489002553.jpeg

Benim Görüşüm
Teknoloji dünyası değişmek zorunda ve Microsoft'un bu cesur adımı atması tasarım bütünlüğü açısından doğru bir hamle. Ancak Windows kullanıcıları muhafazakarlıklarıyla bilinir (Windows 8'deki Başlat menüsü krizini hatırlayın). Bu yüzden Microsoft'un en doğru hamlesi, bu yeni tasarımı zorunlu kılmak yerine, Ayarlar menüsüne "Klasik Windows İmleci" seçeneğini bir nostalji modu olarak eklemesi olacaktır.
Açıkçası Fluent UI'ın o modern, minimalist havasını seviyorsam da, gözümün o emektar kuyruklu oku arayacağını itiraf etmeliyim.

Sizce Microsoft bu tasarımı kararlı sürüme getirdiğinde eski imlece dönüş seçeneği sunmalı mı, yoksa Apple'ın macOS'te yaptığı gibi bizi tamamen bu yeni modern tasarıma alışmaya mı zorlamalı? Sizin tıklama alışkanlıklarınızı nasıl etkiler?

Son düzenleme:
Microsoft kalıplarını değiştirme konusunda oldukça tutucu bir marka stabil sürümü çıkınca anlarız artık

Bugün teknoloji gündemine bomba gibi düşen bir sızıntıyı sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istedim.
Microsoft, Windows 11'in en son deneysel Insider sürümünde (Build 26340.9354) yanlışlıkla veya bilerek yeni fare imleci tasarımını sızdırdı. 1985 yılından beri hayatımızda olan, o alıştığımız keskin ve kuyruklu klasik beyaz ok imleci tamamen tarih oluyor gibi görünüyor.
Yeni tasarımda dikkat çeken değişiklikler:
  • İmlecin altındaki o ikonik kuyruk uzantısı tamamen kaldırılmış.
  • Çizgiler daha kalın, geniş ve köşeleri yuvarlatılmış hale getirilmiş.
  • Microsoft'un modern Fluent UI tasarım diline tamamen uyumlu hale getirilmiş (biraz macOS imlecini de andırıyor).
Henüz Microsoft cephesinden resmi bir duyuru gelmedi ve bu tasarım şu an sadece Insider sürümündeki bir ekran görüntüsünde yakalandı. Muhtemelen önümüzdeki büyük güncellemelerle hepimize sunulacak.

Ekli dosyayı görüntüle 32450

Benim Görüşüm
Teknoloji dünyası değişmek zorunda ve Microsoft'un bu cesur adımı atması tasarım bütünlüğü açısından doğru bir hamle. Ancak Windows kullanıcıları muhafazakarlıklarıyla bilinir (Windows 8'deki Başlat menüsü krizini hatırlayın). Bu yüzden Microsoft'un en doğru hamlesi, bu yeni tasarımı zorunlu kılmak yerine, Ayarlar menüsüne "Klasik Windows İmleci" seçeneğini bir nostalji modu olarak eklemesi olacaktır.
Açıkçası Fluent UI'ın o modern, minimalist havasını seviyorsam da, gözümün o emektar kuyruklu oku arayacağını itiraf etmeliyim.

Sizce Microsoft bu tasarımı kararlı sürüme getirdiğinde eski imlece dönüş seçeneği sunmalı mı, yoksa Apple'ın macOS'te yaptığı gibi bizi tamamen bu yeni modern tasarıma alışmaya mı zorlamalı? Sizin tıklama alışkanlıklarınızı nasıl etkiler?
Hocam, buzlanmış resim paylaşmışsınız? Tam foto şu galiba
1200xauto.webp

Ben şahsen yeniliklere açığım ve severim de ama bazen yeniliklere alışmak zor olabiliyor , seçenek olmalı diye düşünüyorum zira Windows kullanıcıların hepsi de profosyonel bilgisayar kullanıcısı değil, bazı kullanıcılar kullandığı ekrandan başka bir ekran görünce eli ayağı birbirine dolaşan kullanıcılar var onun için yenilik gelsin ama eskiyi kullanabilme seçeneği olsun.

Ben şahsen yeniliklere açığım ve severim de ama bazen yeniliklere alışmak zor olabiliyor , seçenek olmalı diye düşünüyorum zira Windows kullanıcıların hepsi de profosyonel bilgisayar kullanıcısı değil, bazı kullanıcılar kullandığı ekrandan başka bir ekran görünce eli ayağı birbirine dolaşan kullanıcılar var onun için yenilik gelsin ama eskiyi kullanabilme seçeneği olsun.
Seçenek var isteyen eskiye dönebiliyor ona izin vermişler

İsteyen eski hali ile kullanabilmeli, herkes yeniliklere kolay uyum sağlayamaz.

Şahsi pc lerimde klasik olan Fare imleci ile hiç uğraşmadım,takıntımda olmadı.Buda gözümde olmayacaktır lakin değişiklik win 11 le başlaması ile bence artık şarttı.Kötüde değil. (y)
Başlat konusunda bende klasik şekildee sol tarafta olmasını seviyorum.Orta alanda olunca gözüme sürekli takılıyor hoşuma gitmiyordu.Şimdede o şekilde ayarlayıp kullanıyorum.
Her versiyonunda Kurulum sonrası klasik imleç olsada kişiselleştirme imkanıda hatırladığım Windows xp de imleç seçenekleri mevcuttu.Çocuklara göre imleçler seçiyordum.Milennium vardı ara versiyon ondada yaptığımı hatırlıyorum.Her farklı nt,server,vesairelerinide kullandım lakin hiç gözüme takılmadı alışkanlık sanırım.pc açıldığında özellikle xp döneminde onarımlar sonrasında mousu oynatınca imleci görünce ha çalışıyor dediğimi çok iyi biliyorum :ROFLMAO:
Windows 3 ve üzerinde 486 işlemcili kasalarda çok kullandım uğraşmıştım imleç çeşitleri seçeneği mause olarak ayaralarda menüsel şekilde çıkıyordu bunu hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Windows tasarımsal yenilikler yerme sistemin düzeltse daha iyi olur diye düşünüyorum. Affedersiniz ama sistemi berbat. Birçok insan hala windows 10 kullanıyor. Adamlar kullanıcı odaklı değiller. Nasıl daha çok veri çekebiliriz ve nasıl daha çok reklam gösterebiliriz derdindeler. Zaten sisteme para verip alıyoruz bir de ayrıca sistem içinde tekrar reklam görüyoruz 😀 hani bedava verseler reklam gösterseler neyse ama sistemi alıyorsun reklam ağına üye oluyorsun gibi bir şey oluyor. 6 yıldır macos kullanıyorum mesela hiçbir problem yaşamadım diyemem ama çok stabil çalışıyor. Gerçi onlar da bozdular ekosistemin tamamını aynı yapmaya çalışıyorlar ayarlar ve uygulama çekmecesini mahvettiler 😀 Ama yine de sistem olarak çok iyi ve stabil çalışıyor. Pek arıza çıkmıyor. Apple fanı falan olduğumdan değil ama Macbook dışında diğer laptoplar hiç güzel gelmiyor artık 😂

İmleç konusuna değinecek olursak yani böyle ufak bir haberi yaparak biraz ilgi çekmek istemişler gibi duruyor. İmleci zaten istediğimiz gibi değiştirebiliyorduk. Ha mevcut olanlar yetmiyorsa ekleme de oluyordu. Genel geçer olanı değiştirecekleri için bu tarz bir haber ortaya çıkmış bunun yerine habgi uygulamaları hiç etmiş onlara bakmak lazım. Güzelim wordpadi sildiler. Notepade de yapay zeka enjekte ettiler. Çok sinir oldum o olaya. Edge desen kaldırılmıyor. Tabii ben edge istemediğim için winutils kurup kaldırıyorum hemen. Gerekesiz uygulama çok. Hava durumu uygulaması bir ton ram yiyormuş 😂 altı üstü bir havadurumu uygulaması diyoruz ama 1-2 gb ram yiyormuş ne kadar absürt. Macteki de keza öyle 250-300 mb yiyormuş. Ama Allah'tan macte uygulama çalıştırmada windowstaki gibi sorunlar olmuyor. Sadece bir zoomda sorun yaşıyorum ekran paylaşımı yapınca fanlar devreye giriyor. Bu zoom çok problemli bir uygulama.

30 sene önce Amiga'larımızda binlerce fare seçeneğinden istediğimizi seçer, istersek dahili editörü ile istediğimiz gibi oynardık. Microsoft'un bu konuya el atması iyi olmuş :D

Alttaki ekran görüntüsü neredeyse 40 yıllık.

1789503981211.png

30 sene önce Amiga'larımızda binlerce fare seçeneğinden istediğimizi seçer, istersek dahili editörü ile istediğimiz gibi oynardık. Microsoft'un bu konuya el atması iyi olmuş :D

Alttaki ekran görüntüsü neredeyse 40 yıllık.

Ekli dosyayı görüntüle 32458
Amigaya aşina olmasamda kullandım epey de onarımı ilede uğraştım.5/25 disketli ayrı şekilde,3/2 klasik disketli versiyonda var elimde.Depoda ne haldedir bilmiyorum.
Bunu ayar win 3.dede vardı resmi görünce 97 sonrası yıllara gittim. Dos 3 serisindeki cga monitörle oyunlar aklıma geldi.

Amigaya aşina olmasamda kullandım epey de onarımı ilede uğraştım.5/25 disketli ayrı şekilde,3/2 klasik disketli versiyonda var elimde.Depoda ne haldedir bilmiyorum.
Bunu ayar win 3.dede vardı resmi görünce 97 sonrası yıllara gittim. Dos 3 serisindeki cga monitörle oyunlar aklıma geldi.
Depoya bir baksanız da kurtarsak o makineleri :)

Amiga'da 5.25" disketler neredeyse yok denecek kadar azdır, eğer böyle bir drive'ınız varsa çok nadir bir ürün diye biliyorum.

1789506500766.jpeg

Depoya bir baksanız da kurtarsak o makineleri :)

Amiga'da 5.25" disketler neredeyse yok denecek kadar azdır, eğer böyle bir drive'ınız varsa çok nadir bir ürün diye biliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 32459

Sizlerin videolarında gördükçe Ara ara aklıma geliyor çıkarayım eve getireyim diye depo çok uzakta.Şimdi retro mu diyorlar o şekilde kollu,büyük top tipinde fareli joistik vesaire sakladıklarım var.Küçük oğluma oyuncaktılar sonra kenara kaldırdım depoda.Commodora at Orijinal mous var büyük tuşlu com jacklı 10 yılı geçti sanırım elimde com jacıkda vardı kablo lehimlemeye üşenmiştim o an elime geçti kablo bakır izoleli kalındı uydu cihazlarına yazılım atmaya kablo yapmak için kesip kullanmıştım.:cry:Deger bilmediğimi düşünerek mouse yıllardır yanımdaki vitrinin gözünde bana bakıyor. :D 😌

Ekli dosyalar

• 7340.jpg
    7340.jpg
    181.2 KB · Görüntüleme: 2

Geri