Yardım Hangi Dizüstü Bilgisayarı Önerirsiniz?

Massacre47

Little pig, little pig. Let me in.
Müdavim
Puan 158
Çözümler 0
@Massacre47
Merhaba değerli forum üyeleri,

İhtiyacım doğrultusunda bir laptop almam gerekiyor. Kullanım amacım siber güvenlik ve bilişim güvenliği üzerine olacak. Belki ara sıra oyun da oynarım (The Last of Us, RDR....) Tavsiye ettiğiniz modellerin linkini ve olumlu-olumsuz yönlerini paylaşabilir misiniz?
Bütçe: 80K-85K

İhtiyacım doğrultusunda bir laptop almam gerekiyor. Kullanım amacım siber güvenlik ve bilişim güvenliği üzerine olacak. Belki ara sıra oyun da oynarım (The Last of Us, RDR....) Tavsiye ettiğiniz modellerin linkini ve olumlu-olumsuz yönlerini paylaşabilir misiniz?

Intel Core i9-13900HX/14900HX, Intel Core Ultra 9 veya AMD Ryzen 9 serisi işlemcileri hedefleyin.

En az 32 GB DDR5 RAM tercih etmeli.

Yeni nesil RTX 5070 ekran kartlı modellere yönelmeli

Ayrıca siber güvenlikte GPU tabanlı şifre kırma (GPU Password Cracking) süreçlerinde Nvidia'nın CUDA çekirdekleri şarttır

Intel Core i9-13900HX/14900HX, Intel Core Ultra 9 veya AMD Ryzen 9 serisi işlemcileri hedefleyin.

En az 32 GB DDR5 RAM tercih etmeli.

Yeni nesil RTX 5070 ekran kartlı modellere yönelmeli

Ayrıca siber güvenlikte GPU tabanlı şifre kırma (GPU Password Cracking) süreçlerinde Nvidia'nın CUDA çekirdekleri şarttır
Sağ olun hocam, teşekkür ederim. Macbook'u tavsiye eder misiniz? M4 Air 512GB depolama ve 24GB ram

Oyun harici kısmen olabilir Siberde ısınma problemi olmazsa
Mac alacak olursam oyun tarafında beklentim yok. Ama beni ikilimde bırakan nokta fansız olması sebebiyle ısınmasından kaynaklı kasma-donma yaşar mıyım acaba?

Mac alacak olursam oyun tarafında beklentim yok. Ama beni ikilimde bırakan nokta fansız olması sebebiyle ısınmasından kaynaklı kasma-donma yaşar mıyım acaba?

Windows sistemlerine Erkek dersek,
Apple sistemlerine dişi denir.

Dişilerin başı her zaman ağrır, Haz maz bırakmaz relax olamazsın....

Farklı açılardan izahı bu bence 👍

Merhaba değerli forum üyeleri, bu aciliyeti olan mevzu için laptop önerilerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Bu işle uğraşan forum üyelerinin tavsiyeleri benim için çok önemli.
Macbook Pro m3 ve m4 modellerini kullanan var mı? Ekosistemim Apple olduğu için Macbook almakta tercihlerim arasında. (Pro model alacak olursam 2.el alabilirim. Araştırdığım kadarıyla bu fiyat aralığındalar)
Yorum ve deneyimlerinizi bekliyorum. Saygılarımla, teşekkürler.

Edit: Macbook Air de fan yok ama Pro modelde var.

tabiki macbook air m5. fansiz laptop kullanmak cok guzel. beklersen seneye snapdragonlu android fansizlar da cikacak gibi. onlar cikinca macbook fiyatlari biraz asaga cekebilir. ben m2 islemci ciktiginda android muadili yok macbook bizi dudukler diye m1 almistim. butcem sinirsiz

tabiki macbook air m5. fansiz laptop kullanmak cok guzel
Air almayı artık düşünmüyorum. Fansız olması sebebiyle beni kısıtlama ihtimali olabileceğini düşünüyorum.

Air almayı artık düşünmüyorum. Fansız olması sebebiyle beni kısıtlama ihtimali olabileceğini düşünüyorum.
su an bile ilk gunku gibi yag gibi akiyor. 8 gb ram’i var. yaptiklarim tarayicidan mac izleme alisveris. su an 35 derece klima acmiyorum evde yine sorun yok

Air m5 i 4k yüksek bit render vs almadığın sürece günlük kullanımda ısıtamazsın aslında. Eğer ileriye dönük yerel llmler ile büyük projeler düşünüyorsan kesinlikle pro ve 24gb modellere yönelmek daha iyi. ama @nivin dediği gibi son çeyrekte snapdragonlar gelmesi bekleniyor, amd ai çipleri şuan yok satıyor muazzam bir performansta, Nvidia fiyatları uçuk. amd ve snapdragon tarafını takip edebilirsin. acele değilse biraz piyasa gözlemle. Macbook alacaksanda PT üzerinden öğrenci belgesiyle almanı tavsiye ederim

Gaming laptoplar performansa önem verdiği için 2 senede ısınma vb sorunlar çıkarmaya başlayıp çöp oluyorlar. Kendim tecrübe ettim bu durumu. En iyisi sağlam gpu ve cpusu olan thinkpad tarzı iş laptopu almak, onlar çok daha dayanıklı malzemelere sahip.

Benim cihazım Monster ve çok memnunum, bu işin sınırı yok ama teknik servis ilgi ve parça fiyatları açısından çok süper, yanılmıyorsam 6 ayda bir yetkili servis ücretsiz bakım mümkün, macun fan temizliği bu çok ciddi önemli bir konu , bir arkadaşım yüksek modellerden bir klavye değişimi yapmıştı fiyata şaşırmıştım çok uygundu, servis ilgililer, ben çizim programları kullanıyorum render falan hiç sorun yaşamadım, Monster Tulpar T7 V21.3
İntel İ7-10th , DDR4 32 GB Ram , 2TB ssd Nvidia 8GB 2070 Super Ekran Kartı , 17 inch 244 Hz Ekran,

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

hocam şöyle birkaç link bıraktım incelersin gamegaraj markasını çok bilmiyorum ama fiyat performans olarak iyi duruyor yorumlar vs. daha detaylı tabiki bakmak gerekiyor önerim:
en az nvidia 5070 gpu
ddr5 32gb ram
yeni nesil i7 ve ryzen 9 veya 7
1tb ssd
tabiki ekranada bakmak yüksek hz iyidir, panelde ghosting vs ölü piksel gibi şeyler sonradan veya baştan çıkıyormu buna bağlı olarak va,tn veya ıps ekran mı tabiki oled daha iyi .
önemli noktalardan biride soğutma performansı alacak olduğun modelin bulabilirsen gerçek tanıtım olmayan kullanıcı videolarını mutlaka izle,
bu devirde bu kadar para vermişken geleceğe yönelik olsun,tabiki sağlam olsun,
umarım en içine sinen modeli bulursun şimdiden güle güle kullan hocam.

video faydalı olabilir ;)

Siber güvenlik için kullanılacaksa sağlam GPU şart. Nvidia'nın iyilerinden lazım. Ona uygun yeni nesil işlemcilerden lazım. DDR5 olması lazım, mümkünse yüksek ram ve mhz olması lazım. Haliyle bütçesi epey olur. Zor iş vesselam.

Biraz zaman geçmiş genelleme olarak yazmak istedim.
Nacizane tecrübeme göre siber güvenlik datasal şekilde çok yogun oldundanYapay zeka destekli olmazsa olmaz olarak ön plana çıkacaktır.

PCIe 5.0 anakart tabanına İ9 versiyon her şekilde şart olacaktır ve anakart chipsetide üst seviye olmalı.Daha üst seviyede görsel taramalara vesaireli işlemler için olacaksa en üst seviye biraz daha mebla üzerine ekleyerek İ9 bol çekirdekli şart.Böyle oluncada sogutmasıda ona göre olacaktır.Bu yüzden mac gibi ürünler her şekilde üzer.Amd zaten es geçilmeli windows kullanılacaksa yapısına uyumlu değil.Linüx için ideal olur.
Bol çekirdekli / için Ddr5 ram frekansıda ona göre eşit olmalı.Üst seviye İ9 olupta düşük frekans ddr5 olmamalı.Lpddr olandan almayınız normal ddr5 olmalı.
Data yogunluğu akışkanlığı için en az 1tb olmalı ve parçalara bölünmemeli serbet olmalı tek partışın olmalı.En hızlı Gen5 m2 nvme olmalı yada yakını.Data diskide m2 veya de aşagı kalmamalı.SSD versiyon olmamalı.Kapasite size baglı.
Kişiselleştirilebilir normal standarlar haricinde biraz daha gelişmiş varsa tpm ayarlarının olmasını kesinlikle tavsiye ederim.
Typ-c ,Usb 3.2 kesinlikle olmalı soket olarak fazla olursa avantajına olur.
Bu tarz cihazda zaten ekran kartlı model seçileceğinden ona göre üst seviye gelir.
Göreceli güncel markalar yerine agır iş koluna yönelik cihazlara bakmalısınız.Her i7,İ9 olanın ana chipseti iyi olmayabiliyor.

Link veremiyorum lakin en yüksek kıstaslarınızı bu şekilde tutabilirseniz aradığınızı bütçenize uygun şekilde daha çabuk bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu modeli almayı düşünüyorum. Önerir misiniz?

Hepinize, vermiş olduğunuz tavsiye ve öneriler için çok teşekkür ediyorum.

Bu modeli almayı düşünüyorum. Önerir misiniz?
Özelliklerine sözüm yok güvenlik içeriği temalı işlemler için win kullanılacaksa performans vesaireden dolayı hataları çok volan amd tavsiye etmem.Ayrıca açık kapısı çok olan işlemci türü.Güvenimi yıllar önce kaybetti.Oyun içinse normal kullanıcıları son derece ram ve ekran kartlarını kısıtlamadan kullanabilen olduğu için tatmin eden üründür o ayrı durum.
Win serisi yüzdesel olarak tamamen intele dayalıdır bunu gözardı etmemek gerekiyor.
Linüx kullanılacaksa ki oda farklı durum ve Amd rahatça kullanılabilir,linüx türü kullanacağınız şekle göre seçmeli ve daha çok güvenlik protokollerinin uygulanması şart.
Tpm kullanımında linüx olarak oldukça detaylı kullanan yurt dışı yorumları okudum.

Son düzenleme:

Geri