Tamamen Yerli, Reklamsız, Hafif ve Modern Android TV Arayüzü: Nexfy Launcher

Hocam uygulamanızı kurdum ve biraz göz gezdirdim gayet akıcı ve düzgün çalışıyor lakin birkaç özeleştirme konusunda gözüme takılan şeyler vardı bunları paylasayim

1 - Ana Sayfadaki Tümü, VideoFilm, Araçlar vs yazan widget gözümü yoruyor bence onu kaldirma seçeneği koyulabilir yada varsa ben görmedim.

2 - Monetin Ücretsiz Sürümünde Favorileri Aşağı Sabitleme Özelliği Premium icinde degil diye biliyorum monetle vb rakipler ile yarismak icin bir miktar esneklik sağlanabilir

3 - Uygulama simgelerini istediğimiz kadar özellestiremiyoruz gibi geldi özellikle daha fazla simge sekli eklenebilir,simge boyutuyla oynama eklenebilir simgeleri büyütüp küçültme yapılabilir, simgelerin köşelerini oval ,yuvarlak,kare vs gibi ayarlayabilme olmalı birde bazı uygulama iconlari genişlemiş sekilde gözüküyor bunu normal sekilde standart olarak optimize edebilir launcher kötü görünüyor bazen

4 - Reddit Duvar Kağıtları Eklenebilir Bu Yine Bircok Launcherda Olan Bir Özellik

5 - Menünün,Yazıların,Temanın Renklerini Degistirebilme Olmalı Sadece Mor Renkle Sınırlı Kalmak İyi Değil Diye Düşünüyorum.

Gözüme takılan şeyler olursa yine dönüs yapacağım. Elinize sağlık güzel calisyor launcher

Son düzenleme:
Biz teşekkür ederiz. Kurdum, gayet güzel çok beğendim. Varsayılanım oldu. Sağolasınız, elinize emeğinize sağlık.

Hocam uygulamanızı kurdum ve biraz göz gezdirdim gayet akıcı ve düzgün çalışıyor lakin birkaç özeleştirme konusunda gözüme takılan şeyler vardı bunları paylasayim

1 - Ana Sayfadaki Tümü, VideoFilm, Araçlar vs yazan widget gözümü yoruyor bence onu kaldirma seçeneği koyulabilir yada varsa ben görmedim.

2 - Monetin Ücretsiz Sürümünde Favorileri Aşağı Sabitleme Özelliği Premium icinde degil diye biliyorum monetle vb rakipler ile yarismak icin bir miktar esneklik sağlanabilir

3 - Uygulama simgelerini istediğimiz kadar özellestiremiyoruz gibi geldi özellikle daha fazla simge sekli eklenebilir,simge boyutuyla oynama eklenebilir simgeleri büyütüp küçültme yapılabilir, simgelerin köşelerini oval ,yuvarlak,kare vs gibi ayarlayabilme olmalı birde bazı uygulama iconlari genişlemiş sekilde gözüküyor bunu normal sekilde standart olarak optimize edebilir launcher kötü görünüyor bazen

4 - Reddit Duvar Kağıtları Eklenebilir Bu Yine Bircok Launcherda Olan Bir Özellik

5 - Menünün,Yazıların,Temanın Renklerini Degistirebilme Olmalı Sadece Mor Renkle Sınırlı Kalmak İyi Değil Diye Düşünüyorum.

Gözüme takılan şeyler olursa yine dönüs yapacağım. Elinize sağlık güzel calisyor launcher
Zaman ayırıp incelediğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Bilmeyenler için söyleyeyim, ben coder yada programcı değilim. Aslında sadece eski bir web programcıyım. AI Agent ile beraber yapıyoruz launcheri. Tekim yani. O yüzden kurumsal ağızla değil her zamanki gibi samimi olarak incelemelerinize yanıt vermek istiyorum. İncelemelerinizin hepsi benim için çok değerli. onu da bilmenizi isterim.

1- Anasayfadaki bahsettiğiniz kategorileri gizleyebiliyorsunuz.
2- Tabi bu da bir strateji doğru ya da yanlış. Favorileri aşağı sabitlemek önemli bir özellik diye düşünüyorum. Bu yüzden şimdilik bu şekilde ayarladım. Uygulama stabilleştikçe belki o da premiumdan çıkar.
3- Simge paketleri artık pek kullanılamıyor tv launcherlerinde. Hazır bulamıyorum. Başkasının yaptığını da almak istemem. O yüzden simge paketi için uygulama simgelerini kendim tasarlayacağım zaman ayırıp.
Bunun dışında şimdilik kendi simgelerinizi yükleyip, simge arka planlarını renklendirip, şefflaştırabiliyorsunuz kendi simgelerinizde. Köşeleri yuvarlaştırıp, şeffaflığını değiştirebiliyorsunuz ve küçültebiliyorsunuz. Simgelerin daha net anlaşılması için yeni versiyonda kullanıcı arka planı istediği oranda karartabilecek. Böylece simgeleri daha net seçebilecek açık renk arka plan denk geldiğinde.
4- reddit üzerine biraz çalışmıştım. Stabil bir sonuç elde edemedim. Haklısınız çoğu launcherde var. Önemli de bir kaynak. Elimden geleni yapacağım olması için. Ben de istiyorum çünkü.
5- Bunu da denedim istediğim sonucu elde edemedim. Menü içinde çok fazla değişken var. Renk değiştirince kötü görüntüler çıktı. Belki de uyguladığım yol yanlıştı. Onu da değerlendirmeye alabilirim.

Yeni versiyonda sinema arka planı çok daha zengin içerikli olacak. Arka plan karartma olacak. Arka plan karartmayı sesle de değiştirebileceksiniz ayarlara gitmeden. "Ekranı karart", "Ekranı aydınlat", "Ekranı %50 karart" gibi. Sesli komutta hatalı çalışan komutları kaldırdım. Yeni versiyonu 1-2 güne yüklemeyi düşünüyorum. Şuan simge boyu, şeffaflığı ve köşe yuvarlıklığını sesli komuta bağlamaya çalışıyorum. Hazır olunca yükleyeceğim.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Zaman ayırıp incelediğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Bilmeyenler için söyleyeyim, ben coder yada programcı değilim. Aslında sadece eski bir web programcıyım. AI Agent ile beraber yapıyoruz launcheri. Tekim yani. O yüzden kurumsal ağızla değil her zamanki gibi samimi olarak incelemelerinize yanıt vermek istiyorum. İncelemelerinizin hepsi benim için çok değerli. onu da bilmenizi isterim.

1- Anasayfadaki bahsettiğiniz kategorileri gizleyebiliyorsunuz.
2- Tabi bu da bir strateji doğru ya da yanlış. Favorileri aşağı sabitlemek önemli bir özellik diye düşünüyorum. Bu yüzden şimdilik bu şekilde ayarladım. Uygulama stabilleştikçe belki o da premiumdan çıkar.
3- Simge paketleri artık pek kullanılamıyor tv launcherlerinde. Hazır bulamıyorum. Başkasının yaptığını da almak istemem. O yüzden simge paketi için uygulama simgelerini kendim tasarlayacağım zaman ayırıp.
Bunun dışında şimdilik kendi simgelerinizi yükleyip, simge arka planlarını renklendirip, şefflaştırabiliyorsunuz kendi simgelerinizde. Köşeleri yuvarlaştırıp, şeffaflığını değiştirebiliyorsunuz ve küçültebiliyorsunuz. Simgelerin daha net anlaşılması için yeni versiyonda kullanıcı arka planı istediği oranda karartabilecek. Böylece simgeleri daha net seçebilecek açık renk arka plan denk geldiğinde.
4- reddit üzerine biraz çalışmıştım. Stabil bir sonuç elde edemedim. Haklısınız çoğu launcherde var. Önemli de bir kaynak. Elimden geleni yapacağım olması için. Ben de istiyorum çünkü.
5- Bunu da denedim istediğim sonucu elde edemedim. Menü içinde çok fazla değişken var. Renk değiştirince kötü görüntüler çıktı. Belki de uyguladığım yol yanlıştı. Onu da değerlendirmeye alabilirim.

Yeni versiyonda sinema arka planı çok daha zengin içerikli olacak. Arka plan karartma olacak. Arka plan karartmayı sesle de değiştirebileceksiniz ayarlara gitmeden. "Ekranı karart", "Ekranı aydınlat", "Ekranı %50 karart" gibi. Sesli komutta hatalı çalışan komutları kaldırdım. Yeni versiyonu 1-2 güne yüklemeyi düşünüyorum. Şuan simge boyu, şeffaflığı ve köşe yuvarlıklığını sesli komuta bağlamaya çalışıyorum. Hazır olunca yükleyeceğim.

Teşekkür ederim ilginiz için.
Yeni özellikleri bekliyorum hocam eminim zamanla daha oturur elinize sağlık bu haliyle bile bence stabil çalışıyor çoğu launcherdan hepsi bir anda olmaz tabi zamanla olacaktır ben özelleştirilme konusunda biraz kurcalamayi seviyorum bu yuzden direk özelleştirilme tarafina daldım kolay gelsin

Yeni özellikleri bekliyorum hocam eminim zamanla daha oturur elinize sağlık bu haliyle bile bence stabil çalışıyor çoğu launcherdan hepsi bir anda olmaz tabi zamanla olacaktır ben özelleştirilme konusunda biraz kurcalamayi seviyorum bu yuzden direk özelleştirilme tarafina daldım kolay gelsin

İyi yaptınız hocam sağolun. Testeri atlatmış olsak da mantık aynı. Dostlarımızın destekleriyle daha iyi olacak launcherimiz.

Hocam launcherınız Endonezyalılar arasında ünlü olmuş :D
Screenshot 2026-08-02 at 17-42-54 nexfy - search results Facebook.jpeg

Dostlar nacizane bir dusuncem var.bizden birisi bir tane launcher yapmis ve bizlere ucretsiz olarak veriyor benim istegim dostumuza yardimci olmak icin uye oldugumuz yabanci forum dur sitedir gibi yerlerde vu arkadasimizin yaptigi apk dan bahsetsek tanitsak nasil olur karinca kararunca bir desteginiz omus olur.

Yeni güncelleme yayınlandı. Ver.1.1.5

Uygulama linki :
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

- Arka plan sağlayıcılarında düzeltmeler yapıldı:
Unsplashda düzeltme yapıldı. Sinema arka plan modu zenginleştirildi. Pexels ve pixabaydaki düzeltme yapıldı.

- Arka plan ekran karartma özelliği eklendi.
Arka plan çok açık renk olduğunda hem göz yorgunluğunu engellemek hem de ekrandaki simgelerin belirginleşmesi için kullanıcı kontrollü arka plan ekran karartma özelliği getirildi. (Ayarlar/Görünüm/Ekran Ayarları/Ekran karartma)

- Simge ayarları için AI asistana yeni komutlar eklendi.
Simge ve kart boyutu ayarlama, simge ve kart şeffaflaştırma, simge ve kart köşeleri yuvarlaklaştırma, ekran karartma özellikleri sesli komut sistemine eklendi. Bu ayarları "Ayarlar" menüsüne girmeden sesli olarak anında asistana yaptırabilirsiniz.

Sesli asistan komutlarına aşağıdaki url adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Türkçe :

İngilizce :

Hayat size, beklemediğiniz güzel sürprizler getirsin.

Emeğinize sağlık. Deneyeceğim kısmet olursa ben de.

Herkese selamlar.

Uzun zamandır piyasadaki Android TV ve TV Box cihazlarının (Mi Box, Hiremco, Next, Smart TV'ler vs.) orijinal arayüzlerinden oldukça rahatsızdım. Açılıştaki zorunlu reklam yükleri, ana sayfadaki gereksiz içerik önerileri ve arkada RAM'i sömüren hantal yapılar yüzünden cihazlar zamanla ciddi şekilde kasmaya başlıyor. Piyasada sadece 2-3 düzgün launcher var ve bildiğim kadarıyla çoğu yabancı. Bende neden yeni bir yerli launcherimiz olmasın dedim.

"Televizyon arayüzü reklam verenlere değil, kullanıcıya hizmet etmeli" felsefesiyle yola çıkarak tamamen sıfırdan, minimalist ve hızlı bir alternatif geliştirmeye başladım: Nexfy Launcher.
Ekli dosyayı görüntüle 28865
Ekli dosyayı görüntüle 28906
Ekli dosyayı görüntüle 28907
Ekli dosyayı görüntüle 28866

🔥 Nexfy Launcher Nedir, Neler Sunuyor?​

• 🚫 Kesinlikle Sıfır Reklam: Sponsorlu içerikler, zorunlu öneriler, göz yoran afişler yok. Sadece uygulamalarınız ve hız.
  • ⚡ Hafif & Optimize: RAM dostu mimari. En bütçe dostu TV box cihazlarında bile takılmadan, yağ gibi akan bir navigasyon deneyimi.
  • 📊 Gamer Bar (Sistem İzleme): Arayüze entegre, anlık CPU/RAM kullanımını ve ağ trafiğini (ping/hız) görebileceğiniz gerçek zamanlı bir izleme paneli.
  • 🎨 Minimalist ve Modern Düzen: Tamamen performansa ve sadeliğe odaklanan temiz bir tasarım yapısı.
  • 🎙️ Sesli Google Asistan Özelliği

Tabiki gelişime açık bir proje. Şuan dahili test aşamasında. Test edip fikirlerinizi almak istiyorum. Böylece daha da geliştirebilirim.

🛠️ Google Play Store Test Süreci ve Sizden Destek Beklentim​

Uygulamanın kodlamasını büyük oranda tamamladım ve Google Play Console üzerinden Dahili Test (Internal Testing) aşamasına getirdim. Uygulamayı Play Store üzerinden resmi olarak yayına alabilmem ve farklı TV Box/Smart TV modellerindeki kararlılığını ölçebilmem için sizlerin test desteğine ihtiyacım var.

Google Play'in güvenlik politikaları gereği, teste katılacak kişilerin e-posta adreslerini panele manuel olarak eklemem gerekiyor. Bu benim ilk projem. Eleştirilerinizde bunu da dikkate almanızı rica ederim. :)

Nasıl Katılabilirsiniz?

1. Bana forum üzerinden Özel Mesaj (PM) atarak Google Play/Android TV hesabınıza bağlı e-posta adresinizi iletebilirsiniz.
  2. E-postanızı Play Console listeme ekledikten hemen sonra size özel Play Store indirme/katılım linkini PM üzerinden göndereceğim.
  3. Uygulamayı kendi televizyonunuzda veya TV Box cihazınızda deneyip, gördüğünüz hataları veya eklenmesini istediğiniz özellikleri bana iletebilirsiniz.
(Not: E-posta adresleriniz tamamen gizli tutulacak ve sadece Google Play paneline test yetkisi tanımlamak için kullanılacaktır.)

Yerli bir yazılımcı olarak destekleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden vakit ayıran, geri bildirim veren herkese çok teşekkür ederim! sorularınız varsa konu altından seve seve yanıtlarım.

Projeyi yakından takip etmek isterseniz Reddit topluluğumuz: r/NexfyProject

Ekli dosyayı görüntüle 28863
emegine saglik

Selamlar.

Reddit 2026 dan itibaren app oluşturmayı yani OAuth apisi vermeyi bıraktı. Veriyormuş gibi yapıyor ama formu bozmuşlar ve reddediyorlar talepleri. OAuth api olmadan json okuyamıyor uygulamalar, 403 hatası alıyorlar. Arka plan için bu json lazım. Daha önce alanlar kalıcı ban yemediği sürece şanslılar. Bir de piyasada reddit scraperler var. Onlar da kendi apileri üzerinden senin istediğin subredditleri siteden kazıyıp kendi api ve jsonları üzerinden dağıtıyorlar ama onlarda ban yiyorlar. kotaları var, kotalar çabuk doluyor.
Neyse ben bir çözüm buldum ve redditi de koydum launchere. Bunlarla uğraştığım için bu güncellemeye yetiştiremedim. Ama şuan hazır ve bir dahaki güncellemede olacak.
Ayrıca bunun dışında başka diller de ekledim. Dil seçenekleri arttı. O da güncellemede olacak.

Selamlar.

Reddit 2026 dan itibaren app oluşturmayı yani OAuth apisi vermeyi bıraktı. Veriyormuş gibi yapıyor ama formu bozmuşlar ve reddediyorlar talepleri. OAuth api olmadan json okuyamıyor uygulamalar, 403 hatası alıyorlar. Arka plan için bu json lazım. Daha önce alanlar kalıcı ban yemediği sürece şanslılar. Bir de piyasada reddit scraperler var. Onlar da kendi apileri üzerinden senin istediğin subredditleri siteden kazıyıp kendi api ve jsonları üzerinden dağıtıyorlar ama onlarda ban yiyorlar. kotaları var, kotalar çabuk doluyor.
Neyse ben bir çözüm buldum ve redditi de koydum launchere. Bunlarla uğraştığım için bu güncellemeye yetiştiremedim. Ama şuan hazır ve bir dahaki güncellemede olacak.
Ayrıca bunun dışında başka diller de ekledim. Dil seçenekleri arttı. O da güncellemede olacak.
Elinize sağlık hocam bekliyorum guncellemeyi

Web kumanda ya da android app kumanda aslında işi çok kolaştırıyor.
Üstteki kumanda simgesine tıklayıp, karekodu telefondan okutup iki yöntemden birini seçebiliyorsunuz. Iphone cihazlara dışarıdan app yüklenmediği için Iphone kullanıcıları web kumandayı kullanabilir. Android için apk var. Kullanması basit. Kurduktan sonra tv ile aynı ağdaysanız kendi otomatik buluyor cihazı eşleşiyor.
Google home kullanmak zorunda değilsiniz. Daha çok fonksiyon var. Sesli asistanı kullanabilirsiniz. En güzel özelliği bence metin yollaması. Telefonunuzla kolayca yazdığınız metni tv ye yollayıp sanal klavye ile boğuşmazsınız. Şimdilik tek eksiği sanal klavye harflerine tıklayamıyor. Onu da yakında çözerim.

yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum cok guzel bir launcher elinize sağlık bazen konum kendiğinden değişiyor
Teşekkür ederim, daha iyi olması için elimden geleni yapıyorum. konum değişimi, otomatik provider değişiminden kaynaklanıyordur. veri alamadığında sıradaki sağlayıcıya geçiyor. Geçiş sırasında da sanırım yeniden konum taramasından dolayı farklı sonuç çıkabiliyor.

Paylaşımlar için elinize emeğinize sağık

Geri