Yardım Kanallar Oynatılırken Kopma ve Donma Problemi

nejdetcan

ZİYARETÇİ ÜYE
Konular
8
Arkadaşlar TV kanalları oynatılırken zaman zaman donma ve kopma yaşıyorum
Bu durum Codec Seçimi ilemi ilgili, Media Player ilemi ilgili IPTV uygulaması ilemi ilgili tam olarak anlayamadım.
Kanal Listelerimin/Dosyalarımın tamanını 1-2 hariç buradan aldım.
Nvidia Shield TV Pro 4K Media Player TV Box kullanıyorum
OTT Navigatör IPTV App kullanıyorum.
Bu konuda fikri olan yardım edbilecek varmı acaba?

NOT: Dahili player/Dahili Codec/Harici Vlc Codec+Player ve Mx Player denedim durum aynı.

Arkadaşlar TV kanalları oynatılırken zaman zaman donma ve kopma yaşıyorum
Bu durum Codec Seçimi ilemi ilgili, Media Player ilemi ilgili IPTV uygulaması ilemi ilgili tam olarak anlayamadım.
Kanal Listelerimin/Dosyalarımın tamanını 1-2 hariç buradan aldım.
Nvidia Shield TV Pro 4K Media Player TV Box kullanıyorum
OTT Navigatör IPTV App kullanıyorum.
Bu konuda fikri olan yardım edbilecek varmı acaba?

NOT: Dahili player/Dahili Codec/Harici Vlc Codec+Player ve Mx Player denedim durum aynı.
Burada paylaşılan listelerin genel olarak böyle bir problemi olabiliyor.

Ücretini ödeyip kullananlar da aynı sorunu yaşıyor olabilirler. Hizmeti sağlayan sunucu yetersiz kalıyor olabilir.

Bir diğer durum da internet bağlantınız ile ilgili olabilir fakat siz sadece bu konudan şikayetçi iseniz bunu sadece m3u listesi oynatma sırasında olan sorun olarak görebiliriz sunucu bazlı.

Açıkçası net bir şekilde ondan, bundan ya da şundandır demek zor. Aynı listeyi sizinle aynı anda izlemeye çalışmak ve siz sorun yaşarken biz de yaşıyor muyuz o anda kontrol etmek lazım.

Fakat şu da gerçek ki kodek vb sorun olsaydı zaten hiç oynatılmazdı. Donma/kopma olması için öncelikle çalışıyor olması lazım çünkü.

Burada paylaşılan listelerin genel olarak böyle bir problemi olabiliyor.

Ücretini ödeyip kullananlar da aynı sorunu yaşıyor olabilirler. Hizmeti sağlayan sunucu yetersiz kalıyor olabilir.

Bir diğer durum da internet bağlantınız ile ilgili olabilir fakat siz sadece bu konudan şikayetçi iseniz bunu sadece m3u listesi oynatma sırasında olan sorun olarak görebiliriz sunucu bazlı.

Açıkçası net bir şekilde ondan, bundan ya da şundandır demek zor. Aynı listeyi sizinle aynı anda izlemeye çalışmak ve siz sorun yaşarken biz de yaşıyor muyuz o anda kontrol etmek lazım.

Fakat şu da gerçek ki kodek vb sorun olsaydı zaten hiç oynatılmazdı. Donma/kopma olması için öncelikle çalışıyor olması lazım çünkü.
Bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada bir deneme yaptım Aynı yerli bir kanal A) listesinden izlerken donuyor ama B) listesinden izlerken donmuyor.

Bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada bir deneme yaptım Aynı yerli bir kanal A) listesinden izlerken donuyor ama B) listesinden izlerken donmuyor.
Evet söylediğim gibi bir durumdan dolayı olabilir. İki listedeki aynı kanalların m3u8 bağlantıları farklıysa eğer farklı sunucu üzerinden aktarılıyordur ve donmadan izleten ya daha iyi bir sonucudur ya da o anda yoğunluğu daha azdır.

Bir diğer neden de görüntü kalitesi olabiliyor. Ne kadar yüksek o kadar fazla bant genişliği demek sunucu için. Yani sizin bağlantınız 1000mbps de olsa sunucu tarafında görüntü kalitesi yüksek yayın yapıldıkça bant genişliğini o kadar çok kullanıyor.

Çokça sebep çıkabilir yani böyle durumlarda.

Geri