Yardımmm.(imac a1225 macos)

crashteam

Üye
Puan 3
Çözümler 0
@crashteam
Herkese selamlar.Elimde imac a1225 macos model bir bilgisayar var,buna sağlıklı olarak hangi sistemi kurabilirim.
windows 10 denedim çok kasma ve güncellemeler kısmında ağırlaşmalar oldu
Tavsiye edebileceğiniz bir siste varmı acaba?

Ltsc
Lite- Tiny sürümlerini deneyin...

Herkese selamlar.Elimde imac a1225 macos model bir bilgisayar var,buna sağlıklı olarak hangi sistemi kurabilirim.
ChromeOS Flex , Ram ve ssd güncellemeside yapmalısın.

selamlar,
benzer makine bende de vardı (24" - 8GB RAM - Core2Duo 2,93GHz 640GB hdd), mekanik diski SSD ile değiştirip Linux Mint kurdum; masaüstü olarak Mate ve Xfce ile kullandım, ofis vb. kullanım için yeterliydi.

Cemzell'in önerdiği ChromeOS Flex daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilir, fakat ekosistem olarak Linux'den farklı tabii.

Bu bilgisayarı günlük işler, internette gezinme ve video izleme için en sağlıklı ve akıcı şekilde kullanabileceğiniz 3 sistem alternatifi şunlardır: 👉
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Öncelikle belirteyim ki iMac A1225 modeli (2007-2008 ortası 20 inç iMac) artık güncel macOS sürümlerini rahat çalıştırabilecek donanıma sahip değil. Windows 10'un kasması ve güncellemelerde ağırlaşması çok normal, çünkü bu makine Windows 10 için hem işlemci hem de bellek açısından yetersiz kalıyor.

Size şunları önerebilirim:
  1. Resmi olarak desteklenen son sürüm OS X El Capitan (10.11) veya High Sierra (10.13) olacaktır. Bunlar hala kararlı çalışır ama güncel tarayıcı ve uygulama desteği kısıtlıdır.
  2. Windows alternatifi (daha hafif):
    • Windows 8.1 (Windows 10'a göre daha az kaynak tüketir)
    • Windows 7 (güvenlik güncellemeleri desteği yoktur ama eski donanım da akıcıdır)
En sağlıklı seçenek - Linux:
  • Linux Mint (Xfce veya MATE sürümü)................Bunu tavsiye ederim 10 senelik sadık Mint Kullanıcısı olarak
  • Xubuntu (hafif ve hızlı)
  • Zorin OS Lite
  • Bu dağıtımlar güncel, güvenli ve eski donanımda çok iyi performans verir.
RAM'i 4GB veya 6GB'a yükseltmek ve mekanik HDD'yi SSD ile değiştirmek, hangi sistemi kurarsanız kurun çok büyük fark oluşturur...

Geri