Cep telefonu ile kontrol edilen Browser

Lapsetur

Paylaşımcı
Konular
37
Evde tek 1 tane mouse var. Bi mutfaktaki box'a bi oturma odasındaki box'a bi bilgisayar'a seyahat edip duruyor garibim :)

Bu browser'ın kendi cep telefonu uygulaması var. Bir tane kare kod çıkıyor uygulama içinde onu cep telefonu ile okutup programı kurduktan sonra tüm kontrol cep telefonuna geçiyor we box'daki veya android tv deki bu browser'ı istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz.

Hem klavye hem kendi mouse var. Çok kullanışlı bir browser. Daha önce tanıtıldımı bulamadım forumda.

Teşekkürler paylaşım için, browser verildi evet ama remote kısmı yeni, kolay gelsin ;)

Yeni mi remote kısmı, ilahi 🥺

Daha önce birkaç kere yazmıştım android box cihazlarda kullanılan tarayıcılar için; sadece bu tarayıcıyı kullanıyorum cihazda ve sebebi ise kendi video oynatıcısı ve telefondan kumanda edilebilmesi diye de ekliyordum hep 😅

Daha önceleri sekme olayı yoktu. Onu da ekledikleri için artık birden fazla sekmede de kullanılabiliyor. O yüzden kullanmaya devam ediyorum.

@Lapsetur 'un yazdıklarına görsel olarak destek vermek için;

Kumanda ya da kontrol uygulaması için diyelim:

Aynı ağda olduktan ve hem telefonda hem de cihazda uygulama açıldıktan sonra otomatik eşleşip bağlanıyor.

İlk ekran bu şekilde geliyor ve iki cihazda da açıksa bağlanıp ikinci resimdeki ekran geliyor. Buradan adres girme veya kontrol yapılabiliyor.

Screenshot 2025 01 03 18 01 44 74 ff7a5c2ec1038a0ca99fd136ee710f40. Screenshot 2025 01 03 18 12 29 38 ff7a5c2ec1038a0ca99fd136ee710f40

Sağ üstteki alt alta üç noktaya basınca açılan menünün sağ üst köşesindeki soldaki simgeye basarak kontrol alanını yönlendirme veya touchpad olarak değiştirebiliyorsunuz. Böylece kumanda ile ya da yön tuşlarıyla içeriklere gitmektense direkt mouse işaretçisini yönlendirerek kullanabiliyorsunuz.

Screenshot 2025 01 03 18 12 40 99 ff7a5c2ec1038a0ca99fd136ee710f40

Eğer video açıksa ki muhtemelen kendi video oynatıcısı ile açmaya izin verilmişse aşağıdaki ekrana dönüyor telefondaki uygulama ileri/geri, zamanda ilerleme ve ses fonksiyonlarını kullanmak için.

Screenshot 2025 01 03 18 07 25 30 ff7a5c2ec1038a0ca99fd136ee710f40
Tabi herkesin favori uygulamaları vardır. Benim de tarayıcı konusunda tek kullandığım bu uygulama bu yüzden. @Lapsetur güzel bir uygulama tanıtmış yani 😂

Bende kurdum kullanımı çok keyifli @Latte nin anlattığı gibi, tekrar teşekkürler @Lapsetur :)

Geri