Nuvio Videolu Kurulum Anlatım Rehberi Ve Uygulamaya Ait Detaylı Bilgiler

Massacre47

Little pig, little pig. Let me in.
Müdavim
Puan 158
Çözümler 0
@Massacre47
Nuvio (film/dizi uygulaması), Stremio’ya benzer şekilde çalışan bir medya platformudur. Film ve dizileri tek bir arayüzde toplayarak kullanıcıların farklı kaynaklardan içeriklere daha kolay erişmesini sağlar. Uygulama, içerikleri kategori ve arama sistemi üzerinden düzenli bir şekilde sunar ve izleme deneyimini daha pratik hale getirmeyi hedefler.
Temel mantığı, farklı platformlara tek tek girmek yerine içerikleri tek bir yerde toplamak ve hızlı şekilde izlenebilir hale getirmektir. Bu yüzden Stremio tarzı “toplayıcı/akış (streaming) merkezli” bir uygulama olarak değerlendirilebilir.

Nuvio uygulamasının kurulumunu anlattığım videoya aşağıda ki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.
Uygulamada eklenti (addon), uzantı (plugin) ve koleksiyon (collection) hazırlayan herkesin eline emeğine sağlık, çok teşekkür ediyorum.

Önemli Uyarı!!!
1) Nuvio sitesinin arayüzü, güncellemelerle değişse bile kurulum mantığı aynı. Mantık değişmediği sürece kurulum videosu güncellenmeyecektir. Takıldığınız noktada sizlere DM üzerinden yardımcı olurum.
2) Uygulamayı Play Store'den kurduğunuz takdirde kısıtlamalarla karşılaşırsınız. Herhangi bir engele takılmamak için Github Sürümünü kurmanız gerekmektedir.

Video linki:
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Nuvio'nun Web sitesine ulaşmak için

TR Dublaj İçerik İçin URL Adresleri ( Plugins-Uzantı )

Alt yazılı ve İngilizce İçerikler İçin URL Adresleri ( Plugins-Uzantı )
@losmagandos Hocamın hazırladığı koleksiyonlara ulaşmak için

Son düzenleme:
@tıngırmıngır @losmagandos bana kurulum aşamasında vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederim.
Edit 1: İlgili Linkler kalın şekilde ve altı çizilidir. Bilginiz olsun.
Edit 2: 4k içerik sağlayıcılarda Türkçe alt yazıyı seçtikten sonra diyaloğa göre alt yazı senkronunu ayarlayabiliyorsunuz. Bunun için alt yazı gecikmesi alanına basın ve ardından bir menü açılacak buradan Sync veya benzeri bir şey yazacak. Tıklayın ve ardından filmin Türkçe diyalogları karşınıza gelecek. Azıcık İngilizce biliyorsanız filmde veya dizide geçen kaldığınız İngilizce repliğin TR alt yazıda aynısını seçeceksiniz.
Örnek: "I eat an apple" cümlesine uygun TR alt yazı henüz ekrana gelmedi veya geç gözüküyor.
Senkron kısmından "Ben bir elma yedim." cümlesine tıklıyoruz. Mümkün olduğunca İngilizce repliğimizin başındayken "Ben bir elma yedim" cümlesine basmanız gerekmekte, bu sefer senkronu tam olarak yapamamış olursunuz. Yani özetle İngilizce olarak diyalog tam başlayacakken " I...." sizinde hemen "Ben" ile başlayan cümleyi seçip onaylamanız gerekiyor. İlk etapta zor gelebilir ama sonrasında kullandıkça alışacaksınız, hiç de zor değil dert etmeyin :)
Edit 3: Türkçe alt yazı için "Addons" URL'si.
1)
(Aktif değil)

2)
(Aktif değil)

3)
(Günceldir ve aktif)

4) AI çeviri hakkında bilgi almak için
tıklayınız.
Edit 4: Alt yazı senkron problemini çözeceğiniz bir video hazırladım.
yardım alabilirsiniz.
Edit 5: Nuvio 0.6.19 sürümüyle beraber içerikleri açamayanlar, önceki sürümlerden birini kurup uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz. Beta 0.6.17 veya Beta 0.6.18 sürümlerinden bir tanesini aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz.

Edit 6:
Önemli detaylar, Beta 0.6.19 içerik oynatamayanlar için alternatif çözüm ve Kraptor Cloudstream "Plugins" Linki için

Edit 7: Mobil versiyonda yaşanan eklediğiniz "Plugins"de ki kaynaklar gözükmüyorsa çözüm önerisi için

Edit 8:
1) TR içerik "Addons" URL'si için

2) Sinewix "Addons" URL'si için

Edit 9: Cinemeta "Addons" kesinlikle silmeyin, detaylar için

Edit 10: Trakt ve MdbList hakkında bilgi almak için
tıklayınız.
Edit 11: Dizilerde Intro ve Özet Atlama butonu gözükmüyorsa bilgi için
tıklayınız.
Edit 12: Alt yazılı içerik ( 4K dahil ) izlemek isteyenler için "Plugins" önerisi. Detaylara
tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Edit 13: Nuvio'da yapmanızı tavsiye ettiğim ayarlar hakkında video hazırladım.
Edit 14: Yeni özellik rozetler hakkında bilgi almak için
tıklayınız.
Edit 15:
1) Spor kanallarının olduğu eklentiye
2) Başka bir spor eklentisi için
tıklayınız.
3) Canlı Tv ve Spor Kanallarının olduğu eklentiye
Edit 16: Nuvio Desktop sürümü hakkında bilgi almak için
tıklayınız.
Edit 17: Nuvio IOS ve iPadOS sürümünü indirmek ve daha fazla bilgiye ulaşmak için

Son düzenleme:
Site de nuvio uygulamasının kurulumuna ilişkin fazla detay yer almadığı için bu konuyu oluşturmayı düşündüm. Bilmeyenleriniz için Nuvio'yu kısaca tanıtayım: Nuvio, stremio'ya benzer şekilde P2P (torrent) ve HTTP linkleri üzerinden film, dizi ve belgesel izlemeyi sağlayan açık kaynaklı bir yayın (stream) oynatıcısıdır. NOT: Uygulamanın kendisinde içerik yoktur, bizim ekleyeceğimiz Pluginler sayesinde içeriklere erişim sağlayacağız. Pluginleri oluşturan Mooncrown, Wekmed, PrometheusTv ve @patr0n 'a teşekkür ederim.
Kurulum aşaması:
1) İlk önce
giriş yapıyoruz. ( Hesabınız yoksa hesap oluşturunuz.)
Ekli dosyayı görüntüle 24450
Ekli dosyayı görüntüle 24451
2) Giriş yaptıktan sonra Sol tarafta yer alan Plugins sekmesine geçiş yapıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 24453
3) Plugins sekmesinde geldiğimizde ( ben kurduğum için 4 tane depo gözüküyor )
koplayıp ekranımda ki görüldüğü gibi beyaz simge şeklindeki "Add plugin" alanına tıklayıp Url'leri yapıştırıp işlemi onaylıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 24454
Bahsettiğim linkler ( manifest.json olanları kopyalacaksınız.)
Ekli dosyayı görüntüle 24455
4) İşlem henüz bitmedi son bir kademe kaldı. Şimdi de uygulamaya katalog kurmamız gerekecek. @losmagandos hocamızın forumda bizlerle paylaştığı kataloğu ekleyeceğiz, kendisine de teşekkür ederim. ( Hocamızın
, ben de henüz bugün kurduğum için diğer katalogları deneyimleyemedim. 3. Katalog kurulu bende size bunun üzerinden göstereceğim.) Ekli dosyayı görüntüle 24457
5) Üstteki görseldeki gibi "Koleksiyon 3" yazan yere tıklıyoruz ve bizi aktardığı sayfada ki dosyayı indiriyoruz. Dosyayı indirdikten sonra Nuvio'nun web sayfasına geri gidiyoruz. Sol tarafta yer alan "Collections" sekmesine giriyoruz ve indirdiğimiz dosyayı ( kırmızı daire içine aldığım yer ) "Import" a basıp yüklüyoruz varsayılan olarak hiç bir şeyi değiştirmeden onaylayacaksınız.
Ekli dosyayı görüntüle 24458
6) Şimdi 4. aşamada yüklediğim görsel de "Katalog 3" ün altında eklenti 1 eklenti 2 ...... eklenti 4 yazmakta. Bu eklentilerin URL'sini kopyalıyoruz ve ardından yine Nuvio'nun ayarlama sayfasından "Addons" yazan sekmeyi açıyoruz. Görselde kırmızı daire içinde yer alan "Add Addon" butonuna tıklıyoruz. Kopyaladığımız Url adreslerini yapıştırıp onaylıyoruz. Alttaki görselde olduğu gibi ben 4 eklentiyi de kurdum ve isimlerini bu şekilde yaptım. ( Eklenti 1- Eklenti 2......) Siz isterseniz farklı bir isim verebilirsiniz. Addonları ekledik ve işlem tamamlandı. Şimdi final aşamasına geçiyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 24460
7) Nuvioyu ( Github sürümünden indirmeniz gerekiyor, play store sürümünde içerik oynatamıyorsunuz aman dikkat!!!!) ilgili cihazımıza web sitesi üzerinden apk dosyası yükleyeceksiniz. Kırmızı daire içine aldığım yerden Tv ve telefon sürümleri yer almakta. Ios sürümünü bilmiyorum çalışıp çalışmadığı konusunda, deneyen varsa konu da bizlerle paylaşabilir :)
Ekli dosyayı görüntüle 24461
Ekli dosyayı görüntüle 24462
Şimdi ben kırmızı daire içinde yer alan "Install Android Tv" seçeneğine bastım ve github üzerinden indirmeyi seçtim,
aynısını "Install Android" seçeneğiyle
telefonunuza indirebilirsiniz mantığı hemen hemen aynı. Açılan pencerede apk sürümleri var bunlardan cihazınızla
uyumlu olanı indireceksiniz. .apk yazan dosyayı indireceksiniz
ekstra bir şey indirmeniz gerekmiyor. Şuan bilgisayarda olduğum için bu kısmı yazarak anlatacağım. Apk dosyasını
indirdikten sonra isterseniz USB bellekle veya Send to files Tv uygulaması üzerinden Televizyonumuza apk dosyasını gönderiyoruz.
Apk dosyasını kuruyoruz ve bizi açılan ekranda bir QR kod karşılayacak. Telefonumuzdan QR kodu okutuyoruz ve bizi giriş yapmamız
için nuvio'nun web sayfasına yönlendirecek. Burada oluşturduğumuz üyelikle giriş yapıyoruz ve ardından Hesabımız televizyonumuzda
açılmış olacak. Bütün her şeyi doğru yaptıysanız sınırsız eğlencenin keyfini çıkarma vakti. İyi seyirler :)
Tekrardan uygulamada eklenti hazırlayan bütün herkese teşekkür ederim.
Üstad, biz beceriksizleri iyi anlamışsın 😁😆. Bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederiz..

Üstad, biz beceriksizleri iyi anlamışsın
Estağfurullah hocam, ben de baya uğraştım kurulum aşamasında. Yeni bir uygulama olduğu için video da çekilmemiş. Olabildiğince fazla detaylara yer vererek anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Katalog yani anasayfada sürekli güncellenen film için katalog arıyorum

ben ilk çıktığı zamanlar şuan betanın betası halen de çalışıyor gözukuyoır 0,6 mı ne ordayım github da 7a olan box da kuruluyor onu kurdum gerisi eklenti ve depo ya 3 5 tanesini ekle katalog işi filan daha uzun işler ama hazır kataloglar da var bide ayarlardan klasik görünüm yaparsanız olan katalog daha detyalı görürsünüz ama daha detaylı kurmak için senin stili de kullanabilirler ya bu arada stremio ve cloudstream eklentileri ile zaten daha çok ha kendi depolarını yapanlar da var o ayrı sadece sanki bana göruntu olarak içerik sağlayıcı da aynı olsa cloudstream den 1 tık daha guzel gosterıyor gibi yada bana öyle geldi

Bu konuda ben de bir rehber oluşturmayı çok istiyordum ama malesef imkanım olmuyordu. Eğer çok sıkıntı olmayacaksa başlığı Forum modlarimiz adminlerimiz bence ilgili Forum alt başlığına sabitlesin. Çok teşekkürler.

ben ilk çıktığı zamanlar şuan betanın betası halen de çalışıyor gözukuyoır 0,6 mı ne ordayım github da 7a olan box da kuruluyor onu kurdum gerisi eklenti ve depo ya 3 5 tanesini ekle katalog işi filan daha uzun işler ama hazır kataloglar da var bide ayarlardan klasik görünüm yaparsanız olan katalog daha detyalı görürsünüz ama daha detaylı kurmak için senin stili de kullanabilirler ya bu arada stremio ve cloudstream eklentileri ile zaten daha çok ha kendi depolarını yapanlar da var o ayrı sadece sanki bana göruntu olarak içerik sağlayıcı da aynı olsa cloudstream den 1 tık daha guzel gosterıyor gibi yada bana öyle geldi
Tvboxa vlc mxplayer v.s media player kurarak cloudstreamde player seçebilirsin. Bu gayet normal hangisine alıştıysan kullanabilirsin 😁

Tvboxa vlc mxplayer v.s media player kurarak cloudstreamde player seçebilirsin. Bu gayet normal hangisine alıştıysan kullanabilirsin 😁
yok ya onları biliyorum cloudstream de zaten içinden yayını da çekebilirsin harici altyazıd a eklersin gibi gibi de ben izlerken sanki 1 canlılık olarak farklı gibi hisettim yada kendimi kandırıyorum neticede aynı yayın olduktan sonra çok farketmez diye düşünüyorum

yok ya onları biliyorum cloudstream de zaten içinden yayını da çekebilirsin harici altyazıd a eklersin gibi gibi de ben izlerken sanki 1 canlılık olarak farklı gibi hisettim yada kendimi kandırıyorum neticede aynı yayın olduktan sonra çok farketmez diye düşünüyorum
Kendini kandırıp durma 😂

@tıngırmıngır @losmagandos bana kurulum aşamasında vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederim.
Rica ederim. İyi seyirler.
Kurulum rehberi de faydalı olmuş.

Nuvio'nun en önemli farkı yüksek çözünürlüklü içeriklere daha rahat ulaşıp izlebilmek. Ancak repolar bunun için yetersiz kalabiliyor, repoların yanı sıra 4k içerik barındıran aşağıdaki eklentileri de kurmak faydalı olacaktır.

Hdhub

Watchnow

Nuvio

Nebulastreams

Rica ederim. İyi seyirler.
Kurulum rehberi de faydalı olmuş.

Nuvio'nun en önemli farkı yüksek çözünürlüklü içeriklere daha rahat ulaşıp izlebilmek. Ancak repolar bunun için yetersiz kalabiliyor, repoların yanı sıra 4k içerik barındıran aşağıdaki eklentileri de kurmak faydalı olacaktır.

Hdhub

Watchnow

Nuvio

Nebulastreams
Hocam patronun deposunda 4K içerikler de mevcut ama alt yazı ayarlaması biraz sıkıntılı geldi bana. Full HD içerikler bile gayet yeterli benim açımdan.

4k repolarda Türkçe alt yazıyı seçtikten sonra diyaloğa göre alt yazı senkronunu ayarlayabiliyorsunuz. Bunun için alt yazı gecikmesi alanına basın ve ardından bir menü açılacak buradan Sync veya benzeri bir şey yazacak. Tıklayın ve ardından filmin Türkçe diyalogları karşınıza gelecek. Azıcık İngilizce biliyorsanız filmde veya dizide geçen kaldığınız İngilizce repliğin TR alt yazıda aynısını seçeceksiniz.
Örnek: "I eat an apple" cümlesine uygun TR alt yazı henüz ekrana gelmedi veya geç gözüküyor.
Senkron kısmından "Ben bir elma yedim." cümlesine tıklıyoruz. Mümkün olduğunca İngilizce repliğimizin başındayken "Ben bir elma yedim" cümlesine basmanız gerekmekte, bu sefer senkronu tam olarak yapamamış olursunuz. Yani özetle İngilizce olarak diyalog tam başlayacakken " I...." sizinde hemen "Ben" ile başlayan cümleyi seçip onaylamanız gerekiyor. İlk etapta zor gelebilir ama sonrasında kullandıkça alışacaksınız, hiç de zor değil dert etmeyin :)

4k repolarda Türkçe alt yazıyı seçtikten sonra diyaloğa göre alt yazı senkronunu ayarlayabiliyorsunuz. Bunun için alt yazı gecikmesi alanına basın ve ardından bir menü açılacak buradan Sync veya benzeri bir şey yazacak. Tıklayın ve ardından filmin Türkçe diyalogları karşınıza gelecek. Azıcık İngilizce biliyorsanız filmde veya dizide geçen kaldığınız İngilizce repliğin TR alt yazıda aynısını seçeceksiniz.
Torrentle indirip srt eklemek daha kolay bence😁

Valla hocam Pc eski olmasa dediğiniz gibi olabilir ama şu aşamada direkt stream daha kolay geliyor :D
valla en temizi açıp izleyin ya ne kadar kötü gösterebilir gösteriyorsa uyumlu yazısı olanı açın kasmaya gerek var mı :)

Eklentileri ekledim. Uzantılar hangisi tam anlamış değilim Türkçe içerik için uzantıları da ayrıca belirtir misiniz

Eklentileri ekledim. Uzantılar hangisi tam anlamış değilim Türkçe içerik için uzantıları da ayrıca belirtir misiniz
Hangi aşamada takıldınız? Patron'un konusunda ki içerikler Türkçe dublajlı, 4K içeriklerde dublaj yok ne yazık ki

Geri