Next start 4k 2k çözünürlük sorunu!

buguli

Üye
Konular
2
Merhaba cihazı yeni aldım şimdi kurdum viewsonic marka bir 2 k monitöre sahibim fakat çözünürlük ayarlarında 2k ayarını göremiyorum internetten araştırdım ve sonuç alamadım aynı sorunu yaşayan yada çözüm bilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen

Bende aynı marka monitör de xiaomi 1. versiyon box kullanıyorum. Benim monitörüm ultra geniş 2k tam olarak çözünürlüğü 3440x1440 olarak geçiyor ve bende de box ayarlarında 1080p ya da 4k ayarlanıyor. Bende araştırdığımda bulamamıştım o yüzden 4k kullanıyorum.

Ürün açıklamasında da çözünürlük için 4k ve 1080p yazıyor. 4K seçebilirsiniz ama monitör kendi özelliklerine göre gösterecektir. İçerik 4K değilse zaten onu seçmenin kaliteye etkisi olmayacaktır.

Örneğin diğer evde 720p monitör'e mi stick 4k'yı bağladığımda 1080p60hz olarak kullanıyorum ama görüntü kalitesi normal olarak 720p şeklinde geliyor.

Bende aynı marka monitör de xiaomi 1. versiyon box kullanıyorum. Benim monitörüm ultra geniş 2k tam olarak çözünürlüğü 3440x1440 olarak geçiyor ve bende de box ayarlarında 1080p ya da 4k ayarlanıyor. Bende araştırdığımda bulamamıştım o yüzden 4k kullanıyorum.
Bende 4 k seçeneği de bulunmuyor nedense bari o gözükse de monitörün özelliğini kullansam cidden sinir bozucu

Bende 4 k seçeneği de bulunmuyor nedense bari o gözükse de monitörün özelliğini kullansam cidden sinir bozucu

Bende bir adet next cihazı alıp dün 4k televizyonum da kurulumunu yapıp daha sonra kullanmak üzere kenara kaldırmıştım. Siz böyle sorun yaşadığınızı belirtince dün gece bende monitorüm de denedim ve 4k seçeneği var sorunsuz görüntü veriyor fakat cihazı 4k ya alınca cihazı kapatıp açınca monitörü uyandırmıyor. 1080p ye alınca böyle sorun olmuyor. Xiaomi 1. nesil cihazımda da böyle sorun yoktu. Çözüm olarak monitörü düğmesinden kapatıp açınca ancak o şekilde görüntü geliyor fakat cihaz monitörü kendi uyandırmıyor. Bir çok yol denedim fakat çözüm bulamadım o yüzden Amazon üzerinden iade talebi oluşturdum.

Bende bir adet next cihazı alıp dün 4k televizyonum da kurulumunu yapıp daha sonra kullanmak üzere kenara kaldırmıştım. Siz böyle sorun yaşadığınızı belirtince dün gece bende monitorüm de denedim ve 4k seçeneği var sorunsuz görüntü veriyor fakat cihazı 4k ya alınca cihazı kapatıp açınca monitörü uyandırmıyor. 1080p ye alınca böyle sorun olmuyor. Xiaomi 1. nesil cihazımda da böyle sorun yoktu. Çözüm olarak monitörü düğmesinden kapatıp açınca ancak o şekilde görüntü geliyor fakat cihaz monitörü kendi uyandırmıyor. Bir çok yol denedim fakat çözüm bulamadım o yüzden Amazon üzerinden iade talebi oluşturdum.
Ben 4k kullanıp 2k görüntü almaya razıyım ama direkt bu seçenek yok bende gücüme giden o tam şu an next servisini aradım görüşeceğim buraya da konuşma hakkında bilgi vereceğim sorunu çözmenin bir yolu varsa paylaşacağım.

ÖNEMLİ
Az önce tahminimce next nextstarın tv box ile alakalı üst yetkili bir kişiyle konuştum ve kendisi ürünün tamamiyle destekleyebilecrğini ve monitörüm ile ilgili bir olay olduğunu söyledi. Monitörü 5 senedir bilgisayarımda kullandım ve 2 k olduğuna eminim ki çözünürlük ve renk farkını 1080 ayarda iliklerime kadar hissedebiliyorum bana bir çözüm önerisi sunmadılar sadece desteklediğini tekrarladılar bende tamam diyip kapattım.
Burdaki arkadaşların normal tvlerinde 4k ayarını aldığını benim hiç alamadığımı söyledim bana öyle değildir dediler. Anladığım kadarıyla ya benim cihazımda bir problem var arkadaşlar yada bu cihazlar sadece 4k ve 1080p destekliyor.
Eğer ürünü 2k da kullanan bir arkadaş varsa RİCA ediyorum benimle paylaşsın görürse yoksa ben iade edip mi box alacağım artık yapcsk bişi yok. Ürünü çok beğenmiştim:(

ÖNEMLİ
Az önce tahminimce next nextstarın tv box ile alakalı üst yetkili bir kişiyle konuştum ve kendisi ürünün tamamiyle destekleyebilecrğini ve monitörüm ile ilgili bir olay olduğunu söyledi. Monitörü 5 senedir bilgisayarımda kullandım ve 2 k olduğuna eminim ki çözünürlük ve renk farkını 1080 ayarda iliklerime kadar hissedebiliyorum bana bir çözüm önerisi sunmadılar sadece desteklediğini tekrarladılar bende tamam diyip kapattım.
Burdaki arkadaşların normal tvlerinde 4k ayarını aldığını benim hiç alamadığımı söyledim bana öyle değildir dediler. Anladığım kadarıyla ya benim cihazımda bir problem var arkadaşlar yada bu cihazlar sadece 4k ve 1080p destekliyor.
Eğer ürünü 2k da kullanan bir arkadaş varsa RİCA ediyorum benimle paylaşsın görürse yoksa ben iade edip mi box alacağım artık yapcsk bişi yok. Ürünü çok beğenmiştim:(
Belki cihaz otomotik ayarlıyordur senin görüntün 4k değildir o cihaz 4k lisanslı bir cihaz piyasada bir sürü 4k 8k diye cihaz satılıyor çoğunun lisansı yok kaldı ki lisansı var diyelim o görüntüleri nereden izliyorsun piyasada 4-8-12 hatta 16k tv ler satılıyor ama ben öyle bir yayın görüntü görmedim henüz 140hz tv kullanıyorum görüntüler 40-60hz hazıları dahada düşük yok öyle bir yayın

Belki cihaz otomotik ayarlıyordur senin görüntün 4k değildir o cihaz 4k lisanslı bir cihaz piyasada bir sürü 4k 8k diye cihaz satılıyor çoğunun lisansı yok kaldı ki lisansı var diyelim o görüntüleri nereden izliyorsun piyasada 4-8-12 hatta 16k tv ler satılıyor ama ben öyle bir yayın görüntü görmedim henüz 140hz tv kullanıyorum görüntüler 40-60hz hazıları dahada düşük yok öyle bir yayın
Merhaba aslında doğru söylüyorsun piyasa da bu tarz fake ürünler elbette var fakat 4 kya kadar olan monitör veya cihazlar teknoloji dünyasında uzun süredir var ve bu ürünü satarken zaten bunun testidir cart curt hepsi vardır yoksa bu ürünü alan bir sürü insan gördüm yorumlar olsun videolar olsun ürünün değerlerine güvende problemim yok 2k ve 4k görüntü daha önce çokca deneyimledim ama para verip alamamam üzdü tabi ki. Hz konusunda zaten tv camiasında 60hzin üstünü destekleyen bilindik bir online platform ben hiç duymadım ama 4k çözünürlük uzun süredir piyasada var. Keşke şu ürünü kullanabilsem. Sanırım iade edeceğim zaten buedaki arkadaşlar çok yardımcı olan konular açmışlar burdan araştırıyorum şimdi. Onunla ilgili de eğer inceleme yoksa burda paylaşırım.

Merhaba aslında doğru söylüyorsun piyasa da bu tarz fake ürünler elbette var fakat 4 kya kadar olan monitör veya cihazlar teknoloji dünyasında uzun süredir var ve bu ürünü sa****en zaten bunun testidir cart curt hepsi vardır yoksa bu ürünü alan bir sürü insan gördüm yorumlar olsun videolar olsun ürünün değerlerine güvende problemim yok 2k ve 4k görüntü daha önce çokca deneyimledim ama para verip alamamam üzdü tabi ki. Hz konusunda zaten tv camiasında 60hzin üstünü destekleyen bilindik bir online platform ben hiç duymadım ama 4k çözünürlük uzun süredir piyasada var. Keşke şu ürünü kullanabilsem. Sanırım iade edeceğim zaten buedaki arkadaşlar çok yardımcı olan konular açmışlar burdan araştırıyorum şimdi. Onunla ilgili de eğer inceleme yoksa burda paylaşırım.
benim gördüğüm biri bir şey üretiyor sanki hertarafta o sisteme geçilmiş gibi reklamı yapılıyor 4k 8k görüntünün yayınlanabilmesi için o yayınların da 4k 8k kemeralar ile çekilmiş olması lazım ve bunlar çok maliyetli işler hem görüntüleri çekecek cihazlar hem o yayını sunacak cihazlar hem internet hızı sunucuları vs vs hiçde öyle basit sistemler değiller millete boş reklam yapılıyor işin aslını bilmeyenlerde böyle arama peşine düşüyor

benim gördüğüm biri bir şey üretiyor sanki hertarafta o sisteme geçilmiş gibi reklamı yapılıyor 4k 8k görüntünün yayınlanabilmesi için o yayınların da 4k 8k kemeralar ile çekilmiş olması lazım ve bunlar çok maliyetli işler hem görüntüleri çekecek cihazlar hem o yayını sunacak cihazlar hem internet hızı sunucuları vs vs hiçde öyle basit sistemler değiller millete boş reklam yapılıyor işin aslını bilmeyenlerde böyle arama peşine düşüyor
4kya kadar yayınlarda zaten kullanılan kameralara ulaşmak çok zor değil illa ki bunu fake pazarlayanlar oluyor tabi ki dediğin gibi. Zaten genelde upscale muhabbeti çok var fotoğraf ve videolarda elin youtuberı para verip 4 k görüntü çekebilen bir kamera alabiliyorsa eminim yayınlardaki 4klar da o kameraları kullanıyordur ama 4 k üstünü dediğim gibi bilmiyorum ve hiçbir fikrim yok. Zaten bunu yapacak kişinin maliyeti tabi ki fazla olacak boru mu sanki 4k. Ama biz sadece bu formatı oynattığımız için bu tarz cihazlarda muazzam ötesi sistemlere gerek duymuyoruz mantıken.
Tabi dediğiniz gibi çok fazla fake içerik var mesela playatation 5in 8k destekli çıkıp sonra asla verememesi gibi

Ben daha önceki mesajlarım da belirttiğim gibi 4k çözünürlüğü 2k monitörüm de kullanabiliyordum ama 2k çözünürlük ayarı hiç yok 1080 veya 4k var. Bu seferde 4k da monitörü uyandırmama sorunu yaşadım fakat 1. nesil mi box da bu sorunu yaşamıyorum yani monitörle alakalı bir sorun değil. Bende cihazı çok sevmiştim ama bu nedenden dolayı bugün iade ettim ve stick olan sürümünü sipariş verdim. Aynı sorun olursa en kötü babamın 24" tvsinde olan mi stick 4k ile değişirim en azından TV de sorun yapmaz diye düşündüm. Cihazın kumandasını mi boxa göre daha kullanışlı ve zarif buldum o yüzden next tarafında bir de stick olanını denemek istedim.

Ben daha önceki mesajlarım da belirttiğim gibi 4k çözünürlüğü 2k monitörüm de kullanabiliyordum ama 2k çözünürlük ayarı hiç yok 1080 veya 4k var. Bu seferde 4k da monitörü uyandırmama sorunu yaşadım fakat 1. nesil mi box da bu sorunu yaşamıyorum yani monitörle alakalı bir sorun değil. Bende cihazı çok sevmiştim ama bu nedenden dolayı bugün iade ettim ve stick olan sürümünü sipariş verdim. Aynı sorun olursa en kötü babamın 24" tvsinde olan mi stick 4k ile değişirim en azından TV de sorun yapmaz diye düşündüm. Cihazın kumandasını mi boxa göre daha kullanışlı ve zarif buldum o yüzden next tarafında bir de stick olanını denemek istedim.
keşke bende de 4k çıksa da kullansam cidden sinir oldum şu an iade talebi oluşturuyorum

Kendi hdmi kablosu ile mi denemiştin hocam ve ya evde deneyebilecegin başka hdmı kablosu var mı
Hem kendi kablomla denedim hem kendi kablosuyla zaten müşteri hizmetlerini aradığımda kendi kablolarının desttekleyeceğini söyledi hep kullandığım hdmi da göstermedi simdi komple format attım monitör degilde tvde kurulum yapıyorum. Bakalım sonuç değişecek mi
Son çare olarak custom resoulation deneyeceğim komut aracılığı ile eğer başarılı olursam burada paylaşacağım yada konu açarım direkt şans dileyin

Hem kendi kablomla denedim hem kendi kablosuyla zaten müşteri hizmetlerini aradığımda kendi kablolarının desttekleyeceğini söyledi hep kullandığım hdmi da göstermedi simdi komple format attım monitör degilde tvde kurulum yapıyorum. Bakalım sonuç değişecek mi
Son çare olarak custom resoulation deneyeceğim komut aracılığı ile eğer başarılı olursam burada paylaşacağım yada konu açarım direkt şans dileyin

Tamamdır hocam kolay gelsin bende sonucu bekliyor olacağım işiniz rast gitsin inşallah

Sanırım konu burada kapanacak bayadır deniyorum fakat ekranı tekrar boyutlandıramadım dış kodla ve programla çalışır duruma sokamadım. Google tv direkt algılıyor ve beni 8k 4k 1080p veya 720p arasında seçim yapmamı istiyor. Çok fazla kaynağa baktım 2 gündür yabancı türkçe bir sürü kişiye danıştım. Çözüm şu;
4k monitör veya televizyonunuz olacak o kadar. Google tv ve bu android versiyonlarına sebebini anlamadığım şekilde 2560x1440p (2k) desteği sunulmamış sunmuyolarmış. En azından bunu gördüm araştırırken. Herhangi bir app veya kodda işi çözmedi. İade etmeyeceğim sanırım kimse 2k kullanabildiğini de söylemedi. Ya 4k ya da 1080p. Yine de burda dursun bu konu illa ki yazan olur en azından denedik başaramadık bir fikri olan arkadaş yine bizimle paylaşabilir ama ben bittim 2 gündür sanırım ara verip paşa paşa 1080p kullanacağım. Tavsiyeler ve destekler için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: EOE
freesnyc ya da g ysync açıkken 4 k gözükmüyor monitorde

Geri