Aile Hekimleri ve Vatandaşın Geleceği

Latte

Geliştirici
Konular
72
Aile hekimleri artık antibiyotik, ağrı kesici veya mide koruyucu yazarsa maaşı kesilecekmiş.

Eğer yılda yediden fazla kez devlet veya şehir hastanesine gidersek yine aile hekiminin maaşı kesilecekmiş.

Son altı ayda aile hekimine gitmezsek yine maaşı kesilecekmiş.

Ziyaret sonrası aile hekimine düşük puan verirsek yine maaşı kesilecekmiş.

Özetle hasta olmayıp aile hekime gitmezsek ya da hasta olduğumuz için hastaneye sürekli gidersek aile hekimi maddi olarak cezasını çekecekmiş.

Sanırım son yapmaya çalıştıkları sevk ile ücretli olarak hastanelere gidiş zorunluluğu ve aile hekimlerine bu sayede ödeme sağlayacakları konusu bu yüzden.

Anladığım şu, yani aile hekimlerinin yakın zamandaki grevleri sonrası çözümü kesintileri vatandaştan çıkartmakta bulmuşlar.

Biz hasta olduğumuz için aile hekimine gideceğiz. Aile hekimi ağrı kesici, antibiyotik veya mide koruyucu yazmak durumunda ise yazmayıp hastaneye sevk edecek. Tabi o da ücretli olarak. Yani eğer bu durum böyle olursa aile hekimleri birçok hastaya danışman hizmeti verip psikiyatrist gibi dinleyecek "evet, evet ,evet.." ve poliklinik hizmeti için hastaneye şu bölüme gitmelisiniz diye sonlandıracak.

Hak ettiğimizi düşünmüyorum eğer durum tahminim gibiyse. Biz de vatandaşlar olarak iş bırakmak yerine hasta da olsak ne aile hekimi ne hastane gitmeyip boykot mu etmeliyiz.

Çünkü en can acıtan kısım ve akılcı gelmeyen bu sistemin "2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltmak" olarak amaçlandığının söylenmesi.

Bu yoğunluğun olduğu ve azaltmak istedikleri kuruluşlar:
Azaltmak için hasta olmaktan vazgeçmemiz lazım ya da ücret olayından dolayı diş sıkmamız.

İkinci basamak resmi sağlık kurumu ifadesinden;

Eğitim ve araştırma hastanesi olmayan Devlet Hastaneleri,
Özel Dal Hastaneleri,
SSK Hastaneleri ve
Diğer resmi kurum hastaneleri anlaşılır.

İkinci basamak özel sağlık kuruluşu ifadesinden;

Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne göre ruhsat almış özel hastaneler ile
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik kapsamında açılan özel tıp merkezleri ve özel dal merkezleri anlaşılacaktır.

Üçüncü basamak sağlık kurumu ifadesinden;

Eğitim ve araştırma hastaneleri,
Özel dal eğitim ve araştırma hastaneleri ile
Üniversite hastaneleri anlaşılacaktır.

Yazık.

Raporlar da ücretli oluyormuş.
İstirahat, ehliyet vs aile hekimliğinden alınabilecekler yani. Fiyatlar 2025'te belli olacakmış.

Aile hekimleri artık antibiyotik, ağrı kesici veya mide koruyucu yazarsa maaşı kesilecekmiş.

Eğer yılda yediden fazla kez devlet veya şehir hastanesine gidersek yine aile hekiminin maaşı kesilecekmiş.

Son altı ayda aile hekimine gitmezsek yine maaşı kesilecekmiş.

Ziyaret sonrası aile hekimine düşük puan verirsek yine maaşı kesilecekmiş.

Özetle hasta olmayıp aile hekime gitmezsek ya da hasta olduğumuz için hastaneye sürekli gidersek aile hekimi maddi olarak cezasını çekecekmiş.

Sanırım son yapmaya çalıştıkları sevk ile ücretli olarak hastanelere gidiş zorunluluğu ve aile hekimlerine bu sayede ödeme sağlayacakları konusu bu yüzden.
Desenizya benim hekimin maaşının yarısı gitti bu sistem başladı başlayalı ben şimdiye kadar hiç gitmedim kim olduğunu bile bilmiyorum

Geri