Öneri Teknik Gelişim Kanalları

Erdincozy

Paylaşımcı
Konular
29
Ben ne izliyorum

microel ektronik

BUGR meraklısına

Teknik Kariyer

Murat Şen

Dolu batarya

Anlatan Adamlar

Mehmet Official

Sizlerde sevdiğiniz yerli kanallar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ben Türkiyede teknikten bahseden bir kanala rastlamadım.
Vermiş olduğun linklerde de ne yazık ki öğretici bir şey yok.
Hatta bir linkte artan elektrik maliyetlerinden kurtulun başlıklı bir videoda bile öğretici bir şey olmayıp, sadece reklama dayalı bir ürün tanıtımı yapılmış.
Arabasında haricen 150kg lık yük taşıyıp ta elektrik maliyetinden kurtulmak bir yana daha fazla elektrik harcayacaktır :D
Ama evine güneş panelleri koyabiliyorsa, zaten bu işin belli bir maliyeti vardır ve bazı koşullar gerekir.

Gerçekten teknik olarak birşeyleri öğreten tek kanal biliyorum.
Ne yazık ki ingilizce yani yabancı bir kaynaktır. Zaten Türkçeyi bile zor anlayabilen benim gibiler için işkence bile sayılabilir. Tek farkla, anlatılan teknik ifade ve ölçümleri altyapım yeterli olduğu için anlayabiliyorum.
Videoların açıklamasında TEMEL BİLGİLER olduğu ifade edilmiş. Yani bu bilgiler, herhangi bir elektronik öğrencisi tarafından anlaşılabilmelidir.
Gerçekten teknik bilgiye yer veren Türk yapımı kanal bulabilmeyi çok isterdim.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Ben Türkiyede teknikten bahseden bir kanala rastlamadım.
Vermiş olduğun linklerde de ne yazık ki öğretici bir şey yok.
Hatta bir linkte artan elektrik maliyetlerinden kurtulun başlıklı bir videoda bile öğretici bir şey olmayıp, sadece reklama dayalı bir ürün tanıtımı yapılmış.
Arabasında haricen 150kg lık yük taşıyıp ta elektrik maliyetinden kurtulmak bir yana daha fazla elektrik harcayacaktır :D
Ama evine güneş panelleri koyabiliyorsa, zaten bu işin belli bir maliyeti vardır ve bazı koşullar gerekir.

Gerçekten teknik olarak birşeyleri öğreten tek kanal biliyorum.
Ne yazık ki ingilizce yani yabancı bir kaynaktır. Zaten Türkçeyi bile zor anlayabilen benim gibiler için işkence bile sayılabilir. Tek farkla, anlatılan teknik ifade ve ölçümleri altyapım yeterli olduğu için anlayabiliyorum.
Videoların açıklamasında TEMEL BİLGİLER olduğu ifade edilmiş. Yani bu bilgiler, herhangi bir elektronik öğrencisi tarafından anlaşılabilmelidir.
Gerçekten teknik bilgiye yer veren Türk yapımı kanal bulabilmeyi çok isterdim.
Maalesef Türkçe kanallar oldukça zayıf kalıyor. Ben çoğu durumda yabancı kanallarda buluyorum aradığımı ve ilginç taraf şudur bizim ustaların püf noktası dediğimiz bilgileri çatır çatır veriyorlar. Hiç öyle bilgi saklama huyları yok. Yazınca cevap veriyorlar. İletişim haricinde etkileşim halindeler. Bizde maalesef o durum zaten o olamaz. Beklemiyorum. Ama içerik de yok.

Maalesef Türkçe kanallar oldukça zayıf kalıyor. Ben çoğu durumda yabancı kanallarda buluyorum aradığımı ve ilginç taraf şudur bizim ustaların püf noktası dediğimiz bilgileri çatır çatır veriyorlar. Hiç öyle bilgi saklama huyları yok. Yazınca cevap veriyorlar. İletişim haricinde etkileşim halindeler. Bizde maalesef o durum zaten o olamaz. Beklemiyorum. Ama içerik de yok.
Bizimkiler bazı teknikleri bir şekilde öğrenmişlerse, bu sayede para kazanmayı umuyorlar.
Halbuki bu gibi bilgiler literatürde yer almış ve halka arzedilmiş bilgilerdir. Normal bir eğitim almış olan bir kişi zaten bu tür bilgileri bilirler.
Bir şekilde bazı şeyleri bilip de forumlarda veya kanallarda paylaşmayanlar ise genellikle reklam peşindedir.
Bu konularda birçok kişiye öğretmeye çalışsam da, sadece 2 kişiye bizzat forumlarda yaptırarak anlatabildim.

Geri