Kart dolandırıcılığına teknolojik önlem: Güvenlik kodu her saat değişen kredi kartı

remixtik

Paylaşımcı
Konular
289
Bana kalırsa ileirde bu teknoloji yaygın olacak ama zaafiyet olacak çünkü içinde çip var ve insanı takip kolaylaşır

Garanti BBVA, dijital alışverişlerin güvenliğini artırmak için geliştirdiği Bonus Platinum Dinamik kartı tanıttı. Türkiye’de ilk kez kullanılan bu kartta, üç haneli güvenlik kodu (CVV) saatte bir otomatik olarak yenileniyor.

Garanti BBVA, dijital ödeme güvenliğinde Türkiye’de bir ilke imza attı. Banka, saatte bir değişen güvenlik kodu (CVV) özelliğine sahip Bonus Platinum Dinamik kredi kartını kullanıma sundu. Bu kartla birlikte, internet alışverişlerinde kullanılan güvenlik kodu artık sabit değil; kartın arkasındaki dijital ekranda her saat başında otomatik olarak değişiyor.

Kopyalanma ve kötü amaçlı kullanım risklerini ortadan kaldırmayı hedefleyen yeni teknoloji sayesinde, kart sahibinin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan güvenlik kodu sürekli güncelleniyor. Kartın kayıtlı olduğu alışveriş platformlarında da herhangi bir güncellemeye ihtiyaç duyulmuyor.

Ekli dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    18.8 KB · Görüntüleme: 13
Benden iki defa hiç alışveriş yapmadığım halde para çekildi en son çare kartı her ay kullanıma kapatmaya buldum banka ziraat
KK TAHSİLAT KART NO: 6502 **** **** 0350 FİŞ NO:0000253 7.319,52 TRY

Son düzenleme:
Benden iki defa hiç alışveriş yapmadığım halde para çekildi en son çare kartı her ay kullanıma kapatmaya buldum banka ziraat
KK TAHSİLAT KART NO: 6502 **** **** 0350 FİŞ NO:0000253 7.319,52 TRY
😳 7 bin küsur 😳

İkincisinde insaf etmişler 1200 gibi bir küsurat çekmişler yurdişında olduğum için elimden bir şey gelmiyor

Geri