Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Hah ilk köteklik arkadaşım görüldü. Nerelerdesin sen, al kafana KÖTEK.Bende yeni kayıt oldum herkese selamlar
Açıkçası @Mr_YAMYAM hocamı sürekli takip ediyorum. Ondan şimdiye kadar çok değerli bilgiler ve teknikler öğrendim.
Hatta sıfırdan iyi kalite kule tipi hoparlör sistemi ve oldukça kaliteli ampli projelerini bile hayata geçirmiştik.
Sadece kötek yememek için dikkatli davranmalısınız.![]()
Evet ben de yeni forumumuza katıldım. Bu forumda yeni üyeyim. Ama 2016 dan beri @Mr_YAMYAM hocamın peşindeyimHah ilk köteklik arkadaşım görüldü. Nerelerdesin sen, al kafana KÖTEK.
Sasen de gelse de devam etsek.
Uygun bir zamanda yamyamların sohbet bölümünü de açmayı düşünüyorum.
Transistörlü anfilerden sonra Stk çıkışlar candır gözümden kaçmadıEvet ben de yeni forumumuza katıldım. Bu forumda yeni üyeyim. Ama 2016 dan beri @Mr_YAMYAM hocamın peşindeyimElektroniğe olan ilgim nedeniyle küçüklüğümden beri kendi çapımda bir şeyler yapmaya öğrenmeye çalışırdım. TDA1554Q +LM1036 ton kontrol devresi ile amplifikatör yapma çalışmalarım sırasında bir forumda Yamyam hocamın yardımları ve bilgilendirmeleri ile olabileceği kadar bir amplifikatör yapmayı başardım. Fakat bu amplifikatör beni hiç memnun etmedi. Zaten Yamyam hocam da bunu en başta söylemişti. Grounding tekniğinin önemini özellikle vurguluyordu.Tasarım çok önemliydi.Daha sonra başka bir forumda bazı arkadaşlara LM1875 ampli yaptırma çalışmalarını gördüm ve takip etmeye başladım.Ben de yapmaya karar verince ciddi çalışmalarımız başladı. Kendisinin LM1875 Ampli tasarımını besleme devresinden ton kontrolüne ve diğer gerekli devrelere kadar paylaştı ,yaptırttı. Bu süreç kolay olmadı tabi. Uzun zaman aldı. Bu ampli üzerine VU-meter yapmak istiyordum. Kendisi PPM in VU-meter dan farkını anlattı ve PPM yaptık. Sonraki zaman içinde Analog ibreli PPM çalışmamız oldu.
Analog PPM
Bu çalışmalar sırasında yine kendisiyle ses kayıt teknikleri ile çalışmalar yaptık.
İlerleyen zaman içerisinde ben yine duramadım.Arızalı olarak bulduğum AKAI amplinin trafo ve kutusunu kullanarak çok daha üst seviye( yine kendi tasarımı) olan bir ampli yaptık.Ampli üzerine DIN PPM yapıp testlerini yaptık.
Ampli ölçüm teknikleri ve sonuçlarını da daha öneki forumlardaki çalışmalarımız içerisinde paylaşmıştık.
Yıllar içerisinde bu elde etmiş olduğum bilgi,deneyim ve kazanımlarım için buradan Yamyam hocama tekrar teşekkür ederim.Fırsat bulabilirsem yine kendisi ile bu forumda çalışmalar yapmak isterim.
Sen yeter ki yapmak iste.Yıllar içerisinde bu elde etmiş olduğum bilgi,deneyim ve kazanımlarım için buradan Yamyam hocama tekrar teşekkür ederim.Fırsat bulabilirsem yine kendisi ile bu forumda çalışmalar yapmak isterim.
Eğer @sasen1 gibi takıntılı isen seni de bu konularda köteklerim (eğitirim)Meslek lisesi mezunu ve elektronik ve özellikle kaliteli ses konusunda takıntılı biri olarak siz değerli ustamızı forumumuzda görmek büyük mutluluk.forumumuza hoş geldiniz @Mr_YAMYAM
Soruyu kendime şu şekilde sordum.Yaptığımız devrelerin ölçümleri sonucunda ulaşılması istenilen değerlerin ne kadarını yakalamışız? LM1875 ampliyi ilk yapığımda kullandığım besleme devresindeki malzemelerin kalitesi ile sonradan yapmış olduğum besleme devresindeki malzemelerin kalitesi çok farklı .Kullandığım LOW ESR kondansatörler ve kaliteli marka film kondansatörlerin besleme devresindeki gürültü seviyesini nasıl etkilediğini osiloskop ölçümleri ile gördük. Tabi kondansatör kalitesinin ,regülatör kalitesinin ,dirençlerin de tek başına yeterli olmadığını PCB üzerine yerleşiminin ne kadar etkili olduğunu Yamyam hocamın yönlendirmeleri ve yardımları ile görmüş oldum.LM1875 li ampliyi son olarak scop ve sinyal jeneratörü ile ölçmeye başlamıştık.
Ölçümler sonucu gösterdi ki bazı devre elemanları ya kullanılamaz, ya da kötü sonuç veriyor.
Dolayısı ile önceden şıkır şıkır çalışan bu ampliye yine bir sürü malzeme temin ettin. Sonra da ölçtün.
Bir dünya masraf ettin ama değdi mi?
Stklı gibisi var mı ki? O işi bilen bilir. Bilmeyen hoparlörlerini idam sehpasına çıkartırTransistörlü anfilerden sonra Stk çıkışlar candır gözümden kaçmadı![]()
Sonuçta devre elamanlarının belli kalitede ve tekniğine uygun olması halinde sesteki değişimleri anlamış olmalısın.Sonuçta ölçümler ile de doğruluğunu tespit etmiş olduğumuz başarılı bir amplifikatöre sahip oldum.
Sonradan kaliteli devre elemanlarına yapmış olduğum masrafa değdi mi ? Cevabım evet, iyi ki yapmışım![]()
STK serisi ile transistörlü bir ampli arasında teorik olarak fark yoktur. Bir STK lı ampli belli kriterlerde fabrikasyon olarak hesaplanarak üretilir. Temel olarak üzerinde durulan özellikleri güç unsuru (Çıkış gücü) olsa da, çıkış gücü ihtiyaca göre zaten belirlenmektedir.Stklı gibisi var mı ki? O işi bilen bilir. Bilmeyen hoparlörlerini idam sehpasına çıkartır![]()
aramiza hoş geldin dostum insallah verimli faydali guzel gunlerimiz olurTüm forum üyelerine selamlar.
Bir arkadaşımın yönlendirmesi ile foruma üye oldum. Daha önce bir çok forumda paylaşımlarda bulunmuş birisiyimdir.
Teknik ve teknolojik konularda paylaşım yapma taraftarı olan birisiyimdir. Elektrik ve elektronik konularında eğitimliyimdir.
Uzmanlık alanım, ses frekans teknikleri ve, bağlı olarak Hi-Fi ses sistemleri, Multi-Ch (çok kanallı) ses sistemleri olup, esasen profesyonel olarak eğitim aldım.
Profesyonel disiplinle yetiştiğim için, anlatımlarım çoğu kişiler tarafından anlaşılamamakta veya yanlış anlaşılabilmektedir. Yanlış anlayan kişileri yetiştirmek ve bilimsel yöntemlerle tekniği anlatmak, son yıllarda hobi olmuştur. (Zaten bu yaştan sonra fazla seçeneğim yoktur)
Emekli olmadan önce EBU (European Broadcast Union) forumlarında aktif idim. Bu forum profesyonellere açık olduğu için emekli olduktan sonra artık ilgim kalmamıştır.
PC'ler ile olan ilgim uzun yıllar öncesine dayanıyor olup, ilk personel bilgisayarım COMMODORE64 tür. Hatta forum başlığında resmi görülen COMMODORE 1084 monitör benim için özel anlamı olan bir üründür
Ancak PC'ler ile olan diyaloğum 2016 yılından sonra neredeyse hiç kalmamıştır. Bu sebeple gelişen donanım ve yazılımlar hakkında sadece yüzeysel bilgilere sahip olduğumu da ifade etmek isterim.
Türkiye forumlarında 15 yılı aşkın süredir bir çok arkadaş edindim. Ancak çoğu arkadaşlardan da uzun süredir haber alamamaktayım.
Forumumuzda beni tanıyan arkadaşlar varsa kendilerini tanıtmalarını ve beni hangi forumdan, hangi nik ile tanıdığını açıkça ifade etmesini beklerim.
Daha önce beni tanımamış olan kişiler ise kendi ilgi alanlarını belirtirlerse elbette diyaloğumuz olacaktır.
Tekrar hoşgeldıniz KK dan, " zeybek"Cümleten hoş buldum.
Hele birazcık da ısınınca frekanslar nasıl da otururStklı gibisi var mı ki? O işi bilen bilir. Bilmeyen hoparlörlerini idam sehpasına çıkartır![]()
Doğru yoldayım o zamanSonuçta devre elamanlarının belli kalitede ve tekniğine uygun olması halinde sesteki değişimleri anlamış olmalısın.
Halbuki devrede sadece beslemede kullanılan kondansatörleri kaliteli ve ilmine göre yeniden temin ettik. Ana kondansatörler haricindeki 100uF olanların kötü üretim olduğunu ve farkını sen tespit ettin. Bu ölçüm için teknikte audio analyzer denilen ölçü aletleri kullanılmaktadır. Ama böyle bir ölçü aleti oldukça pahalıdır.
STK serisi ile transistörlü bir ampli arasında teorik olarak fark yoktur. Bir STK lı ampli belli kriterlerde fabrikasyon olarak hesaplanarak üretilir. Temel olarak üzerinde durulan özellikleri güç unsuru (Çıkış gücü) olsa da, çıkış gücü ihtiyaca göre zaten belirlenmektedir.
Bunun dışında devrenin verebileceği kazanç, bozulma faktörü (distortion) frekans karakteristiği gibi unsurlar yapım teknikleri ve tasarım ile en iyi hale getirilebilmektedir.
Bunu @sasen1 in AKAI modifiye amplisinde kullandığı STK4221 de ideal şekilde uyguladık.
Çoğu kişiler aynı entegre ile yapılmış çoğu fabrikasyon ampliyi beğenmezler bile.
Ne için kullanacağına göre değişir orası?Hele birazcık da ısınınca frekanslar nasıl da oturur
Doğru yoldayım o zaman![]()
Öncelikle hoşgeldiniz , Kardeşim android için güzel bir ses oynatma programı yapabilirsin aslında ses sentezleyici , düzeltici , müzik için mesela echo , rewerb Aslında neden olmasınTüm forum üyelerine selamlar.
Bir arkadaşımın yönlendirmesi ile foruma üye oldum. Daha önce bir çok forumda paylaşımlarda bulunmuş birisiyimdir.
Teknik ve teknolojik konularda paylaşım yapma taraftarı olan birisiyimdir. Elektrik ve elektronik konularında eğitimliyimdir.
Uzmanlık alanım, ses frekans teknikleri ve, bağlı olarak Hi-Fi ses sistemleri, Multi-Ch (çok kanallı) ses sistemleri olup, esasen profesyonel olarak eğitim aldım.
Profesyonel disiplinle yetiştiğim için, anlatımlarım çoğu kişiler tarafından anlaşılamamakta veya yanlış anlaşılabilmektedir. Yanlış anlayan kişileri yetiştirmek ve bilimsel yöntemlerle tekniği anlatmak, son yıllarda hobi olmuştur. (Zaten bu yaştan sonra fazla seçeneğim yoktur)
Emekli olmadan önce EBU (European Broadcast Union) forumlarında aktif idim. Bu forum profesyonellere açık olduğu için emekli olduktan sonra artık ilgim kalmamıştır.
PC'ler ile olan ilgim uzun yıllar öncesine dayanıyor olup, ilk personel bilgisayarım COMMODORE64 tür. Hatta forum başlığında resmi görülen COMMODORE 1084 monitör benim için özel anlamı olan bir üründür
Ancak PC'ler ile olan diyaloğum 2016 yılından sonra neredeyse hiç kalmamıştır. Bu sebeple gelişen donanım ve yazılımlar hakkında sadece yüzeysel bilgilere sahip olduğumu da ifade etmek isterim.
Türkiye forumlarında 15 yılı aşkın süredir bir çok arkadaş edindim. Ancak çoğu arkadaşlardan da uzun süredir haber alamamaktayım.
Forumumuzda beni tanıyan arkadaşlar varsa kendilerini tanıtmalarını ve beni hangi forumdan, hangi nik ile tanıdığını açıkça ifade etmesini beklerim.
Daha önce beni tanımamış olan kişiler ise kendi ilgi alanlarını belirtirlerse elbette diyaloğumuz olacaktır.