Kışın soğuk duş mu alırsınız yoksa sıcakmı?

remixtik

Paylaşımcı
Konular
247
Uyarı: siz gene de soğuk duş almayın ailesinde kalp rahatsızlığı bulunanlar aman

Evet soru açık dostlarım soğuk duş mu sıcak duş mu
Ben her daim soğuk duş alırım yetmez kovam var içine 2 dondurma kabı büyüklüğünde buz atarım
Soğuk duşun yararları saymakla bitmez

🚿 Soğuk duşun faydaları
1️⃣ Dolaşımı ve uyanıklığı artırır
Soğuk, damarları kısa süreli büzüp sonra genişletir.
Beyne giden kan akışı artar → ani zindelik sağlar.
Sabahları kahveden daha hızlı uyandırabilir.

2️⃣ Stres ve kaygıyı azaltabilir
Soğuk su, norepinefrin salgısını artırır.
Bu hormon:
Dikkati artırır
Hafif antidepresan etki gösterebilir
Özellikle düzenli yapıldığında zihinsel dayanıklılığı artırır.

3️⃣ İltihabı baskılayabilir 🔥
Soğuk, dokulardaki şişliği ve inflamasyonu azaltır.
Spor sonrası kas ağrılarında bu yüzden kullanılır.

4️⃣ Bağışıklık üzerinde olumlu etki
Düzenli soğuk duş alanlarda:
Beyaz kan hücrelerinde artış
Üst solunum yolu enfeksiyonlarında azalma gözlemlenmiş çalışmalar var.

5️⃣ Cilt ve saç
Sıcak su cildi kurutur.
Soğuk su:
Cilt bariyerini korur
Kızarıklığı azaltabilir
Saçın daha parlak görünmesine yardımcı olabilir

6️⃣ Disiplin ve mental güç
Her gün isteyerek zor bir şey yapmak,
İrade
Öz kontrol geliştirir.
Psikolojik etkisi küçümsenmez.

⚠️ Dikkat edilmesi gerekenler
Aniden buz gibi suya girmeyin
Kalp ritmini bozabilir.
Şöyle yapmaniz daha sağlıklı:
30 sn ılık
30–90 sn soğuk
Çok uzun tutma (5–10 dk gereksiz).

Son düzenleme:
Soğuk suyla duş alan, kışın karlı havada denize giren insan benim gözümde cindir. Teşekkürler. 🤣🤣

Soğuk suyla duş alan, kışın karlı havada denize giren insan benim gözümde cindir. Teşekkürler. 🤣🤣
Valla az önce aldım çok güzel denize girmedim ama denenebilir soğuk

Ben Kırıkkale'de yaptım askerliğimi -12 de soğuk duş alırdık herkes titrerdi ben kışın şort kısa kolla kalkardım
Benim yattım odada şuan ısıtıcı yok tek zorluk benim elim ve ayağım yaz kış üşür soğuktur yazn bile düşün 😅

Valla az önce aldım çok güzel denize girmedim ama denenebilir soğuk

Ben Kırıkkale'de yaptım askerliğimi -12 de soğuk duş alırdık herkes titrerdi ben kışın şort kısa kolla kalkardım
Benim yattım odada şuan ısıtıcı yok tek zorluk benim elim ve ayağım yaz kış üşür soğuktur yazn bile düşün 😅

Yanlış anlaşılmasın soğuğu çok severim. Hava burada 5 derece, az önce şortla fırına gittim. 🤣🤣 ama soğuk duş olayını yapamıyorum. En sıcak zamanda en kötü belden aşağısına soğuk su tutarım duş bittikten sonra.

Yanlış anlaşılmasın soğuğu çok severim. Hava burada 5 derece, az önce şortla fırına gittim. 🤣🤣 ama soğuk duş olayını yapamıyorum. En sıcak zamanda en kötü belden aşağısına soğuk su tutarım duş bittikten sonra.
Yok buza gir

Ben yazın günlük duşumu direk çeşme suyu ile alırım ama kışın bu aylarda yapamıyorum ılık duş alıyorum ama haftalık banyomu nerdeyse kaynar suyla alırım yaz kış farketmez banyoda terlemem lazım

Evet soru açık dostlarım soğuk duş mu sıcak duş mu
Ben her daim soğuk duş alırım yetmez kovam var içine 2 dondurma kabı büyüklüğünde buz atarım
Soğuk duşun yararları saymakla bitmez

🚿 Soğuk duşun faydaları
1️⃣ Dolaşımı ve uyanıklığı artırır
Soğuk, damarları kısa süreli büzüp sonra genişletir.
Beyne giden kan akışı artar → ani zindelik sağlar.
Sabahları kahveden daha hızlı uyandırabilir.

2️⃣ Stres ve kaygıyı azaltabilir
Soğuk su, norepinefrin salgısını artırır.
Bu hormon:
Dikkati artırır
Hafif antidepresan etki gösterebilir
Özellikle düzenli yapıldığında zihinsel dayanıklılığı artırır.

3️⃣ İltihabı baskılayabilir 🔥
Soğuk, dokulardaki şişliği ve inflamasyonu azaltır.
Spor sonrası kas ağrılarında bu yüzden kullanılır.

4️⃣ Bağışıklık üzerinde olumlu etki
Düzenli soğuk duş alanlarda:
Beyaz kan hücrelerinde artış
Üst solunum yolu enfeksiyonlarında azalma gözlemlenmiş çalışmalar var.

5️⃣ Cilt ve saç
Sıcak su cildi kurutur.
Soğuk su:
Cilt bariyerini korur
Kızarıklığı azaltabilir
Saçın daha parlak görünmesine yardımcı olabilir

6️⃣ Disiplin ve mental güç
Her gün isteyerek zor bir şey yapmak,
İrade
Öz kontrol geliştirir.
Psikolojik etkisi küçümsenmez.

⚠️ Dikkat edilmesi gerekenler
Aniden buz gibi suya girmeyin
Kalp ritmini bozabilir.
Şöyle yapmaniz daha sağlıklı:
30 sn ılık
30–90 sn soğuk
Çok uzun tutma (5–10 dk gereksiz).
Yegenim herkezin vucut yapisi bir degil sana iyi gelen digerine gelmez birde bu ufakkken baslar sonradan olmaz vucut anotomisi herkezde degisiklik gosterir vanda yayasan biri bursada sicak hisseder bursada vana giden cok usur adanadan bursaya gelen usur kisin bizde kisin adanaya gideriz yanariz onun icin senin gibi olan cok azdir hayirlu gunler

@remixtik Bu sorular nereden aklına geliyor bilmiyorum ama ilk mesajında bolca hata var. Hiçbir bünye diğeri ile karşılaştırılamaz. Soğuk suya gireyim derken kalpten gitme olasığını bilsen yazarken daha dikkat ederdin. Dediğim gibi bunlar insandan insana çok değişlik gösterir. Metaboliizma herkeste farklıdır. Bazılarında sorunludur. Bilemezsin. En basitini diyeyim sana. Eskiden ben spor ile ciddi anlamda uğraşırken sağlam ruh hastası bir antrenörümüz vardı. Aralık ayında kar yağıyor. Biz en az 15 km yüzerdik denizde. Ama birden olmuyor bu. Zamanla olan bir şey. Bir süre sonra denize çabuk dalalım da dışarıda daha çok üşüyoruz derdik. Ben o zamandan beridir kışın bile soğuk yıkanırım. Ama birgün hastanede ateşim çıktı. Düşmek bilmedi. Ölüyorum. Duşa soktular etttiler. Yok iğne bilmem ne. Olmuyor. düşmüyor. En onunda buzlu su gibi düşün bir sistem var. Hastabakıclar seni ona sokuyor. Onu yapacağız dediler. Yaptılar. Geberiyordum. Bu işler öyle bilinmeden yapılacak, yazılacak işler değil. Biri okur, dener, bir bozukluk vardır. Aman deyim.

@remixtik Bu sorular nereden aklına geliyor bilmiyorum ama ilk mesajında bolca hata var. Hiçbir bünye diğeri ile karşılaştırılamaz. Soğuk suya gireyim derken kalpten gitme olasığını bilsen yazarken daha dikkat ederdin. Dediğim gibi bunlar insandan insana çok değişlik gösterir. Metaboliizma herkeste farklıdır. Bazılarında sorunludur. Bilemezsin. En basitini diyeyim sana. Eskiden ben spor ile ciddi anlamda uğraşırken sağlam ruh hastası bir antrenörümüz vardı. Aralık ayında kar yağıyor. Biz en az 15 km yüzerdik denizde. Ama birden olmuyor bu. Zamanla olan bir şey. Bir süre sonra denize çabuk dalalım da dışarıda daha çok üşüyoruz derdik. Ben o zamandan beridir kışın bile soğuk yıkanırım. Ama birgün hastanede ateşim çıktı. Düşmek bilmedi. Ölüyorum. Duşa soktular etttiler. Yok iğne bilmem ne. Olmuyor. düşmüyor. En onunda buzlu su gibi düşün bir sistem var. Hastabakıclar seni ona sokuyor. Onu yapacağız dediler. Yaptılar. Geberiyordum. Bu işler öyle bilinmeden yapılacak, yazılacak işler değil. Biri okur, dener, bir bozukluk vardır. Aman deyim.

Altta zaten yazdım dikkat edilmesi gerektiğini bünyeden bünyeye fark ediyor soğuğu herkes kaldıramaz herkesin kaldıracağı bir şey değil dikkatli temkinli olmak lazım ben alışığım benim vücudum sıcak suyu sevmez ben soğuğa alıştım

Geri