☾⋆ Bugün 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu ☾⋆

tekkan

Müdavim
Konular
161

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu​

Bugün şanlı bir gün, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü… Dünya bir çok mücadeleye tanık olmuş elbette. Ama bu mücadeleyi özel kılan şey, savaşlardan yıllarca bitkin düşmüş bir halkın, dışarıdan bir destek almadan Şahinbey’lerin, Şehitkamil’lerin Karayılan’ların ve daha nice adsız kahramanın öncülüğünde kendi mücadelesini vermesidir.

Antep halkı vatan, namus ve hürriyet uğruna mücadele ederek şehrini düşman işgalinden kurtarmak için günlerce aç susuz kalmış, her türlü imkansızlığa karşı direnişini sürdürmüş, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılıkla direnmiştir.

Antep kuşatma süresince, yani 2 yıl 1 ay 28 gün boyunca mücadele edip, 6 bin 317 şehit vermiştir. 25 Aralık 1921′ de özgürlüğüne kavuşmuş, ardından bu eşsiz mücadelesi sonucunda da “GAZİ”lik unvanı ile taçlandırılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk de, Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler.” sözüyle ifade ederek onurlandırmıştır.

Gazantepli biri olarak tarihe adını yazmış bir şehrin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum…
Saygılarımla....

Gaziayıntep derdi bizim eskiler
Antep güzel kadim bir şehirdir

Bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim @tekkan kardeşim. Benim de anne tarafım Gaziantepli (Nizip).
Ben Gaziantep doğumluyum, bu olağanüstü şehir ile gurur duyuyorum...
Hepimiz gurur duyuyoruz kardeşim benim.. Eyvallah..

Karayılan...

Molla Mehmet Karaylan

Atına binmişte elinde dizgin
Vardığı cephede hiç olmaz bozgun
Çeteler içinde Yılan'ım azgın
Vurun Antep'liler namus günüdür

Sürerim, sürerim, gitmez gadana
Fransız kurşunu değmez adama
Benden selam söylen nazlı anama
Analar da böyle yiğit doğurmuş

Karayılan der ki, harbe oturak
Kilis yollarından kelle getirek
Nerde düşman varsa orda bitirek
Vurun Antep'liler namus günüdür

Karaylannm5

Son düzenleme:
Antepli Şahin Bey İstiklâl Harbinin aziz şehitlerinden dir. Tek başına düşmana meydan okumuş, "Düşman araba ları cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez." demiştir. Bu kahramanın hayatı, fedakârlıklarla doludur ve yeni nesil için ibret levhasıdır.5906 6

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu​

Bugün şanlı bir gün, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü… Dünya bir çok mücadeleye tanık olmuş elbette. Ama bu mücadeleyi özel kılan şey, savaşlardan yıllarca bitkin düşmüş bir halkın, dışarıdan bir destek almadan Şahinbey’lerin, Şehitkamil’lerin Karayılan’ların ve daha nice adsız kahramanın öncülüğünde kendi mücadelesini vermesidir.

Antep halkı vatan, namus ve hürriyet uğruna mücadele ederek şehrini düşman işgalinden kurtarmak için günlerce aç susuz kalmış, her türlü imkansızlığa karşı direnişini sürdürmüş, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılıkla direnmiştir.

Antep kuşatma süresince, yani 2 yıl 1 ay 28 gün boyunca mücadele edip, 6 bin 317 şehit vermiştir. 25 Aralık 1921′ de özgürlüğüne kavuşmuş, ardından bu eşsiz mücadelesi sonucunda da “GAZİ”lik unvanı ile taçlandırılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk de, Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler.” sözüyle ifade ederek onurlandırmıştır.

Gazantepli biri olarak tarihe adını yazmış bir şehrin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum…
Saygılarımla....
Gurur duyuyoruz Allah rahmet eylesin Sehitlerimizin mekanları cennet olsun inşallah

Geri