Avustralya'da 16 Yaş ve Altı İçin Sosyal Medya Yasağı

ENS

Paylaşımcı
Konular
41
Avustralya iki yıla süren araştırmalarını tamamladı ve nihai olarak verdiği kararda 16 yaş ve altı kullanıcıların sosyal medya eriişimi durdurdu. Hiçbir şekilde giremiyorsunuz. X, Facebook, Youtube, Snapcat, Kick, Tiktok vb platformlar bu grup kullanıcılara kapatıldı. İzin veren servislere TL olarak 1 milyar TL üzerinde kişi başı para cezası kanunda yer aldı. Platformlarlar karara uyacağını açıkladı.

Kimi gerektiydi diyor kimi bu çağda olmaz böyle şey diyor.

Son düzenleme:
Avustralya iki yıla süren araştırmalarını tamamladı ve nihai olarak verdiği kararda 16 yaş ve altı kullanıcıların sosyal medya eriişimi durdurdu. Hiçbir şekilde giremiyorsunuz. X, Facebook, Youtube, Snapcat, Kick, Tiktok vb platformlar bu grup kullanıcılara kapatıldı. İzin veren servislere TL olarak 1 milyar TL üzerinde kişi başı para cezası kanunda yer aldı. Platformlarlar karara uyacağını açıkladı.

yakında google getirirler internet yasaklanmis baya orada

sanırsam bir benzeri bizede gerekli
Zaten bu dünyada öncü oldu ama Avustralya bu durumdan cidden müzdarip bir durumda. Danimarka, İngiltere, Fransa zaten biri yapsa da bizde hazır elimizdekini geçirsek diye bekliyorlardı. Yakında onların haberi de gelir. Bizde zaten hazır., metin olarak duruyor. Avustralya'daki gençler birlikte bir oluşum kurarak durumu hukuki zemine taşıayacak. Bizde bu olacak mı? Ben bunu daha çok önemsiyorum. Yoksa gençler bir yolunu yine bulur elbet girmenin. Benim için önemli bir sosyolojik durum. Araştırma sonuçlarıyla takipteyim. Ama Avustralya artık son çare olarak bu yola girmiş ki devlet de biliyor bunun aşılabileceğini ama dünyada bu tetikleme etkisi yapacak bir şekilde. Takip ediyorum konuyu.

Mesala bu konuyu görüntülüyen T E K K A N isimli hesap açmış embesil, 16 yaş altı amip'in teki. (kendisini çok iyi tanıyoruz) Türkiye'de de acil uygulanması lazım. Yoksa yeni nesil bunun gibi Amip lerle dolup taşacak.. Durum çok vahim, çoookkkkk.

Mesala bu konuyu görüntülüyen T E K K A N isimli hesap açmış embesil, 16 yaş altı amip'in teki. Türkiye'de de acil uygulanması lazım. Yoksa yeni nesil bunun gibi Amip lerle dolup taşacak.. Durum çok vahim, çoookkkkk.
Şimdi Amip'i küsümseme @tekkan. Biz ona terliksi hayvan diyelim. Amip çok iş görür bir organizma malum.

Şimdi Amip'i küsümseme @tekkan. Biz ona terliksi hayvan diyelim. Amip çok iş görür bir organizma malum.
Haklısın üstad, amip bile bu şahıştan daha faydalı bu dünyaya.

Okuyor musun aşağıda konuyu izleyen terliksi hayvan. SANA DİYORUZ..

• Beğen
Tepkiler: ENS
Sosyal medyadaki yalan yanlış paylaşım ve haberlere biz görürmüyüz bilmem ama eninde sonunda yapay zeka müdahale edecek.
Örneğin X e bakıp doğru haber ya da olaya erişmek neredeyse imkansız olmaya başladı.
Artık Google dan arama yapmayıp Yapay zekadan arama yapmaya yönelmenin mantıklı gelmeye başlaması gibi.
Nasıl olacak bilmiyorum ama olacak .
Biri şurada burada bu gece deprem olacak yazıyor, önüne gelen paylaşıyor, millet gece dışarda yatıyor. gibi gibi, sıfır yaptırım var.

(bu yazdıklarımın 16 yaş sınırı ile alakası yok :) konuyu nispeten yakın buldum yapıştırdım :)

• Beğen
Tepkiler: ENS

Harika haber bizim icin normal olmasi gereken seyleri uguluyor bizde ahlaksizlikta zirveyi kaptirmiyoruz

Ben şunu tam olarak anlamadım üye olurken yaşını 16 dan yüksek göstermesini ne engelleyecekki.

Harika haber bizim icin normal olmasi gereken seyleri uguluyor bizde ahlaksizlikta zirveyi kaptirmiyoruz
Avustraya'nın bunu yapmasındaki esas sebep ahlakı normlar değil. Uzun süredir gündemde olan şikayetler var. Gençlerde epilepsinin ve dikkat dağınıklığının normal üstü derecede artması, algortimaların hiçbir şekilde yaş ayrımı yapmaması.....uzunca bir nedenler listesi hazırlanmış. Veli denetimi programı getirilmiş, haliyle işe yaramamış. Kuruluşlarla iş birliğine gidiip kişilerin gerçek yaşını girip girmediğinin tespiti yapılmış. Sonra o fimalara yaşa göre algoritmaları düzenlenmesi talep edilmiş. Ama düzelen bir şey yok. Vehasıl 2 senelik bir süreç sonunda devlet kaydında 16 yaş üstü kim görünüyorsa hesaplarına girmeye çalıştığında girişin yasaklandığı ibaresi görünür olmuş. Oradaki ilgili bakanlar ile gençler arasında yaşanan sohbetler youtube'da dönüyor. Mevcut. Ben takip ettiğim için gördüm. Gençler kızgın. Şimdiden fiili ve yasal bir platform altında toplanıp bunun hukuki sürecini derhal başlatacaklarını söylüyorlar. Avustraya hükümeti de bu yasanın toplsal kabulu için 2 yıldır fıldır fıldır gezziyor.

Diğer yandan İngiltere, Danimarka, Fransa, Norveç, Malezya... zaten niyetliydi ama ilk topa biz girmeyelim modunda takılıyorlardı. Bu onlara referans olmuş oldu.

Bu bir siyasal akım aynı zamanda. Benim esas alanım olduğu için bu cümleyi kuruyorum. Bu şu an tekno-fedoalism arşa çıkmışken devletlerin bu şirketlere benim izin verdiğim ölçüde hareket edebilirsin göz dağı gibi bir şey. Ama neticeyi gençler belirler.

Kanun çıkartılırken yaptıların araştırmanın en kapsamlı olanını bırakıyorum. İsteyen okyabilir.

Son düzenleme:

Geri