Öneri Datasheet Siteleri

ENS

Paylaşımcı
Konular
39
Merhaba, benim gibi elektonik tamir vb. işlerini kendi halleden arkadaşlar için devreler üzerindeki komponentler vb hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz. Eğer o parça yoksa ya da üretimi kalktıysa diğer firmaların ona uygun hangi parçalarını kullabileceğinizi öğrenebleceğiniz, devre üzerindeki elemantların görevleri ve işleyişleri hakkında detaylı bilgilere uşalabileceğiniz siteleri veriyorum. Umarım işinize yarar.

Daha çok var ama bunlar epey işinizi görür. Kolay gelsin.

selamlar elektronik mühendisinden tavsiye siteler. umarım faydalı olur.
kendi devre kartlarınızı tasarlamak ve üretmek için kullanabilirsininiz.

bilgi kağıdı :

footprint ve 3d model içerileri bu sitede:

pcb şematik ve pcb tasarımı şematik tasarımda online simulasyon desteğide bulunmakta:

Son düzenleme:
selamlar elektronik mühendisinden tavsiye siteler. umarım faydalı olur.
kendi devre kartlarınızı tasarlamak ve üretmek için kullanabilirsininiz.

bilgi kağıdı :

footprint ve 3d model içerileri bu sitede:

pcb şematik ve pcb tasarımı şematik tasarımda online simulasyon desteğide bulunmakta:
Vergi derdi olmasa Çin'de tasarladığın PCB'yi istediğin kalitede basıp gönderen siteler var ama maalesef yine vergi çok yüksek. Neler yapılır neler ama komponent fiyatları bile uçtu gitti.

Vergi derdi olmasa Çin'de tasarladığın PCB'yi istediğin kalitede basıp gönderen siteler var ama maalesef yine vergi çok yüksek. Neler yapılır neler ama komponent fiyatları bile uçtu gitti.

sırf bu yüzden kendi cnc mi yaptım 2010 yılında. o yıllarda istanbulda pcb üreticisi bir çok arkadaşa referans olduk pid paylaştım. yıllardır lazerim ile butoon layer, line 1, line 2, top layer baskı alıp. kendi yaptığım Cnc ile freze çakısı ile yaptığım pcbleri kesiyorum sonra bilşetirip cnc ile delik açma derken 4 kat pcb yapıyorum.
Unutmayalım iyi elektronik mühendisi iyi bir aşçı gibidir elindeki malzemeler ile en iyi yemeği yapandır. illa arm cortex mimari micro işlemci kullanacağız diye bir yere imza mı ? attık her zaman alternatif var mesleğe ilk başladığım yıllarda zilog vardı simdi esamesi bile yok eminim ki google sormadan hakkında yorum yapacak azdır... asm ile başladık o yıllarda 7 segmen display için tazeleme frekansı giriyorduk. sene 1995 di..... :) çok arkadaş yetiştirdim hepsi çok iyi yerlere geldiler şükür. çalışma arkadaşlarımın hayatına dokuna bildik ise ne mutlu bana... bir çok akadaşım muzzam kaliteli işler yaptı, onlar ile çalışmaktan her zaman guru duydum. piyasada çok şükür bir ismimiz var sağolsunlar her zaman başları sıkıştığında gelip fikir aldılar.... Yaşımız çıkacak yine :)
mesleki anlamda takıldınız bir yer olursa mesaim ve zamanım yettiği kadar destek olmak isterim.... malum devir zaman devri zor konular... :(
süçü lisan ettikse af fola ....saygılarımla....

KENDİNİ ÇOK ÖVEN..... HAYATI KENDİ KADAR GÖRENDİR.... SeyTanBlack

10 katından fazlasını da garajdan hırsızlar çaldı üstad. Ondan beridir de pek ilgilenmiyorum bu işlerle. Ölçü aletlerim lehim makinelerim hepsi gitti.
O hırsız arkadaşları bulup üzerlerinde bir elektronik deney yapasım geldi. Beyinleri kaç joule kaldırıyor bir görelim. Bunlar ne olacak? Cdden servet.

O hırsız arkadaşları bulup üzerlerinde bir elektronik deney yapasım geldi. Beyinleri kaç joule kaldırıyor bir görelim. Bunlar ne olacak? Cdden servet.
Malesef hırsızlar bulunamadı üstad. Aynı gece motorumdan lazer metrelerimi de çaldı namussuzlar. Motoru kapının önüne çıkarıp kaçmışlar.

Geri