Yardım Yurt Dışı iPhone imei

nurxc

Paylaşımcı
Konular
8
Yurt dışı iPhone cihazlara kalıcı IMEI atiliyormu ? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?? Teşekkürler.

Atılmaz.

Süreli oluyormu patron bilgin varsa lazım ?
iphone da imei atılmaz çünkü yazılımla işi yoktur direkt donanıma gömülü gelir ve apple sunucularına kayıtlıdır bu yüzden yetkili servise gittiğinizde bir işlem yaptırırsanız server da işlem yapıldığı ne işlem yapıldığı falan gözükür yetkili serviste pil dahi değişirse bu sunucuya işlenir bu yüzden iphone jail break edilse dahi imei atılmaz o yüzden zaten bir sürü cihaz falan satılıyor simi o cihaza takıyosun falan şu an tam emin değilim ama yurt dışı cihazları e-sim kullanmıyor mu ?

iphone da imei atılmaz çünkü yazılımla işi yoktur direkt donanıma gömülü gelir ve apple sunucularına kayıtlıdır bu yüzden yetkili servise gittiğinizde bir işlem yaptırırsanız server da işlem yapıldığı ne işlem yapıldığı falan gözükür yetkili serviste pil dahi değişirse bu sunucuya işlenir bu yüzden iphone jail break edilse dahi imei atılmaz o yüzden zaten bir sürü cihaz falan satılıyor simi o cihaza takıyosun falan şu an tam emin değilim ama yurt dışı cihazları e-sim kullanmıyor mu ?
Kullanılıyormuş yalnız limit ve zaman kısıtlaması varmış.3 ay ve senede iki defa.

Kullanılıyormuş yalnız limit ve zaman kısıtlaması varmış.3 ay ve senede iki defa.
E-sim burada çalışıyor zaten onu biliyorum sorun yok sadece e-sim mi değil mi onu merak ettim.

E sim takılı kullanılmış süresi bitmis
yılbaşında fiziksel sim gibi yenileniyorsa yenilenir ama şuan yurt dışı iphone almak bana pek mantıklı gelmiyor onun yerine ikinci el temiz tr cihaz almak daha mantıklı geliyor yinede sen bilirsin hocam

3 ay değil, her sim için 4 ay süreniz var, 2 simli cihazlar toplamda 8 ay kullanılabilir (tüm telefonlar için geçerli, sadece iPhone değil). Yılbaşında bu kullanımlar sıfırlanır. Mesela Mayıs 1'de bir telefon aldınız kullanmaya başladınız, Ağustos'un sonunda 1. hattın kullanımı kapanır 2. hatta takarsınız, o da Aralık ayının sonunda kapanır ama yeni yıl geçişinde kullanımlar sıfırlanacağı için 8. ay sonuna kadar tekrar kullanılabilir. Yıllardır yurt dışı telefon kullanıyorum.

E-sim burada çalışıyor zaten onu biliyorum sorun yok sadece e-sim mi değil mi onu merak ettim.
Yurt dışında, 2 fiziksel sim, 1 fiziki + 1 e-sim ya da 2 e-sim şeklinde iPhone versiyonları var. Bir arkadaşım için 2 fiziki sim olanı aradığım için her versiyonu gördüm. Sadece Çin versiyonlarında 2 fiziki sim var, Türkiye'deki herkes de bu sürümü istiyor ama aslında 2 e-sim olan da aynı şekilde 4+4 kullanılabiliyor. e-sim'ler de yılbaşında sıfırlanıyor.

3 ay değil, her sim için 4 ay süreniz var, 2 simli cihazlar toplamda 8 ay kullanılabilir (tüm telefonlar için geçerli, sadece iPhone değil). Yılbaşında bu kullanımlar sıfırlanır. Mesela Mayıs 1'de bir telefon aldınız kullanmaya başladınız, Ağustos'un sonunda 1. hattın kullanımı kapanır 2. hatta takarsınız, o da Aralık ayının sonunda kapanır ama yeni yıl geçişinde kullanımlar sıfırlanacağı için 8. ay sonuna kadar tekrar kullanılabilir. Yıllardır yurt dışı telefon kullanıyorum.

Yurt dışında da 2 fiziksel sim, 1 fiziki + 1 e-sim ya da 2 e-sim şeklinde iPhone versiyonları var. Bir arkadaşım için 2 fiziki sim olanı aradığım için her versiyonu gördüm. Sadece Çin versiyonlarında 2 fiziki sim var, Türkiye'deki herkes de bu sürümü istiyor ama aslında 2 e-sim olan da aynı şekilde 4+4 kullanılabiliyor. e-sim'ler de yılbaşında sıfırlanıyor.
E-sim teknolojisi burada pek yaygın olmadığı için pek bilgim yoktu abi aydınlattığın için teşekkürler. Fiziksel simden farkı yok o zaman yılbaşında onlarda sıfırlanıyorsa iyiymiş ay hesaplaması yapıp almak lazım ya da bi müddet çift telefon kullanmak gerekiyor.

Geri